Kestotestissä: Mismo M/S Bureau -salkku

Kaupallinen yhteistyö: Herrainpukimo

Esittelin aiemmin tanskalaisen Mismon M/S Bureau -laukun, jota olin käyttänyt alkuvuodesta lähtien. Uudenkarheana laukku tuntui materiaaleja ja työnjälkeä myöten laadukkaalta ja huolettomaan käyttöön suunnitellulta, tyyliä kuitenkaan unohtamatta. Noin puolen vuoden päivittäisen käytön jälkeen on hyvä päivittää kokemuksia, jotka ovat edelleen positiiviset.

Mismo M/S Bureau toimi luottolaukkuna Baselworldin kellomessuilla.
Mismo M/S Bureau toimi luottolaukkuna Baselworldin kellomessuilla.

Mismo on kestävä

Mismon suunnittelufilosofian yksi kantava teesi on kestävyys. Laukkujen materiaaleissa ei ole tehty tarpeettomia kompromisseja, vaan esimerkiksi nahkaosat ovat laadukasta ja paksua valjasnahkaa, joka patinoituu nätisti ja ei järkevällä huolenpidolla haperru käytännössä koskaan.

Sama laadukas linja jatkuu pintamateriaalien osalta, joka Bureaun tapauksessa tarkoittaa ns. taktista nailonia, joka kehitettiin alkujaan toisen maailmansodan aikana suojaamaan sotilaita sirpalevaikutuksilta. Tänä päivänä taktista nailonia käytetään mm. laukuissa, taktisissa vöissä ja kellojen (nato-)rannekkeissa. Voidaan siis sanoa, että materiaali on tehty ottamaan vastaan siviilikäytössä tulevia iskuja riittävästi. Tämän olen myös todennut käytössä, sillä laukku ottaa aktiivikäytössä silloin tällöin pientä osumaa, mutta pintaan ei ole jäänyt mitään jälkiä. Mismon pinnat ovat myös helppo puhdistaa kostealla rätillä tai harjalla, joten lika ei pääse tarttumaan.

Mismo M/S Bureau puolen vuoden päivittäisen käytön jälkeen.
Mismo M/S Bureau puolen vuoden päivittäisen käytön jälkeen.

Mismo M/S Bureaun sisäpuoli on niin ikään huoliteltu. Vetoketjullisessa taskussa on hyvä säilyttää esimerkiksi autonavaimia.
Mismo M/S Bureaun sisäpuoli on niin ikään huoliteltu. Vetoketjullisessa taskussa on hyvä säilyttää esimerkiksi autonavaimia.

Laukun sisäpuoli on vuorattu paksulla puuvillalla ja sisätaskujen reunat on huoliteltu ompelemalla niihin nahkapalat. Tämän esteetikon silmää hivelevän ratkaisun etuna on myös kestävyys, sillä näin reunat eivät pääse rispaantumaan käytössä.

Mismo luottaa myös messiinkiin, mitä käytetään korroosiokestävyytensä ja helpon työstettävyytensä johdosta mm. vetoketjuissa, napeissa ja laukkujen osissa. Messingin tyyliin liittyvä ominaisuus on myös kaunis patinoituminen. Kestävän kehityksen näkökulmasta katsottuna messinki on niin ikään hyvä ratkaisu, sillä se on helposti kierrätettävää ja tämän takia noin 90 prosenttia messingistä päätyy kierrätyksen kautta uusiokäyttöön.

Olkahihnan pidike on tikattu laukun pohjaan asti kestävyyden maksimoimiseksi. Valjasnahkassa ei ole muutenkaan säästelty, sillä olkahihna on samaa laadukasta tavaraa.
Olkahihnan pidike on tikattu laukun pohjaan asti kestävyyden maksimoimiseksi. Valjasnahkassa ei ole muutenkaan säästelty, sillä olkahihna on samaa laadukasta tavaraa.

Mismon kantokahvan nahkakiinnitys ei osoita puolen vuoden jälkeen minkäänlaisia väsymisen merkkejä.
Mismon kantokahvan nahkakiinnitys ei osoita puolen vuoden jälkeen minkäänlaisia väsymisen merkkejä.

Kun laadukkaat materiaalit yhdistetään hyvään viimeistelytasoon, on käsissä laukku, joka on tehty kestämään. Hyvä esimerkki viimeistelystä on olkahihnan messinkiosan kiinnitys valjasnahkalla niin, että valjasnahka on tikattu laukkuun koko matkaltaan ja nahka kiertyy laukun sivuilta pohjaan asti, jolloin paine yksittäiselle tikkaukselle on mahdollisimman pieni. Toisin sanoen jos laukkua vetää voimakkaasti hihnasta, ei olkahihnan tikkaukset hevillä petä riuhtaisun voimasta.

Mismo on tyylikäs

Mismon laukut ovat kautta linjan tyylikkäitä. Ei olekaan ihme, miksi Mismo nauttii vankkumatonta suosiota maailman tyyli- ja muotipiireissä, sillä laukut näyttävät hyvältä ja soveltuvat monenlaisiin tilanteisiin ja tyyleihin. Lisäksi Mismo on onnistunut siinä, että se tuo markkinoille vuodesta toiseen hyvällä maulla suunniteltuja laukkuja, joissa yhdistyy hyvät materiaalit ja viimeistely – sekä usein mainitsemani tyylikkyys. Huomionarvoista on myös Mismon laukkujen tunnistettavuus ja omanlainen dna, joten niiden yhdistely ei johda tyylilliseen kakofoniaan. Oman Bureau-laukun kylkeen voisin hyvin yhdistää Mismon klassisen shopperin ruskeana.

Mismo on monikäyttöinen

Omassa käytössä Mismon M/S Bureau on ollut lähes päivittäin ja laukku on mukautunut hienosti monenlaisiin tarpeisiin. Kannettava tietokone virtalähteineen, varavirtalähde, Apple-maailmasta tutut dongelit, sekä lompakko kulkevat laukussa vaivatta.

Mismon avonaisiin sisätaskuihin mahtuvat varavirtalähde ja muut tarpeelliset pientavarat.
Mismon avonaisiin sisätaskuihin mahtuvat varavirtalähde ja muut tarpeelliset pientavarat.

Nailonin ansiosta laukku on varsin mukautuva myös satunnaiseen isompaan kantotarpeeseen ja muutamia kertoja olen sen sisällä kuljettanut aiemmin mainitsemieni tavaroiden lisäksi pientä järjestelmäkameraa. Tällaista hieman isompaa kantotarvetta varten Mismo tarjoaa kuitenkin parempia ratkaisuja, kuten M/S Softwork – joka meni kohdallani tilaukseen juuri kameran ja vaihto-objektiivin vaatiman tilatarpeen takia.

Yhteenveto

Kuten kirjoituksestani voi hyvin päätellä, M/S Bureau on tyylinsä puolesta monikäyttöinen laukku, joten se soveltuu niin bisnekseen kuin vapaa-aikaan. Mismo on myös valmistajana varteenotettava valinta, jolta löytyy laadukkaita laukkuja erilaisiin tarpeisiin.

Mismon laukkuja myy mm. Herrainpukimo.

Matti Airaksinen
Matti Airaksinen on Tyyliniekan ja sen kelloihin erikoistuneen sisarjulkaisu Stylefellow'n perustaja ja päätoimittaja. Tyyli- ja kellointoilun lisäksi hän harrastaa valo- ja videokuvaamista, ruoanlaittoa ja matkailua. Vapaa-aika kuluu pääasiassa perheen parissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Uusimmat

Viaton ulkonäkö pettää: vanhan Toyotan lava-auton sydämenä on aito V8

Juuri nyt maastoautomarkkinoilla kuhistaan uudesta Ford Broncosta, mutta 60-luvulta periytyy muitakin klassisia maastureita. Yksi niistä on ikoninen Toyotan J40-sarja. Toyotan...

Uusi VW Golf R putkahti julkisuuteen täysin naamioimattomana – nelivetoisen hot hatchin hillitty ulkokuori kätkee alleen 333 hevosvoimaa

Kahdeksannen sukupolven VW Golfin esittelystä on kulunut kohta vuoden päivät. Nelivetoinen R-huippuversio on antanut odottaa vielä itseään, mutta nyt...

Vihdoinkin siitä tulee totta – BMW tuo myyntiin farmarikorisen M3:n kahden vuoden päästä

Supernopeat farmarit ovat olleet erityisesti Audin RS-divisioonan erityisalaa, mutta myös BMW:n M-osasto on tarjonnut historiansa aikana farkkua sekä E34-...

Uutuus: Oris Hangang Limited Edition

Sveitsiläinen Oris tunnetaan laadukkaiden sukeltajankellojensa lisäksi lukuisista maailman vesivarantoihin kohdistamista tukitoimistaan. Oris on jälleen hyvällä asialla, ja tällä kertaa...

Aurinkoinen sää keräsi ennätysmäärän harrasteajoneuvoja Ride In Oulu Motor Meet -autotapahtumaan

Pohjois-Suomen monipuolisin ajoneuvotapahtuma, neljättä kertaa järjestetty Ride In Oulu Motor Meet päästiin järjestämään Äimäraution raviradalla viime lauantaina. Alueella laskettiin...

Suosittelemme

Tänään ranteessa: Bell & Ross BR 03-92 Diver Black Matte

Ranskalainen Bell & Ross on osoittanut viime vuosien aikana kuuluvansa markkinoiden kiinnostavimpiin kellonvalmistajiin, joka...

Esittelyssä maailmanmatkaajan kello: Citizen Satellite Wave GPS Eco-Drive

Kellovalmistaja Citizenin historia alkoi jo vuonna 1918, kun Shokosha Watch Research Institute -kellotehdas perustettiin...