Kestotestissä: Mismo M/S Bureau -salkku

Kaupallinen yhteistyö: Herrainpukimo

Esittelin aiemmin tanskalaisen Mismon M/S Bureau -laukun, jota olin käyttänyt alkuvuodesta lähtien. Uudenkarheana laukku tuntui materiaaleja ja työnjälkeä myöten laadukkaalta ja huolettomaan käyttöön suunnitellulta, tyyliä kuitenkaan unohtamatta. Noin puolen vuoden päivittäisen käytön jälkeen on hyvä päivittää kokemuksia, jotka ovat edelleen positiiviset.

Mismo M/S Bureau toimi luottolaukkuna Baselworldin kellomessuilla.
Mismo M/S Bureau toimi luottolaukkuna Baselworldin kellomessuilla.

Mismo on kestävä

Mismon suunnittelufilosofian yksi kantava teesi on kestävyys. Laukkujen materiaaleissa ei ole tehty tarpeettomia kompromisseja, vaan esimerkiksi nahkaosat ovat laadukasta ja paksua valjasnahkaa, joka patinoituu nätisti ja ei järkevällä huolenpidolla haperru käytännössä koskaan.

Sama laadukas linja jatkuu pintamateriaalien osalta, joka Bureaun tapauksessa tarkoittaa ns. taktista nailonia, joka kehitettiin alkujaan toisen maailmansodan aikana suojaamaan sotilaita sirpalevaikutuksilta. Tänä päivänä taktista nailonia käytetään mm. laukuissa, taktisissa vöissä ja kellojen (nato-)rannekkeissa. Voidaan siis sanoa, että materiaali on tehty ottamaan vastaan siviilikäytössä tulevia iskuja riittävästi. Tämän olen myös todennut käytössä, sillä laukku ottaa aktiivikäytössä silloin tällöin pientä osumaa, mutta pintaan ei ole jäänyt mitään jälkiä. Mismon pinnat ovat myös helppo puhdistaa kostealla rätillä tai harjalla, joten lika ei pääse tarttumaan.

Mismo M/S Bureau puolen vuoden päivittäisen käytön jälkeen.
Mismo M/S Bureau puolen vuoden päivittäisen käytön jälkeen.

Mismo M/S Bureaun sisäpuoli on niin ikään huoliteltu. Vetoketjullisessa taskussa on hyvä säilyttää esimerkiksi autonavaimia.
Mismo M/S Bureaun sisäpuoli on niin ikään huoliteltu. Vetoketjullisessa taskussa on hyvä säilyttää esimerkiksi autonavaimia.

Laukun sisäpuoli on vuorattu paksulla puuvillalla ja sisätaskujen reunat on huoliteltu ompelemalla niihin nahkapalat. Tämän esteetikon silmää hivelevän ratkaisun etuna on myös kestävyys, sillä näin reunat eivät pääse rispaantumaan käytössä.

Mismo luottaa myös messiinkiin, mitä käytetään korroosiokestävyytensä ja helpon työstettävyytensä johdosta mm. vetoketjuissa, napeissa ja laukkujen osissa. Messingin tyyliin liittyvä ominaisuus on myös kaunis patinoituminen. Kestävän kehityksen näkökulmasta katsottuna messinki on niin ikään hyvä ratkaisu, sillä se on helposti kierrätettävää ja tämän takia noin 90 prosenttia messingistä päätyy kierrätyksen kautta uusiokäyttöön.

Olkahihnan pidike on tikattu laukun pohjaan asti kestävyyden maksimoimiseksi. Valjasnahkassa ei ole muutenkaan säästelty, sillä olkahihna on samaa laadukasta tavaraa.
Olkahihnan pidike on tikattu laukun pohjaan asti kestävyyden maksimoimiseksi. Valjasnahkassa ei ole muutenkaan säästelty, sillä olkahihna on samaa laadukasta tavaraa.

Mismon kantokahvan nahkakiinnitys ei osoita puolen vuoden jälkeen minkäänlaisia väsymisen merkkejä.
Mismon kantokahvan nahkakiinnitys ei osoita puolen vuoden jälkeen minkäänlaisia väsymisen merkkejä.

Kun laadukkaat materiaalit yhdistetään hyvään viimeistelytasoon, on käsissä laukku, joka on tehty kestämään. Hyvä esimerkki viimeistelystä on olkahihnan messinkiosan kiinnitys valjasnahkalla niin, että valjasnahka on tikattu laukkuun koko matkaltaan ja nahka kiertyy laukun sivuilta pohjaan asti, jolloin paine yksittäiselle tikkaukselle on mahdollisimman pieni. Toisin sanoen jos laukkua vetää voimakkaasti hihnasta, ei olkahihnan tikkaukset hevillä petä riuhtaisun voimasta.

Mismo on tyylikäs

Mismon laukut ovat kautta linjan tyylikkäitä. Ei olekaan ihme, miksi Mismo nauttii vankkumatonta suosiota maailman tyyli- ja muotipiireissä, sillä laukut näyttävät hyvältä ja soveltuvat monenlaisiin tilanteisiin ja tyyleihin. Lisäksi Mismo on onnistunut siinä, että se tuo markkinoille vuodesta toiseen hyvällä maulla suunniteltuja laukkuja, joissa yhdistyy hyvät materiaalit ja viimeistely – sekä usein mainitsemani tyylikkyys. Huomionarvoista on myös Mismon laukkujen tunnistettavuus ja omanlainen dna, joten niiden yhdistely ei johda tyylilliseen kakofoniaan. Oman Bureau-laukun kylkeen voisin hyvin yhdistää Mismon klassisen shopperin ruskeana.

Mismo on monikäyttöinen

Omassa käytössä Mismon M/S Bureau on ollut lähes päivittäin ja laukku on mukautunut hienosti monenlaisiin tarpeisiin. Kannettava tietokone virtalähteineen, varavirtalähde, Apple-maailmasta tutut dongelit, sekä lompakko kulkevat laukussa vaivatta.

Mismon avonaisiin sisätaskuihin mahtuvat varavirtalähde ja muut tarpeelliset pientavarat.
Mismon avonaisiin sisätaskuihin mahtuvat varavirtalähde ja muut tarpeelliset pientavarat.

Nailonin ansiosta laukku on varsin mukautuva myös satunnaiseen isompaan kantotarpeeseen ja muutamia kertoja olen sen sisällä kuljettanut aiemmin mainitsemieni tavaroiden lisäksi pientä järjestelmäkameraa. Tällaista hieman isompaa kantotarvetta varten Mismo tarjoaa kuitenkin parempia ratkaisuja, kuten M/S Softwork – joka meni kohdallani tilaukseen juuri kameran ja vaihto-objektiivin vaatiman tilatarpeen takia.

Yhteenveto

Kuten kirjoituksestani voi hyvin päätellä, M/S Bureau on tyylinsä puolesta monikäyttöinen laukku, joten se soveltuu niin bisnekseen kuin vapaa-aikaan. Mismo on myös valmistajana varteenotettava valinta, jolta löytyy laadukkaita laukkuja erilaisiin tarpeisiin.

Mismon laukkuja myy mm. Herrainpukimo.

Matti Airaksinen
Matti Airaksinen on Tyyliniekan ja sen kelloihin erikoistuneen sisarjulkaisu Stylefellow'n perustaja ja päätoimittaja. Tyyli- ja kellointoilun lisäksi hän harrastaa valo- ja videokuvaamista, ruoanlaittoa ja matkailua. Vapaa-aika kuluu pääasiassa perheen parissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Uusimmat

Retrotyyliä uuteen Porscheen – tässä 911 Targassa on jopa vakosamettiset penkit

Porsche on esitellyt viime vuosina monia erikoismalleja, joiden inspiraatio on haettu menneiltä vuosikymmeniltä. Nyt tähän joukkoon liittyy upouuden 911...

Automaailman ikonin ensimmäinen EV malli markkinoille aikaisintaan 2025

Ferrarin tehdessä julkistuksia automaailmassa katseet ovat siirtyneet melko nopeasti merkin edesottamusten suuntaan. Nyt Ferrari, tuo automaailman yksi ikonisimmista merkeistä...

Yllytyshullut sähköautoilijat Lapissa

”Sähköautolla ei pääse Lappiin” on lause, joka saa sähköautoilijan miettimään että joko taas. Todellisuudessa harva ajaa Lappiin edes joka...

Tässä naamassa riittää sulattelemista – uuden BMW 4-sarjan ensimmäiset kuvat vuosivat julkisuuteen

BMW:n klassinen munuaismaski on muuttunut viime vuosina yhä suuremmaksi erityisesti isojen mallien, kuten 7-sarjan ja X7:n keulalla. Ne eivät...

Tyyliniekka LIVE: Kello käy -vieraana Joona Vuorenpää – lähetys alkaa 2.6.2020 kello 19

Tyyliniekka LIVE: Kello käy on Youtubessa tiistaisin kello 19 suorana lähetettävä ohjelma, jossa käsitellään kelloalan uutisia ja ilmiöitä. Lähetyksen...

Suosittelemme

Tänään ranteessa: Bell & Ross BR 03-92 Diver Black Matte

Ranskalainen Bell & Ross on osoittanut viime vuosien aikana kuuluvansa markkinoiden kiinnostavimpiin kellonvalmistajiin, joka...

Esittelyssä maailmanmatkaajan kello: Citizen Satellite Wave GPS Eco-Drive

Kellovalmistaja Citizenin historia alkoi jo vuonna 1918, kun Shokosha Watch Research Institute -kellotehdas perustettiin...