Klassikon jäljillä – Piaget Polo

Kaupallinen yhteistyö: Osk. Lindroos

Piaget on sveitsiläinen luksuskelloja ja -koruja valmistava yritys, jonka tunnetuin kellomallisto kantaa nimeä Polo.

Piagetin juuret ulottuvat vuoteen 1974, jolloin yrityksen perustaja Georges Piaget perusti La-Côte-Aux-Féesin kylässä sijaitsevalle perhetilalleen työpajan, jossa hän keskittyi valmistamaan taskukelloja ja tarkkoja kellojen koneistoja. Kun Georges Piagetin poika Timothée siirtyi yrityksen vetäjäksi, keskittyi Piaget pelkästään rannekellojen valmistamiseen.

Nykyisen dna:n perusta luotiin vuonna 1957, jolloin Piagetin kolmannen sukupolven toimesta esiteltiin manuaaliviritteinen Calibre 9P -koneisto, joka oli vain 2 millimetrin paksuinen. Vuonna 1960 oli vuorossa maailman ohuimman automaattikoneiston (vain 2,3 millimetriä) Calibre12P:n esittely. Tästä eteenpäin Piagetin vahvuus onkin ollut ohuiden koneistojen valmistamisessa, jonka hedelmät näkyvät tänäkin päivänä Piagetin eri kellomalleissa. Niin myös valmistajan sporttisessa syömähampaassa, Polo-kellomallistossa.

Piaget Polo -kellomallisto

Avangarde-henkisen Polo-kellomalliston Piaget esitteli vuonna 1979, josta on tullut nopeasti valmistajansa suosituin. Kellomalliston design on tunnistettava yhdistelmä pyöreyttä ja kulmikkuutta, joka on tuttu ns. sporttikellojen maailmassa.

Tunnetuimmat verrokit on helppo nimetä, eli nimimerkit Nautilus, Aquanaut ja Royal Oak on helppo yhdistää Polon kanssa samaan kastiin. Mutta siinä missä verrokkien hinnat ja etenkin saatavuus ovat useimpien arvokellojen ostajien saavuttamattomissa, tarjoaa Polo selkeästi pienemmän suosionsa myötä mahdollisuuden päästä kiinni arvostettuun sporttikelloon ilman vuosien odotusta. Itse asiassa, monet mallit ovat saatavilla per heti.

Vuodesta 1988 nykyiseen Richemont-luksusjättikonserniin kuuluvan Piagetin Polo-kellomallisto seisoo kuitenkin vahvasti omilla jaloillaan, omilla vahvuuksillaan. Malliston selkärangan muodostavat 36 millimetrin ja 42 millimetrin kokoiset kellomallit, joista tässä artikkelissa keskitymme 42 millimetrin terässportteihin (Polo Date ja Polo Chronograph).

Suosittelemme

Piaget Polo Daten kellotaulu.
Piaget Polo Daten kellotaulu on selkeälukuinen, jonka pikanttina yksityiskohtana on punainen sekuntiosoittimen pää.

Mallien tunnuspiirteistä kannattaa mainita sporttiversioiden tyylikäs vaakaraitainen kellotaulu, Dauphine-osoittimet, sekä useimmissa malleissa kello kuuden kohdalla sijaitseva päivyri. Kellotaulun muoto on pyöristettyä nelikulmio, jonka ympärillä on pyöreä kiinteä kellonkehä. Harkitun tyylin täydentää sekuntiosoittimen tyvipään läpileikattu P-logo.

Kellotaulun luettavuus on erinomainen, josta pitävät huolen kohollaan olevat ja lumemassatut tunti-indeksit, sekä niin ikään lumemassatut tunti- ja minuuttiosoittimet. Kellotaulu on nykytrendistä poiketen rauhallinen myös tekstien osalta, sillä logon lisäksi siinä lukee vain Automatic-teksti.

Piaget Polo Date
Piaget Polo Date kumirannekkeella.

Koneistoina Polo-mallistossa käytetään Piagetin manufacture-automaattikoneistoja, jotka tarjoavat kelloille noin 50 tunnin käyntivaran. Kellojen vetonuppituntuma on tunnokas, joten kellon asettaminen tarkasti oikeaan aikaan käy vaivattomasti. Molemmissa malleissa on myös sadan metrin vesitiiviys, joka riittää arkisessa vaativassa käytössä hienosti.

Piaget Polo Chronograph ranteessa.
Piaget Polo Chronograph on miellyttävä ranteessa.

Ohuiden koneistojen ansiosta kellonkuoret on saatu pidettyä niin ikään ohuina (Polo Datessa 9,4 millimetriä ja Polo Chronographissa 11,2 millimetriä) ja niiden muoto on rannetta vastaan erinomainen. Harva 42 millimetrin kokoinen kello istuu omaan noin 17 sentin kokoiseen ranteeseen niin hyvin, kuin Piaget Polo. Kehunsa ansaitsevat myös Piagetin rannekkeet materiaalista (teräs, nahka, kumi) riippumatta, jotka ovat miellyttäviä rannetta vasten.

Piaget on tyylitietoisen valinta

Polon kohdalla on helppo todeta, että kyseessä on tyylitietoisen kellovalinta. Jos Piagetin horologinen perimä puhuttelee, on Polon pukeminen omaan ranteeseen hienovarainen viesti kanssaihmisille sofistikoituneesta ja sangen hienostuneesta kellomausta.

Suomalaisten keskuudessa Piaget on jäänyt harmittavalla tavalla pienen laatutietoisen ostajajoukon valinnaksi, vaikka kyseessä on kovaa hinta-laatusuhdetta ja eleganssia tarjoava luksustuotteiden valmistaja.

Piaget Polo Chronograph

Esitellyistä kelloista kolmiosoittiminen ja kumirannekkeella varustettu Polo Date on Piagetin uutuusmalli, jonka hinta on 12.300 euroa. Polo Chronograph on puolestaan 888 kappaleen rajoitettuun erään kuuluva malli, jonka hinta on tasan 18.000 euroa. Piagetin kellot ja korut ovat saatavilla Suomen jälleenmyyjänä toimivan Lindroosin Aleksanterinkadun sekä Helsingin lentoaseman myymälöistä.

Pähkinänkuoressa

 • Valmistaja: Piaget
 • Mallisto: Polo
 • Mallinumerot: G0A47014 (Date), G0A46013 (Chronograph)
 • Koneistot: Manufacture 1110P -automaatti (Date), Manufacture 1160P -automaatti (Chronograph)
 • Käyntitaajuus: 4 Hz (28,800)
 • Kuoren materiaali: ruostumaton teräs
 • Kuoren halkaisija: 42 mm
 • Kellon paksuus: 9,4 mm (Date), 11,2 mm (Chronograph)
 • Lasi: safiiri
 • Vesitiiviys: 100 m / 10 bar
 • Rannekkeen leveys: 22 mm
 • Ranneke: kumiranneke, terässolki
 • Hinta: 12.300 € (Date), 18.000 € (Chronograph)

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tulossa: Kelloharrastajien juhlakello 10-vuotisen taipaleen kunniaksi

Kelloharrastajat-yhteisö perustettiin kymmenen vuotta sitten vuonna 2013 ja saavutusta juhlistetaan S.U.F Helsinki x KH 10v -juhlakellolla.Kymmenen vuotta on pitkä aika, joka on Kelloharrastajien kohdalla...

Voutilainen x Leijona ja De Motu kurkottavat Ruotsin markkinoille

Voutilainen x Leijona ja De Motu kurottavat Ruotsin markkinoille joulukuussa avautuvan Watches of Scandinavia -konseptimyymälän mukana. Watches of Scandinavia kokoaa yhteen 12 skandinaavista kellomerkkiä Tukholman...

ProPilot X Calibre 400 Laser – väriloistoa ilman väriä

Oris esitteli uuden ProPilot X Laser -kellomallin, jonka värikäs ja eläväinen kellotaulu on tehty kellopiireissä ennennäkemättömällä lasertekniikalla käyttämättä tippaakaan väriaineita. 

Jukka Haapalainen ja Baume & Mercier yhteistyöhön

Richemont-luksuskonserniin kuuluva ja yksi vanhimpiin sveitsiläisiin kellomerkkeihin lukeutuva Baume & Mercier on aloittanut yhteistyön tanssija Jukka Haapalaisen kanssa. Lähes kaikki luksusmerkit luottavat yhteistyön voimaan, mitä...

Tyyliniekan uusimmat