Kolme vinkkiä neulepuseron ja kauluspaidan yhdistämiseen

Neuleen ja puseron yhdistelmä on yksi yleisimmistä arkipukeutumisen muodoista. Tälle on myös luontaiset syyt, sillä Suomessa on usein viileää, eikä useimmilla meistä ole työssä tai vapaa-ajalla tarvetta puvulle taii irtotakille. Lisäksi yhdistelmä on ajaton ja yleismaailmallinen.

Tyyliseikoista voi aina väitellä, mutta huomioimalla kolme perussääntöä neuleen ja kauluspaidan yhdistämisessä on tyylikäs lopputulos käsiesi ulottuvilla.

  1. Oikeankokoinen neule on hartioista sopiva ja peittää koko yläkehon.
  2. Paidan kaulus jää neuleen kauluksen alle.
  3. Kauluspaidan hihansuu näkyy neuleen hihan alta 1-2 senttiä.

Huomioi käytännöllisyys

Neulepuseroissa kannattaa huolehtia siitä, että neule ei ole liian iso. Kun vaate roikkuu päällä, se ei näytä hyvältä. Etenkin isokokoisen miehen koko vain korostuu liian suuren vaatteen myötä.

Neuleen alle jäävä kauluspaidan kaulus luo särmän vaikutelman.
Neuleen alle jäävä kauluspaidan kaulus luo särmän vaikutelman.

Paidan kaulusten osalta kannattaa muistaa, että 1970-luku on menneisyyttä. Paidan kauluksen kuuluu asettua neuleen kauluksen alle, aivan kuten pikkutakkia käytettäessäkin paidan kauluksen tulee jäädä takin kauluskäänteiden alle.

Kauluspaidan hiha tulee esiin neuleen hihan alta 1-2 senttiä.
Kauluspaidan hiha tulee esiin neuleen hihan alta 1-2 senttiä.

Neulepuseron hihat puolestaan kannattaa asemoida niin, että paidan hihansuut näkyvät sentin-pari neuleen hihan alta. Neuleissa tämä asettelu on suhteellisen vaivatonta, sillä jos hihat ovat selkeästi paitaa pidempiä, voi ne nätisti taittaa ranteessa kaksinkerroin.

Lue lisää