Kierrätetyt farkut taipuvat rennoiksi vaatteiksi ja kodin katseenvangitsijoiksi

Kaupallinen yhteistyö: MEA

Elina Korrin kunnianhimoinen unelma on tehdä kierrätystuotteita, jotka eivät näytä perinteisen kierrätysmuodin näköisiltä. MEA:n avulla Elina haluaa, että ihmiset tulevat entistä ympäristötietoisimmiksi. Kierrättämällä ja jatkokäyttämällä tekstiilejä, MEA välittää sekä sanomaansa että luo rentoja ja käytönkestäviä, Suomessa tehtyjä, tuotteita.

Elina Korrin suunnittelemat MEA:n tuotteet ovat tehty kierrätystekstiileistä.

Muodin epäekologisuudesta oma visio kierrätysmuodin toteuttamiseen

MEA:n takaa löytyy yrittäjä Elina Korri, jonka kiinnostus käsillä tekemiseen muuttui ammatiksi. Artesaaniopinnoissa vaatteiden valmistus ja kaavoitus tuli tutuksi ja osaamista täydensi muotoilijan opinnot ammattikorkeakoulussa. Muodin epäekologisuuden aiheuttama ristiriita johdatti ympäristötietoisen Elinan toteuttamaan vaatteita ekologisesti oman yrityksensä kautta, jossa hänellä on itse valta toteuttaa ideoitaan mahdollisimman ekologisesti kierrätysmateriaaleista. MEA:n tarina alkaa jo vuodesta 2012 ja täysipäiväisenä yrittäjänä Elina on toiminut nyt noin 1,5 vuotta.

MEA:n vaatteiden valmistuksesta ylijäävä kierrätysfarkku saa uuden elämän eläväisinä tyynynpäällisinä.
Origaminaiset korut olivat MEA:n ensimmäinen tuote. Korusarjasta löytyy kaulakoru, rannekoru ja korvakorut.

MEA:n ensimmäiset tuotteet olivat artikkelissammekin esillä olevat kierrätysmateriaalista valmistetut origamimaiset korut. Tällä hetkellä farkku on MEA:n signature-materiaali. Farkkumateriaali tulee MEA:lle lahjoituksina sekä tekstiilikierrätyksen kautta. Elina ottaa vastaan myös sinun vanhat farkkusi jatkojalostettaviksi esimerkiksi myyntitapahtumissa, missä hän on paikalla.

Vanhat farkut jalostuu MEA:lla uusiksi luottovaatteiksi, kuten hameiksi, tunikoiksi, topeiksi ja jakuiksi.

Farkkutuotteet ovat suunniteltu nautittavaksi ja ahkeraan käyttöön

Elinaa innostaa suunnittelussa erityisesti pienet yksityiskohdat ja kokeilemalla luotuja detaljeita pääsee myös uusiksi mallistojen kantaviksi ideoiksi. Vaatteiden silhuetit puolestaan seuraavat muodin tuulia. Esimerkiksi artikkelimme puolihameen paperbag-vyötärö syntyi pinnalla olevasta housujen vyötärömuodista.  Elina ei kuitenkaan juokse tuotteidensa suunnittelussa orjallisesti trendien perässä, sillä mottona on ajattomat ja yhdisteltävät tuotteet.

Hameen paperbag-vyötärö seuraa trendejä, mutta on silti ajaton yksityiskohta.

MEA:n tuotteille tärkeää on myös, että vaatteet ovat monikäyttöisiä, joita yhdistelemällä ja kerrostamalla ne löytävät käyttötarkoituksensa esimerkiksi niin kesällä kuin talvellakin. Farkuthan usein mielletään vaatekaapin peruskiveksi pukeutumisessa, jotka sopivat useanlaisiin tyyleihin. Samaa ajattelumallia Elina on käyttänyt myös omia tuotteitaan suunnitellessa. Farkut ovat taipuneet muun muassa hameiksi, tunikoiksi, topeiksi ja jakuiksi.  MEA:n tyyliksi Elina kuvaa skandinaavisen selkeyden, jossa on feminiininen lähestyminen ja naisellinen kauneus saa näkyä. Tuotteet, myös korut, ovat suunniteltu ahkeraan käyttöön ja nautittavaksi mahdollisimman monena päivänä.

Origamimainen tekstiilikoru on kevyt, mutta näyttävä

Korut olivat ensimmäiset MEA:n tuotteet ja vuosien varrella ne ovat säilyneet edelleen valikoimissa. Materiaali saa hämmästyttävän muotonsa lämpökäsittelyn avulla. Origamimainen muodon herkkyys ja hentous on tosin harhaanjohtavaa, koska nämä korut kestävät hyvin koskettelua ja pesuakin. Kestävää ja pitkäikäistä -ideologia on myös osa MEA:n koruja. Tästä korusetistä, johon kuuluvat korvakorut, kaulakoru ja rannekoru, voisikin sanoa, että nämä ovat jopa kesäfestareiden kestävät. Korut ovat myös näyttävät, mutta erittäin kevyet päällä. Korujen värivalikoima määräytyy uudelleen käytettävän tekstiilin saatavuudesta, ja täten värivalikoima elää, myös sesonkien mukaan. Tulevaisuudessa Elinalla on halu tehdä korusarjaan lisäksi erittäin näyttäviä taidekorumaisia koruja.

Suosittelemme

Kevyet korut ovat näyttäviä. Herkkäilmeiset korut kuitenkin kestävät vauhdikkaampaakin menoa ja pesua.
Korujen origamimainen muoto saadaan aikaan lämpökäsittelyllä.

Hame paperbag-vyötäröllä on huoleton

Hame on mielestäni mukavan rento ja paperbag-vyötärö tekee hameen ilmeestä mielenkiintoisen. Hame sopii rennon topin kanssa helteiseen aurinkoon, mutta mainiosti vaikkapa paitapuseron kanssa myös toimistolle.

MEA:n farkkuhameet ovat rentoja vapaa-aikaan, mutta sopivat myös särmämpään pukeutumiseen.

Loistava yksityiskohta on, että hameessa on kuminauhaa vyötäröllä, jolloin vyötärö ensinnäkin istuu hyvin ilman puristamatta ja toisaalta pienet kesäkilotkaan eivät pakota laittamaan hametta takaisin kaappiin sopimattomana. Tämä onkin yksi hyvä ekologisen ajattelun näkökulma, joka lisää vaatteen käyttöikää vaikka vaatekoko hieman muuttuisi. Hameessa on hyödynnetty elastaanifarkkua, jotta sitäkin materiaalia tulisi kierrätettyä. Nykyään suuressa osassa farkkuja on käytetty elastaania ja Elinalle onkin tärkeää, että myös tällainen farkkukangas päätyy jatkokäyttöön.

Hame muuttuu persoonalliseksi, mutta siistiksi, asuksi työpaikalle paitapuserolla ja korkokengillä.

Tuotteita kierrätysfarkusta myös kodin sisustukseen

Tyyny on MEA:n versio modernista tilkkutyöstä. Tyynynpäällinen sai alkunsa vaatteiden valmistukseen käytetyn farkun hukkapalojen hyödyntämisestä. Rennon boheemi, mutta toisaalta virtaviivainen, tyynynpäällinen on ihastuttava makupala sisustuksessa – ja loistava tapa tuoda esimerkiksi erilaisia tekstuureja ja struktuureja sisustuksen kerrostamiseen. Tyyliltään tyyny sopii niin rentoon poikamiesboksiin kuin pelkistettyyn, vähäeleiseen, tyyliin. Tyynynpäällistä on saatavana myös sinisävyisenä.

Erilaiset mustansävyiset kierrätysfarkut tuovat tyynynpäälliseen kaunista rakennetta.
MEA:n modernia tilkkutyötä, tyynynpäällistä, on saatavilla mustan lisäksi myös sinisenä.

Kustomoinnit ja erikoistoiveet täytetään sujuvasti

Elina haluaa muistuttaa, että monet hänen tuotteistaan ovat saatavissa joko mustana tai sinisenä. Mikäli kyseistä variaatiota ei verkkokaupasta löydä, sen voi vaivattomasti tilata Elinalta. Yksi vertaansa vailla oleva etu on myös, että pientuotannossa MEA:n tuotteita voi varioida vaikkapa hameen pituustoiveella. Lisäksi tuotteen sävynkin voi halutessaan toivoa, sillä sinisävyisiä tuotteita voidaan tehdä myös pelkästään vaaleasta tai tummasta farkusta.

MEA:n tuotteet voit ostaa kätevästi verkkokaupasta tai olemalla suoraan yhteydessä Elinaan.

 

2 KOMMENTIT

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

DEFA Power: Älykäs ja edullinen sähköauton latausasema

DEFA toi tänä vuonna markkinoille uuden latausaseman kiinteällä latauskaapelilla. Uusia sähköautojen latausasemia julkaistaan ​​koko ajan, eikä valinta ole kuluttajana helppoa. Hinnat ja ominaisuudet vaihtelevat paljon. DEFA...

Sähköautokanta jatkaa kasvuaan – näitä sähköautoja rekisteröidään eniten Suomessa

Suomen täyssähköisten autojen osuus autokannasta jatkaa kasvuaan. Tuoreessa Sähköinen liikenne ry:n teettämässä raportissa kerrotaan, että jo yli joka kolmas Suomen teillä liikkuva sähköauto on...

Habitaressa upeita klassikoita tuoreella twistillä

Fosto esittelee Habitare 2023 -messuilla laajan kattauksen mallistostaan ja osaamisestaan noin 40 eri valaisimen voimin. Tuttujen mallien ja värien lisäksi on esillä muun muassa...

S.U.F. Flying Finn on jälleen suomalainen ikoni kellotaivaalla.

S.U.F. Flying Finn on persoonallinen moottoriurheilukello jonka muotoilussa yhdistyvät Sarpanevan DNA ja ennakkoluuloton lähestyminen kilpa-autokellojen estetiikkaan. Yhteistyössä Valtteri Bottaksen kanssa suunnitellut limited edition-versiot vuonna...

Tyyliniekan uusimmat