Keltaiset housut

Ruskean sävyisen artikkelin kohdalla epäiltiin suositustani yhdistää keltaiset housut ja sininen takki. Jotta asiasta ei jää epäilystä, niin ohessa löytyy esimerkkikuvat toimivasta kokonaisuudesta.

Yhdistelmän tekee toimivaksi sinisen ja keltaisen luoma kontrasti. Rohkea pukeutuja voi kokeilla myös esim. oransseja tai punasävyisiä housuja. Räväkkien värien kanssa on myös hyvä muistaa, että liika on liikaa – kirkkaiden housujen kanssa on muistettava käyttää harkintaa paidan kuosin, solmion ja taskuliinan kanssa. Peili kertoo parhaiten mikä toimii, harrastuksen edetessä voi värien määrää lisätä. Pellehermannimaisen ulkoasun välttämiseksi 1 tai 2 rohkeaa detaljia saa luvan riittää, kolme on jo liikaa ellei oikeasti tiedä mitä tekee.

Värikkäitä housuja hankkiessa on sävyjen valinnassa oltava tarkkana, esimerkiksi punaisten housujen kanssa on helppo mennä metsään. Makean väriset housut eivät välttämättä toimikaan halutulla tavalla, joten pettymyksen välttämiseksi on syytä ottaa takki mukaan liikkeeseen ja kokeilla sitä eri housujen kanssa. Ammattitaitoinen myyjä osaa myös auttaa oikeiden yhdistelmien valinnassa.

Toimiiko keltainen? Katso kuvat ja päätä itse!

Housut: Hansen & Jacob; Takki, kauluspaita ja pellavataskuliina: Herrainpukimo; Kengät: Loding; Kuvaus: Valokuvaamo Lilja
Housut: Hansen & Jacob; Takki, kauluspaita ja pellavataskuliina: Herrainpukimo; Kengät: Loding; Kuvaus: Valokuvaamo Lilja

Keltaiset housut eivät ole este muodollisempaan pukeutumiseen ja sopivat hyvin esimerkiksi rentoihin kesäisiin juhliin tai ulkoilmaklubille (Tyyliniekka suosittelee Ydintalvipuutarhaa). Keltaisten chinojen seuraksi valittiin varman päälle pelaten rauhallisempia värejä. Revittelijä voi mainiosti vaihtaa solmion tai taskuliinan ilman, että kokonaisuus muuttuu liian räväkäksi.

Housut: Hansen & Jacob; Paita: Dressmann; Kengät: Sacoor Brothers; Kuva: Valokuvaamo Lilja
Housut: Hansen & Jacob; Paita: Dressmann; Kengät: Sacoor Brothers; Kuva: Valokuvaamo Lilja

Sininen on keltaisen paras kaveri, uskokaa pois! Kesähelteillä keltaiset housut kannattaa tilaisuuden salliessa parittaa tummansinisen pikeepaidan kanssa. Kuvauksia varten nappasin Dressmannilta matkaan sinisen pikeen, jonka oranssit kauluskäänteet sopivat hyvin värikkääseen settiin. Munkkien sijaan vedin jalkaan ruskeat loaferit, helteillä myös sukat voi aivan hyvin jättää pois. Pisteeksi i:n päälle voi ranteeseen napata vielä oranssin monsterikellon.

Suosittelemme

No toimiko keltainen? Kerro mielipiteesi ja kommentoi.

 

8 KOMMENTIT

 1. Kyllä voi toimia, joskin yo. housujen sävy on mielestäni vähän liian “pakasta vedetyn näköinen”. Vähän kuluneempi, vähän värikylläinen sävy olisi ehkä parempi?

 2. Kyllähän se toimii, vaatii tietysti kantajalta tietynlaista rohkeaa olemusta. Aivan kuten sinulla kuvassa. Itse taas hiljaisena tyyppinä laittaisin mielummin keltaisen solmion ja siniset housut.

 3. Tummansininen ja tuollainen oranssinkeltainen on kyllä aika älyttömän kontrastikas kombo. Itse harkitsisin vähän raikkaampaa sävyä ja esim. vaaleansinistä tai -harmaata yläosaa sellaisen kaveriksi. Ollakseen polttamatta silmiä päähän, artikkelin housujen sävy sen sijaan kaipaa parikseen lähinnä oranssia, oranssiin taipuvaa ruskeaa tai jotain turkoosin suuntaan kallellaan olevaa takkia – toisessa kuvassa sitä oranssia jopa vähän vilahtaakin.

  Raikas tai vaaleampi keltainen on myös valkoisen, beigen, ruskean, vihreän ja jopa mustan hyvä kaveri. Itse ottaisin keltaiset huosut mieluiten kuvioituna, esim. joku rokkitartaani näkisi varmasti käyttöä yöelämässä.

  Artikkelin housujen leveät lahkeet ja ruttuisuus eivät myöskään lisää kuvien edustavuutta. Tuossa kankaassa näkyy jokainen ruttu, eikä se ole hyvä asia.

 4. Totaalisen järkyttävän näköiset viritykset. Väri nyt vain kertakaikkisesti on sellainen että ihan sama mitä siihen yhdistää niin Pelle Hermanni-vaikutelma on taattu. Moiset pukisin jalkaani korkeintaan auttoremppaan ja silloinkin olisi syytä olla läpitunkemattomassa korvessa vailla muita ihmisiä lähimmän viidensadan kilometrin säteellä, kyllä nuo varmasti traumatisoisivat metsäneläimetkin.

 5. Ekassa näyttää ihan kuin yläosa ja alaosa olisi copypastettu eri ihmisistä. Ei oikein tasapainoinen kombo. Jälkimmäisessä kontrastia on liikaa. Tummempi sävy / haaleampi toimisi ehkä..

 6. Ei minunkaan mielestä oikein eka kuva natsaa. Eriparia. Liian arkiset ja liian tiukat housut tuohon yläosaan.
  Alaosa on arkinen et menee arjessa, kaverin kans iltaa istuen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Montblanc tuo toimivan tyylin matkustamiseen

Montblanc on monelle synonyymi laatukynille, jonka lisäksi valmistajan laukut ja reput edustavat alansa tyylikkäintä ja laadukkainta osaamista. Unohtaa ei sovi myöskään rannekelloja, joista löytyy...

Tyylikkäästi tien päälle – esittelyssä Montblanc Sartorial Medium -reppu

Mustasta nahkasta tehty Montblanc Sartorial Medium -reppu on tyylikäs ja ergonominen valinta liikkuvaan työhön.Olen etsinyt jonkin aikaa matkatyöhön sopivaa laukkua, jossa kulkeutuisi mukana peilitön...

Underbros pukee miehen ensimmäisen kerroksen

Underbros on täyttänyt suomalaisen miehen vaatekaapista puutteen, joka ei näy ulospäin, mutta joka tuntuu hyvältä. Kyse on tietenkin istuvista alusvaatteista.Olen kirjoittanut vuosien ajan siitä,...

Titaaninen unelmakello – BVLGARI Octo Finissimo

Lähes yhdeksän vuoden matkani tyylin ja rannekellojen parissa on saavuttanut eräänlaisen lakipisteen, sillä olen löytänyt merkin ja mallin, johon olen palannut säännöllisesti viimeisen puolen...

Tyyliniekan uusimmat