Kesäistä korkoa

Kaupallinen yhteistyö: Gabor

Kesällä on ollut mukana jättää saapikkaat kaappiin ja vaihtaa korkkarit rennompiin kenkiin. Gaborin valikoiman avokkaat ja pistokkaat ovat monipuolisia kumppaneita niin kesäiseen rentoon pukeutumiseen kuin myös kavereiksi juhlavamman asun kanssa.

Edellisessä kenkäartikkelissa uppouduimme nudenväristen kenkien maailmaan.  Testaamamme avokkaat ovat puuterin vaaleanpunaiset ja hyvin lähellä nudea. Värinä tämä utuinen roosa on ehdottomasti tämän hetken lempivärini. Väri on erittäin kaunis ja hempeydellään erinomainen valinta myös kesäisiin juhliin.

Kaiken kaikkiaan tämä kenkä on loistava valinta, jos ballerinojen sijaan haluaa hieman formaalimpaa kenkää, joka on kuitenkin sopivan kesäinen. Sesongin suosikkivärini lisäksi herkutella voit esimerkiksi myös intohimoisen punaisella rosso-värillä tai mustalla mallilla.

Suosittelemme

Avokkaiden pinnan mokkanahka on eläväistä ja tyylikästä. Koron malli ja viiden sentin korkeus myös mahdollistavat, että kengillä on oikein mukava kävellä tai seistä hieman pidempiäkin aikoja. Lisämukavuutta tuovat kiinnitysremmeissä olevat joustinosat.  Itse kiinnitysoljet ovat myös erittäin nerokkaat. Kätevällä, säädettävällä, nepparikiinnityksellä kengät ovat nopeat ja helpot pukea jalkaan.

Yleensä avokärkisiä kenkiä omista kenkävalikoimistani ei juurikaan löydy ja tästä syystä pistokkaiden testaaminen oli ulostulo mukavuusalueeltani. Poistuminen mukavuusalueelta on yleensä kannattavaa, kuten tässäkin tapauksessa.

Sain vinkin, että näistä matalakantaisista pistokkaista on tullut myös toimistokenkäsuosikki, joten ensimmäisenä testiin pistokkaat pääsivät juurikin työpaikalle. Yllättäen viihdyinkin pistokkaissa oikein hyvin. Pieni korko tuo asuun hieman enemmän ryhtiä ballerinojen sijaan. Pistokkaat yhdistyy mainiosti niin hameen, mekon ja farkkujen kera. Työpaikalla kenkiä tuli testattua myös hieman formaalimpien housujen kanssa ja tämäkin yhdistelmä oli sopivan tyylikäs, mutta kuitenkin kesäisen tuulahduksen tuova.

Sisämateriaalina nahka on oikein miellyttävä paljaaseenkin jalkaan. Erittäin tukeva pohja sekä kolmen sentin kantaosa tuovat mukavuutta käyttöön ja suuret bonuspisteet voi antaa myös jalkapöydän päällisen joustinosalle, joka on kuitenkin kengän ulkonäössä huomioitu tyylikkään huomaamattomasti. Tämä on yksi osoitus siitä, että laatukengissä käyttömukavuus viedään äärimmilleen lukuisilla pienillä yksityiskohdilla, kuitenkaan ulkonäöstä tinkimättä. Tämä kenkä saat myös täydet pisteet monipuolisesta kesäkäytöstä – ja on myös oiva toimistokenkä.

Tiesitkö jo muuten, että Gaborin valikoimista löytyy kenkien lisäksi myös laukkuja? Kaikki laukut ovat suunniteltu sujuvaan käyttöön. Yksi yhteinen ominaisuus kaikille Gaborin laukuille on sisätasku vetoketjulla. Gaborin laukkuvalikoima on tullut Suomen markkinoille tänä keväänä laajemmalla valikoimalla ja laukkuja voi tiedustella muun muassa Haloselta ja Voglialta. Yksityiskohdat ovat tyylikkäitä ja käsissään tuntee, että laukku on laadukas. Kannattaakin siis myös kurkistaa Gaborin laukkuvalikoimat seuraavan kerran kun olet laukkuostoksilla.

Tämä kyseinen Mira-laukku on tyylikkään merihenkinen sinivalkoisella värityksellään.  Pidän laukun ryhdikkäästä olemuksesta, mutta myös raikkaasta värityksestä. Sinivalkoinen raitakuosi täydentyy maukkaasti vaikkapa punaisilla avokkailla, luoden klassisen väriyhdistelmän.

Tilaa laukussa on sopivasti arkeen, kuitenkaan ilman, että laukku tuntuisi kömpelön suurelta. Laukun mukana tulee pitkä olkahihna, mutta laukkua voi kantaa myös kädensijalenkeistä olkapäällä.  Tätä kyseistä Mira-laukkua löytyy Halosen valikoimista ja pienimmistä liikkeistä voi esimerkiksi mainita Sco1 (Riihimäki), Nicolina (Parainen), Kenkä-Expertti (Pieksemäki) ja Raitavuo (Suonenjoki).

Gaborin kaikki kesäisemmät kengät ovat hyvä valinta kesäherkutteluun, mutta malleista löytyy loistavia valintoja myös pitkäaikaisiksi luottokumppaneiksi juhlavimmiksi kengiksi. Kesäisten korkojen lisäksi suosittelen kuolaamaan myös ihania, ja tietenkin mukavia, Gaborin tennareita, jotka saavat hykertelemään ihanin yksityiskohdin.  Myös Gaborin ballerinamallisto räiskyy klassikkovärien lisäksi kesäisissä väreissä, ja myös ballerinat tarjoavat katseenvangitsevia yksityiskohtia.

Saksalainen Gabor on valmistanut laadukkaita nahkatuotteita jo vuodesta 1949. Yrityksen tarinasta voit lukea lisää tästä linkistä. Yritys on koko historiansa ajan ollut teollisesti valmistettujen nahkakenkien edelläkävijä Euroopassa. Korkokenkien lisäksi Gabor on tunnettu myös laadukkaista nilkkureista ja saapikkaistaan. Tänä keväänä myös Gaborin laukkuja on tullut enemmän suomalaisten kauppojen valikoimiin.

Gabor takaa laadukkaan nahkan Italiasta. Kengät valmistetaan suurimmaksi osaksi Euroopassa, Portugalissa ja Itävallassa, mutta muutamat tennaritossumallit valmistetaan useimmiten Aasiassa. Gabor on alkanut vähentämään pakkausmateriaaleja, ja kaikki pakkausmateriaalit ovat 80% uusiokäytettävissä. 

Lue lisää