Kellon ranneke on enemmän kuin keino pitää kello ranteessa – tutustuimme FinWatchStrapsin nahkarannekkeisiin

Kellon rannekkeen ensisijainen tehtävä on pitää kello tukevasti ranteessa, mutta se ei toki ole sen ainoa tehtävä. Hyvä ranneke korostaa kellon ulkoisia ominaisuuksia ja istuu mukavasti, jolloin kelloa on myös ilo kantaa. Uudella rannekkeella voi myös herättää vanhan tylsäksi käyneen kellon uudelleen eloon. Samalla kellolla voi myös olla useita rannekkeita, joita vaihdetaan käyttötarkoituksen tai pukeutumistilanteen mukaan.

Tutustuimme pariin mielenkiintoiseen kotimaisen FinWatchStraps-yrityksen valmistamaan nahkarannekkeeseen ja kokeilimme niiden sopivuutta klassisen sukeltajankellon kanssa.

Rannekkeiden kanssa testikellona oli toimittajan kellolaatikon keeperiksi* päässyt Seiko SRPA21K1 Prospex PADI Turtle Special, jonka painava runko asettaa tiettyjä vaatimuksia rannekkeelle. 22 millimetrin lugivälillä (rannekkeen leveys) varustettu Turtle painaa sen verran, että sen kaveriksi ei sovi liian ohut nahkaranneke. Heiveröinen ranneke saattaa painua kasaan kiinnityskohdistaan ja kello alkaa ikävästi “hölskyä” edestakaisin. Mutta, tällä kertaa kyseessä oli valmistajan ohjeen mukaan valitut rannekkeet, jotka soveltuvat erinomaisesti käytettäväksi juuri painavien kellojen kanssa.

* keeperi on kello, jota sen omistaja ei ajattele koskaan myyvänsä tai vaihtavansa toiseen kellon

FinWatchStraps – Vintage Ammo

Kierrätysnahasta valmistettu Vintage Ammo on ekologisuutensa lisäksi todellinnen äijäranneke. Sen nahka on peräisin 50-60-luvun ammuslaukusta ja jokainen kappale on uniikki. Rannekeisiin valikoidaan nahkapalat, joihin niistä poistetut alkuperäiset niitit ja ompeleet ovat jättäneet jälkensä. Ranneke on visuaalisesti erittäin kiinnostavan näköinen, mutta sen läsnäolon voi aistia myös hajuaistilla. Rannekkeesta erittyvä aseöljynsekainen vanhan nahan tuoksu on voimakas ja vahvistaa sen, että kyseessä ei ole mikään teollista tuotantoa oleva vintage-look-a-like, vaan aitoa tavaraa.

Suosittelemme

[easy-image-collage id=26937]

Vintage Ammon ikääntynyt nahka on sopivan taipuisaa ja paksuudestaan huolimatta se asettuu mukavasti ranteen ympärille, vaikka paksusormisella meneekin hetki tukevan solkilukon kanssa näprätessä. Ranneketta tarkastaeltaessa voi huomata, että kookas ranneke saa isommankin kellon näyttämään aavistuksen pienemmältä.

Rannekkeeseen voi tilatessa valita mieleisen väriset tikkaukset ja valitsimme kellon kehän mukaisen sinipunaisen “Pepsi” -värityksen. Tikkaukset ja koko ranneke on tehty huolella ja hyvän käsityön jälki näkyy. Vintage Ammo on parhaimmillaan eräretkellä, mutta toimii hyvin myös vapaamuotoisissa illanistujaisissa ja herättää varmasti toisen kelloharrastajan mielenkiinnon.

FinWatchStraps – Premium leather

Valitsimme Premium-sarjasta väriksi perinteisen mustan punaisilla tikkauksilla. Noin kolme millimetriä paksu mutta pehmeä nahka tuntuu todellakin premiumilta ja ranneke mukautuu heti alusta alkaen ranteen muotoihin, eikä pehmeän nahan ansiosta paina tai ahdista rannetta. Hyvä käsityön laatu näkyy, liimaukset ja tikkaukset on tehty huolellisesti.

Rannekkeen päällinahka on värjättyä Horween-hevosennahkaa, sisäpuoli valkoista vasikanahkaa ja käsin ommeltu tikkaus on vahavärjätty. Tukevan kokoisen rannekkeen viimeistelee jämäkkä solkilukko, jonka operointi on rannekkeen pehmeyden ansiosta hieman helpompaa kuin Vintage Ammossa.

[easy-image-collage id=26945]

FinWatchStraps tarjoaa Premium leather-rannekkeisiin kolmetoista eri nahka- ja yhdeksän eri kokovaihtoehtoa. Tikkauksiin on tarjolla peräti seitsemäntoista eri värivaihtoehtoa. Hillityllä kuosilla Premium sopii formaalimpiinkin tilaisuuksiin, mutta silloin on kuitenkin syytä käyttää hieman sirompaa kelloa.

Premium- ja muut FinWatchStrapsin rannekeet tehdään Suomessa käsityönä, hyödyntäen yli sata vuotiaita oppeja. Rannekkeiden hinnat liikkuvat sadan euron molemmin puolin. Lisää rannekkeista: finwatchstraps.fi

FinWatchStraps tarjoaa Stylefellow.fi:n lukijoille 15% alennuksen kaikista tilauksista ja ilmaisen toimituksen kotimaassa. Alennuskoodi: stylefellow15

Lue lisää