Kelloneuvos porskuttaa myötätuulessa

Suomalainen arvokellojen kauppiasrintama sai reilu kolme ja puoli vuotta sitten tuoreen kasvon, kun Jesse Haapsaari perusti Kelloneuvos-nimisen yrityksen Turkuun ja laittoi ensimmäiset kellonsa myyntiin Kellofoorumille. Jesse pääsi tuolloin tuoreeltaan haastatteluun, jossa hän kertoi omista tuntemuksistaan ja näkemyksistään yrittäjätaipaleen ensimetreillä.

Tämän jälkeen on Aurajoessa vettä vettä virrannut runsaasti ja Kelloneuvos on vakiinnuttanut paikkansa suomalaisten kelloharrastajien mielissä. On siis hyvä hetki ottaa Jesse uuteen haastatteluun, etenkin kun kyseisen herran kanssa olen useamman onnistuneen kaupan vuosien varrella tehnyt. Tämä juttu on samalla vahva suositus miehestä, jonka sanaan voi luottaa.

Perustit Kelloneuvoksen noin kolme ja puoli vuotta sitten, jolloin haastattelin sinua aloittaneena yrittäjänä. Miltä matka on tuntunut?

Pääsiäisenä tuli tosiaan kolme vuotta täyteen Kelloneuvoksen yrittäjänä. Alkukankeuden jälkeen (ehkä ensimmäiset puoli vuotta) – kun asiakkaat löysivät minut ja luottamusta toimijaan alkoi löytyä – on vauhti ollut mukavalla tavalla hurjaa ainakin omaan elämäntilanteeseen nähden. Kellotapahtumat, joihin pyrin osallistumaan aina kun mahdollista, ovat tässä hommassa todella tärkeitä, sillä niissä tutustun uusiin ihmisiin ja pääsen jutulle nykyisten ja uskoakseni myös tulevien asiakkaitteni kanssa.

Mikä on muuttunut toiminnassasi kuluneiden vuosien aikana?

En oikein tiedä onko mikään muuttunut alkuajoista. Rehtiin, mukavaan sekä joustavaan kaupankäyntiin olen panostanut koko ajan ja siitä pidän edelleen kiinni. Toki itseluottamus omaan tekemiseen on vahvistunut koko ajan, joka kokemuksen karttuessa on opettanut tekijäänsä. Edelleen koen, että opin jokainen päivä jotain uutta, jonka kautta pyrin kehittämään Kelloneuvoksen toimintaa.

Miten kelloala on muuttunut? Vai onko?

Kellojen, varsinkin tämän meidän käytettyjen kellojen alan, kysyntä on ainakin kasvanut tässä viimeisen kolmen vuoden aikana ja sen näkee aivan selvästi myynnin kasvuna. Myös useita uusia käytettyjen kellojen yrityksiä on syntynyt ja syntyy edelleen tasaiseen tahtiin. Mielestäni siinä ei ole mitään pahaa, tervettä kilpailua on hyvä olla ja näin ollen myös asiakaskunnalle enemmän tarjontaa, kunhan toimijat palvelevat asiakkaitaan rehdisti.

Suosittelemme

Jaeger-LeCoultre Reverso Grande Date Power Reserve 8 Days
Jaeger-LeCoultre Reverso Grande Date Power Reserve 8 Days

Myös rahoitusmahdollisuus tuli aika nopeasti mukaan kuvioihin, kun aloitin ja se on osoittautunut näissä hommissa välttämättömäksi työkaluksi. Itse pyrin erottautumaan muista toimijoista tarjoamalla mahdollisimman monipuolisen valikoiman erilaisia kelloja, joiden hintahaarukka on asettunut noin 2-10 tuhannen euron väliin.

Mitkä koet olevan vahvuutesi alalla?

Ehdottomasti jo edellä mainitsemani rehti kaupankäynti. Toisena nostaisin esille joustavuuden. Kolmanneksi tykkään tutustua uusiin ihmisiin, joten face-to-face -kaupankäynti on mielestäni paras tapa tehdä bisnestä.

Arkityö (vielä) ja perhe vievät tietysti suurimman osan ajasta päivisin, mutta silti pyrin aina jos vain mahdollista tekemään kaupat kasvotusten. Postin palveluita käytän toki paljon, mutta siitä huolimatta etenkin Teboil Kivihovi on tullut matkan varrella todella tutuksi. 😀 Siitä olenkin iloinen, että pk-seudulla asuvat asiakkaani ovat halukkaita tulemaan sinne ns. puolimatkaan.

S.U.F Helsinki Myrsky

Vaimon suku on kotoisin Pohjanmaalta, jossa käymme tasaisin väliajoin, joten myös Rauma, Pori ja Etelä-Pohjanmaa poikineet sitä kautta hyvin kauppaa. En voi unohtaa myöskään kummipoikani kotipaikkaa Tamperetta, jonne on niin ikään muodostunut minulle vankka asiakaskunta, joka on valmis tulemaan tutulle Pahkapirtille kaupantekoon – tässäkin kohtaa ns. puolimatkan krouviin.

Miten varmistat, että myymäsi tuotteet ovat ns. aitoa tavaraa?

Sen olen ilokseni huomannut, että minulle ei edes tarjota epäilyksiä herättäviä kelloja. Tätäkin kun tietojeni mukaan tapahtuu ajoittain. Omalla kohdallani paras vakuutus itseni ja asiakkaideni puolesta on tarkkuus. Kellojen kunnon ja oheistuotteet tarkastan huolellisesti. Kellojen yleiskunnon näkee usein omin silmin, jonka lisäksi kellon toimintakunnon tarkastan testerillä, sekä itse testaamalla.

Normaaliin toimintatapaani kuuluu myös se, että jos kello on yli viisi vuotta vanha, eikä mukana tule dokumentoitua huoltohistoriaa, vien sen ammattikellosepälle, joka tarkastaa koneiston kunnon ja vesitiiviyden. Jos tässä yhteydessä ilmenee huollon tarvetta, kello jää huollettavaksi. Yhtäkään reklamaatiota en ole kellon kunnon vuoksi vuosien aikana saanut ja tästä aion pitää kiinni jatkossakin.

TAG Heuer Autavia Jack Heuer Limited Edition
TAG Heuer Autavia Jack Heuer Limited Edition

Tähän liittyen minun on pakko mainita yksi tapaus, jossa oli kyseessä kaksi kuukautta vanha U-Boat. Lähetin kellon asiakkaalle postilla, joka toimi ennen lähetystä normaalisti. Viikon päästä sain asiakkaalta puhelun, että kello jätättää noin 5-10 minuuttia päivässä. Kerroin, että kello on todennäköisesti magnetisoitunut tai saanut iskun kuljetuksen aikana, joten kello kannattaa viedä kellosepälle näytille, tai paremminkin suoraan takuuhuoltoon.

Koska kyseessä oli vanhempi herrasmies, joka kysyi pystyisinkö minä hoitamaan asian, koska hän ei asiaa hallitse. Asiakas lähetti kellon takaisin ja vein sen kellosepälleni, joka totesi vian olevan sen verran isompi, että hän ei halua siihen (aivan oikeaoppisesti) koskea, jotta kellossa oleva tehdastakuu ei raukea.

Toimitin kellon valtuutetulle jälleenmyyjälle Helsinkiin, joka toimitti kellon tehtaalle huollettavaksi. Kello palautui takaisin jälleenmyyjälle, joka postitti kellon suoraan asiakkaalle. Huolto meni takuuseen, mutta tokihan kuluja aiheutui mm. postitusten osalta, jotka hoidin kuten kuuluukin.

Missä näet, että Kelloneuvos on parin vuoden kuluttua? (Onko myymälää, liiketiloja tms)?

Haaveenani on oma toimisto, jossa olisi oma kelloseppä samoissa tiloissa työskentelemässä. Tämä helpottaisi hommia ja uskoakseni parantaisi myös asiakkaiden saamaa palvelua. Elämäni on Turussa, joten pk-seudulle minua ei saa.

Mutta jos saisin tästä parin vuoden sisällä päätoimisen työn, olisi asiakkaiden luokse kulkeminen joustavampaa ajankäytön suhteen. Nykytilanteeni on sellainen, että jos ja kun kasvu jatkuu kuten tähänkin asti, on arkityöstä pakko luopua ihan jo perheelle suotavan ajankin takia. Eikä se kyllä haittaisikaan. 🙂

Millaisia neuvoja antaisin ensimmäistä arvokelloa ostavalle?

Osta kello, joka kolahtaa omaan makuun. Tämä on harrastus missä mikä tahansa muukin, joten arvonmenetyksellä ei kannata liikaa päätään vaivata. Ja varsinkin käytettyjen kellojen kohdalla harvemmin tipahtaa kovinkaan korkealta.

Arvokellon päätehtävä on tuoda käyttäjälleen mielihyvää, joka kulkee aina luotettavasti mukana ja on osa pukeutumista. Lisäksi koen, että rannekello on melkeinpä miehen ainoa koru, joka erottuu edukseen.

Lopuksi se perinteinen kysymys, eli mitä sinulla on tällä hetkellä ranteessa ja miksi?

Tudor Heritage Chrono Blue. Tämä tuli minulle vaihdossa ja tykkään pitää uutta tulokasta aina muutaman päivän itse, jotta voin paremmin kertoa asiakkaalle käyttömukavuudesta.

Tudor Heritage Chrono Blue
Tudor Heritage Chrono Blue

Tämän lisäksi seurailen kellon käyntitarkkuutta muutenkin kuin käyntilaitteella tarkastaen, esimerkiksi pitkääkö kellon käyntivara luvatusti. Kaupanteon osalta pieni, mutta ihan hauska yksityiskohta on se, että ranteeni koko tuntuu olevan yhteneväinen aika monen asiakkaani kanssa, joten myymieni kellojen rannekkeet ovat hämmästyttävän usein juuri passelin pituisia. 🙂

Kelloneuvoksen kellovalikoima löytyy osoitteesta kelloneuvos.fi

Lue lisää