Kukista iloa elämään itse tehden

Kirjaesittely: Kukkakirja (Saija Sitolahti)

”Elämässä pitää olla kukkia”, Kukkakirjassa todetaan. Myös minulle kukat tuovat hyvää mieltä, ja vähintäänkin viherkasveja kotoani löytyy aina. Voisin myös sanoa, että rakastan kukkia. Kauniista kukista iloitseminen ei kuitenkaan aina vaadi reissua kukkakaupan kautta tai viherpeukaloa puutarhassa. Kukkakirjan vinkkien avulla on helppo tuoda kukkien kauneutta arkeen monipuolisin ideoin.  Lisäksi kukkien työstäminen on luovaa ja omalla tavalla myös terapeuttista toimintaa. Esimerkiksi osallistumiseni kukkasidontatyöpajaan syksyllä konkreettisesti tämän osoitti.

Kukkakirjan punaisena lankana on tarjota helppoja ohjeita kimppuihin ja asetelmiin.  Ohjeet ja ideat vaikuttavatkin simppeleiltä toteuttaa.  Erityisesti Sitolahti herättelee käyttämään kukkia monin eri tavoin, niin sisustuksessa ja kattauksessa kuin osana juhlien asusteita tai lahjana. Kukat mukana elämässä monipuolisesti, myös hieman uudelle tavalla ajateltuna, ovat yksi kirjan vahvuuksista. Erityisesti kukkakorujen ja – asusteiden osio on kiinnostava kuten myös kukkatatuointien tekeminen ihoteipin avulla.

Kirjaa lukiessa aukeaa myös silmät etsimään materiaaleja kukkien kumppaniksi luonnosta. Kukkakaupoista materiaaleja on tarjolla, mutta kirja muistuttaa pitämään silmät auki myös puutarhassa ja luonnossa ja hyödyntämään luonnonkukkia, kasveja sekä vaikkapa käpyjä ja oksia. Lisäksi käytettävien materiaalien vinkkilistalle päätyvät ruukku- ja viherkasvit, jotka myös sopivat asetelmiin ja kimppuihin.

Kukkakirjan herkulliset kannet lupaavat paljon. Kirja on iloinen pirskahdus aurinkoa talven pakkasiin. Kauniit kuvat vievät kesäisiin tunnelmiin ja kuvien eloisat värit herättävät sivuilla kukat eloon. Vaikka kirja on visuaalinen kokemus, on kirja myös hyvin tietokirjamainen tarjoten kattavasti tekstiä ja opastusta. Kirjassa esitellään useita lajikkeita, niin kukkakaupan hyllyiltä kuin luonnosta, sekä yleisemmin tarvittavat tarvikkeet. Tämän lisäksi kirjassa on useita kukkareseptejä: selkeät teko-ohjeet ja tarvikelistaukset kuhunkin kukkatyöhön, oli sitten kyse kimpusta tai asetelmasta.

Tekniikoita ja askeleita kirjassa käydään läpi, mutta reseptejä lukiessa tulee satunnaisesti tunne, että tarkemmat ”askel-askelelta” –kuvat ja ohjeet tukisivat tekemistä vielä enemmän. Ohjeilla kuitenkin syntyy näyttäviä ja helppoja kukka-asetelmia, joiden rohkeaan varioimiseen myös annetaan ideoita.

Kirja tarjosi itselleni ennen kaikkea inspiraatiota hyödyntää rohkeasti ympärillä olevia kasveja pihalta ja myös ruukku- ja viherkasveja. Kirja myös muistuttaa, että yksittäiset lehdet ja oksatkin jo tuovat elämään ”kukkia” ja kodin koristaminen ei tarvitse olla monimutkaista tai aikaa vievää. Kirja on kaunis paketti nauttia kukista, vaikka niitä ei itse ehtisikään työstämään joka viikko. Kirja on myös hyvä lahja-idea esimerkiksi kodinsisustuksesta, kukista tai puutarhanhoidosta kiinnostuneille.

 

Palvelut

Tyyliniekka Kellostudio

Tyyliniekka Kellostudio on asiakkaan tiloissa monikameratekniikalla toteutettava Facebook-live, joka lähetetään 25 tuhannen jäsenen Kellofoorumi-ryhmään.  Tyyliniekka Kellostudion tuotannoista uniikin tekevät keskittyminen...

Natiivimainonta Tyyliniekassa

Natiivimainonta on tehokasta keino puhutella Tyyliniekan ostovoimaista yleisöä, jolle haluat myydä laadukkaita tuotteita ja palveluita. Tuottamalla lukijoitamme puhuttelevaa sisältöä...

Videomainonta Tyyliniekassa

Videomainonta on tehokasta keino erottautua ja saavuttaa korkea huomioarvo Tyyliniekan ostovoimaisen lukijakunnan keskuudessa. Tätä varten tarjoamme omaa videomainonnan alustaa,...

Tyyliniekka LIVE Watch Show

Tyyliniekka LIVE Watch Show is a live broadcast to the 25,000-member Facebook watch community from a multi-camera studio built...
Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.