Keltaiset housut

Ruskean sävyisen artikkelin kohdalla epäiltiin suositustani yhdistää keltaiset housut ja sininen takki. Jotta asiasta ei jää epäilystä, niin ohessa löytyy esimerkkikuvat toimivasta kokonaisuudesta.

Yhdistelmän tekee toimivaksi sinisen ja keltaisen luoma kontrasti. Rohkea pukeutuja voi kokeilla myös esim. oransseja tai punasävyisiä housuja. Räväkkien värien kanssa on myös hyvä muistaa, että liika on liikaa – kirkkaiden housujen kanssa on muistettava käyttää harkintaa paidan kuosin, solmion ja taskuliinan kanssa. Peili kertoo parhaiten mikä toimii, harrastuksen edetessä voi värien määrää lisätä. Pellehermannimaisen ulkoasun välttämiseksi 1 tai 2 rohkeaa detaljia saa luvan riittää, kolme on jo liikaa ellei oikeasti tiedä mitä tekee.

Värikkäitä housuja hankkiessa on sävyjen valinnassa oltava tarkkana, esimerkiksi punaisten housujen kanssa on helppo mennä metsään. Makean väriset housut eivät välttämättä toimikaan halutulla tavalla, joten pettymyksen välttämiseksi on syytä ottaa takki mukaan liikkeeseen ja kokeilla sitä eri housujen kanssa. Ammattitaitoinen myyjä osaa myös auttaa oikeiden yhdistelmien valinnassa.

Toimiiko keltainen? Katso kuvat ja päätä itse!

Housut: Hansen & Jacob; Takki, kauluspaita ja pellavataskuliina: Herrainpukimo; Kengät: Loding; Kuvaus: Valokuvaamo Lilja
Housut: Hansen & Jacob; Takki, kauluspaita ja pellavataskuliina: Herrainpukimo; Kengät: Loding; Kuvaus: Valokuvaamo Lilja

Keltaiset housut eivät ole este muodollisempaan pukeutumiseen ja sopivat hyvin esimerkiksi rentoihin kesäisiin juhliin tai ulkoilmaklubille (Tyyliniekka suosittelee Ydintalvipuutarhaa). Keltaisten chinojen seuraksi valittiin varman päälle pelaten rauhallisempia värejä. Revittelijä voi mainiosti vaihtaa solmion tai taskuliinan ilman, että kokonaisuus muuttuu liian räväkäksi.

Housut: Hansen & Jacob; Paita: Dressmann; Kengät: Sacoor Brothers; Kuva: Valokuvaamo Lilja
Housut: Hansen & Jacob; Paita: Dressmann; Kengät: Sacoor Brothers; Kuva: Valokuvaamo Lilja

Sininen on keltaisen paras kaveri, uskokaa pois! Kesähelteillä keltaiset housut kannattaa tilaisuuden salliessa parittaa tummansinisen pikeepaidan kanssa. Kuvauksia varten nappasin Dressmannilta matkaan sinisen pikeen, jonka oranssit kauluskäänteet sopivat hyvin värikkääseen settiin. Munkkien sijaan vedin jalkaan ruskeat loaferit, helteillä myös sukat voi aivan hyvin jättää pois. Pisteeksi i:n päälle voi ranteeseen napata vielä oranssin monsterikellon.

Suosittelemme

No toimiko keltainen? Kerro mielipiteesi ja kommentoi.

 

Lue lisää