KH x FatCloth -taskuliina

Ajoittain eteen tulee yhteistyön muotoja, jotka on tarkoitettu tehtäväksi. Yksi tällainen oli Kelloharrastajat Suomi -Facebook-ryhmän ja FatClothin välinen kollaboraatio, jonka lopputuloksena tuotiin rajattu erä mikrokuitukankaasta tehtyjä taskuliinoja, joissa on kelloaiheiseen mainiosti sopiva kellokoneiston kuva.

KH x FatCloth tehtiin kahdessa värissä; sinisenä ja valkoisena.
KH x FatCloth tehtiin kahdessa värissä; sinisenä ja valkoisena.

Mikrokuituinen taskuliina?

Jos tarkastelen aihetta puhtaasti tyylin kautta, keinokuituinen taskuliina ei ole totuuden nimissä ostoslistallani kovin korkealla. Tässä tapauksessa olen tehnyt funktionaalisuuteen perustuvan poikkeuksen, sillä kelloja kuvatessani olen törmännyt usein tilanteisiin, joissa olen kaivanut taskusta – jos on sattunut olemaan mukana – mikrokuituliinan, jolla olen puhdistanut kellon ennen kuvaamista. Tai sitten olen huomannut kuvaamisen jälkeen – että penteles, kellossa on tahra.

KH x FatCloth -taskuliinalla on helppo puhdistaa tahrat kellosta.
KH x FatCloth -taskuliinalla on helppo puhdistaa tahrat kellosta.

Itse asiassa, KH x FatCloth -taskuliina olisi ollut enemmän kuin paikallaan Baselworldin kellomessuilla, jossa kuvaamani kellot olivat käyneet tuhansien kuvaajien käsissä ennen minua. Tätä varten mukanani oli mikrokuituliina, jolla sain enimmät rasvatahrat poistettua, mutta puhdistamiseen hyvin sopiva ja pesua kestävä – kelloaiheinen – taskuliina olisi ollut mitä mainioin seuralainen. Harmillisesti tämä hienon projektin lopputuotteen julkaisu oli vasta messujen jälkeen, joten pääsen briljeeraamaan sillä vasta ensi vuoden Baselworldissa.

Kelloharrastajat x FatCloth

Kuten mainitsin, FatClothin taskuliina on tehty mikrokuitukankaasta. Materiaali puolustaa paikkaansa kellonomistajan rintataskussa sen hyvillä – kelloihin soveltuvilla – puhdistusominaisuuksilla, sekä tietysti liinan puhdistettavuudella. Silkkinen tai villainen taskuliina kun ei ole kummassakaan tapauksessa järkevä vaihtoehto.

KH x FatCloth -taskuliinat.
KH x FatCloth -taskuliinat.

Kellotaskuliina on tyylikkään kellonomistajan valinta.

Tyylinsä puolesta KH x FatCloth -taskuliinat ovat mainioita, sillä molemmat mallit (valkoinen ja sininen) sointuvat helposti monenlaiseen pukeutumiseen. Vaalea taskuliina on näistä hieman helpompi, sillä enemmistö takeista ovat tummasävyisiä, johon vaaleampi taskuliina tuo kaivattua kontrastia. Tosin, sininen taskuliina ei ole niin tumma, etteikö se soveltuisi mm. tummansinisen irtotakin tai puvun kanssa pidettäväksi.

Suosittelemme

Taskuliinan luonteen johdosta luonnollisin taittelumalli on ns. vapaa puffi.
Taskuliinan luonteen johdosta luonnollisin taittelumalli on ns. vapaa puffi.

Kehityskohteita löydän kaksi. Reunojen tikkaus voisi olla huolitellumpi, ja toiseksi liinan materiaali voisi olla hieman ohuempi. Näillä eväillä taskuliinasta tulisi elegantimpi ja veisi vähemmän tilaa rintataskussa. Asiat ovat varmasti ratkaistavissa, sillä kyse lienee tuotantokustannusten, kulutuskestävyyden ja tyylin kolmiottelusta.

Mistä projekti sai alkunsa?

Oma mielenkiintoinen tarinansa on se, miten taskuliinaprojektin voimakaksikko – Kelloharrastajien perustaja Joonas Kokko ja FatClothin Jukka Illi – hankkeen toteuttivat.

“Kaikki taisi lähteä viime syksynä postaamastani kuvasta, jossa oli FatClothin taskuliina kellon kanssa, jonka Jukka sitten luonnollisesti tunnisti. KH:n kanssa on ollut jo pitkään tarkoitus toteuttaa colloboration-projekteja ja kun FatClothin miehet paljastuivat koviksi kelloharrastajiksi, niin eihän siinä voinut muuta kuin laittaa pyörät pyörimään”, Joonas Kokko toteaa.

KH x FatCloth -taskuliina kotelossa.

”Alkuperäinen idea oli tehdä liina ryhmässä esiintyvistä teemoista. Lopulta ryhmän jäsenet saivatkin päättä Symbolien ja Koneiston väliltä. Värit sininen ja valkoinen ovat tietysti ryhmän värit ja ne valikoituivat vaihtoehdoiksi sen vuoksi. Taskuliinojen kysyntä on ollut rajumpaa kuin uskalsimme toivoa. Valkoinen taskuliina myytiin verkkokaupasta nopeasti loppuun ja sinistäkin on jäljellä enää vähän. Jälleenmyyjäpuoli on niin ikään vetänyt hyvin ja heille toimitetut 210 taskuliinaa ovat käyneet hyvin kaupaksi”, Kokko päättää.

“Olin jo jonkun aikaa silmät suurena tapittanut kelloharrastajien FB-ryhmää tiukalla frekvenssillä, kun silmiini osui Joonaksen postaus mikä sisälsi kellon lisäksi liinamme. Pakkohan siinä oli älähtää ja hyvin nopeasti olin miehen kanssa samassa pöydässä laittamassa juttua tulille. Olemme Fatclothissa tottuneet tekemään asioita kieli poskessa, mutta laadukkaasti, ja harrastajat ryhmänä tuntui täydelliseltä matchilta”, toteaa Jukka Illi.

Kelloharrastajat x FatCloth -taskuliina.

Kun kysyin Joonas Kokolta tuleeko taskuliinoja vielä lisää, jätti hän oven avoimeksi: “Todennäköisesti teemme jatkossakin taskuliinoja, mutta näitä alkuperäisiä värejä ei nähdä enää tuotannossa. Sen verran voin paljastaa, että toukokuun The Watch Show Finland -tapahtumaan tuomme uuden värin.”

KH x FatCloth -taskuliinoja voi tiedustella valituilta jälleenmyyjiltä. Lisäksi sinistä mallia löytyy vielä pieni erä FatClothin verkkokaupasta.

Lue lisää