Koiso

Yksi Tampereen tunnetuimpia ja pitkäikäisimpiä vaateliikkeitä on keskustorin vieressä sijaitseva Koiso, jonka liiketoiminta ulottuu aina vuoteen 1897 saakka. Syksyllä 2013 yrityksessä puhalsivat muutoksen tuulet, sillä Koiso päätti keskittyä puhtaasti miesten vaatettamiseen. Tässä liiketoiminnassa yrityksellä on ollut vahva jalansija vuosikymmeniä ja päätinkin päivittää tietämykseni siitä, mitä kaikkea Koiso tänään tarjoaa.

Liike on jaettu loogisiin osastoihin

Koiso-paallystakkejaAsiakkaan silmissä suurin muutos aiempaan on se, että miesten vaatteet siirtyivät kerrosta alemmaksi katutasoon. Samassa yhteydessä vaatteet jaettiin teemoittain omiin osastoihinsa, joka tuo ostajalle selkeyttä. Liikkeen aulasta löytyvät nykyään päällystakit, jossa tarjontaa on runsaasti. Erityisesti Oratopin kamelinvärinen villakangastakki kiinnitti huomioni, sillä suomalaisessa katukuvassa näkisin mieluusti muitakin kuin tummia sävyjä syksyisin ja talvisin.

Kun liikkeessä mennään eteenpäin, tulee vastaan ns. formaalin pukeutumisen puoli, josta löytyvät mm. smokit ja tummat puvut. Näissä on tarjontaa runsaasti ja mikä meitä ruoka-aikaan kotona olleita miehiä miellyttää, rekistä löytyy runsaasti erikoiskokoja. Toisin sanoen valikoima on rakennettu suomalaisen miehen keskimääräisen ruumiinrakenteen ehdoilla.

Koiso-irtotakkiLiikkeen kulmaan on puolestaan sijoiteltu irtotakit ja -housut, joita on kattavasti. Positiivisesti merkillepantavaa on se, että takkien keskimääräinen hartiatoppausten määrä on kauttaaltaan vähentymässä, toisin sanoen trendi on kohti luonnollisempaa hartialinjaa. Tämän trendin suo jatkuvan, sillä suomalaisella miehellä on keskimäärin hartioita sen verran, että niitä ei tarvitse eikä kannata erikseen topata.

Oman näkemykseni mukaan Koiso on löytänyt vahvuutensa irtohousuista, joita oli tarjolla runsaasti – myös monissa ajattomissa väreissä, siis muutenkin kuin mustina ja harmaina. 🙂

Koiso_housujaTämän suunnanmuutoksen vahvisti myös Pekka Koiso, joka kertoi suomalaisen miehen tulleen rohkeammaksi värien ja jopa kuosien käytössä.

Suosittelemme

Liikkeen kierroksen lopussa on kattavasti tarjolla kauluspaitoja, solmioita sekä Turo Tailorin Red Label shop-in-shop. Paitoja löytyy runsaasti eri kuoseissa, hillityistä juhlapaidoista nuorekkaampiin ja revittelempiin paitoihin.

Vahvuutena muokkauspalvelu

Koiso-tummia-pukujaKoisossa on myös huomioitu se, että harva vaate on sellaisenaan optimaalinen kantajalleen, joten tätä varten he tarjoavat vaatteiden muokkauspalvelut hyvin joustavin aikatauluin. Näin ollen puvun hihat ja lahkeet saadaan oikeanmittaisiksi nopeastikin, mikäli aikataulu näin vaatii.

Koison liikkeen löydät osoitteesta Aleksis Kiven katu 24, Tampere.

Lue lisää