Kellomarkkinoille Kickstarterin kautta

Meneillään oleva kellobuumi tuo alalle rutkasti uusia toimijoita. Liiketoiminta voidaan saada käyntiin verrattain vähäisin alkupääomin ja riskein. Sosiaalinen media mahdollistaa ajan hermolla olevan markkinoinnin ja vain verkon kautta toimivat myyntikanavat pitävät kulut alhaisina.

Minua kiehtoo näissä kelloissa se, että ne eivät edes yritä kilpailla alan ikiaikaisten kellomerkkien kanssa samanlaisesta tunnettuudesta eivätkä ne yritä luoda itselleen ns. uusvanhaa brändiä.

Uusia toimijoita on siis lukuisia. Osa miellyttää omaa silmää enemmän, osa vähemmän. Vintage-kellojen ystävä kun olen, ranskalainen Baltic on tehnyt suuren vaikutuksen.

Baltic haluaa tuoda markkinoille vintage-kelloille uskollisen modernin malliston. Speksit tulevat suoraan menneiltä ajoilta: manuaalivetoinen koneisto, 38 mm:n kuori, pleksilasi ja minimalistinen kellotaulu.

Saatavilla on kahta mallia, tavallinen kolmiviisarinen Miyota 821A -automaattikoneistolla sekä oma suosikkini, kaksitauluinen kronografi kiinalaisella ST1901 -vetokoneistolla. Molempaa mallia on saatavilla muutamalla eri tauluversiolla. Kellon kuoren suunnittelussa ollaan onnistuttu erityisen hyvin, pieniä yksityiskohtia riittää jousitappien rei’istä tarkkoihin kulmien ja reunojen hiontoihin.

Suosittelemme

Kellon osat tulevat Kiinasta ja ne kootaan Besançonissa Ranskassa perheyrityksen toimesta, joka on omien sanojensa mukaan toiminut kelloalalla jo neljän sukupolven ajan. Olen ollut yhteyksissä kellon valmistajiin ja toiminnasta huokuu pieteetillä tehty työ.

Kelloille haetaan rahoitusta Kickstarter-joukkorahoituksen kautta. Kampanja on avattu 12.4.2017 ja vauhti on hurjaa; minimirahoitus on saavutettu alta aikayksikön. Kiinnostus on siis erittäin suurta. Kellot lähetetään joukkorahoitukseen osallistuneille syksyllä 2017, pyrin tekemään tarkemman arvion käyttökokemuksineen siihen mennessä. Joukkorahoituskampanja sulkeutuu 17.5.2017.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Sjöö Sandström Royal Capital uudistui

Ruotsalainen kellonvalmistaja Sjöö Sandström esitteli uudistuneen Royal Capital -kellomallin kahdessa eri värissä.

Tulossa: Kelloharrastajien juhlakello 10-vuotisen taipaleen kunniaksi

Kelloharrastajat-yhteisö perustettiin kymmenen vuotta sitten vuonna 2013 ja saavutusta juhlistetaan S.U.F Helsinki x KH 10v -juhlakellolla.Kymmenen vuotta on pitkä aika, joka on Kelloharrastajien kohdalla...

Voutilainen x Leijona ja De Motu kurkottavat Ruotsin markkinoille

Voutilainen x Leijona ja De Motu kurottavat Ruotsin markkinoille joulukuussa avautuvan Watches of Scandinavia -konseptimyymälän mukana. Watches of Scandinavia kokoaa yhteen 12 skandinaavista kellomerkkiä Tukholman...

ProPilot X Calibre 400 Laser – väriloistoa ilman väriä

Oris esitteli uuden ProPilot X Laser -kellomallin, jonka värikäs ja eläväinen kellotaulu on tehty kellopiireissä ennennäkemättömällä lasertekniikalla käyttämättä tippaakaan väriaineita. 

Tyyliniekan uusimmat