Kellokonttorin helmi: Jaeger-LeCoultre Reverso Ultra Thin Tribute to 1931

Kaupallinen yhteistyö: Kellokonttori

Helsingin Kaapelitehtaalla toimiva Kellokonttori on Suomen merkittävin käytettyjen arvokellojen kauppias, jonka varastosta löytyy reilu sata eri valmistajien laatukelloa. Kellokonttorin suosittuja merkkejä ovat mm. Audemars Piguet, Rolex, Patek Philippe, Panerai, Omega ja Jaeger-LeCoultre, joista esille nostan nyt viimeisimmän valmistajan Reverso Ultra Thin Tribute to 1931 -pukukellon.

Jaeger-LeCoultre Reverso Ultra Thin Tribute to 1931

JLC Reverso on kellomaailman tunnetuimpia klassikoita, jonka syntytarina on varsin mielenkiintoinen. Reverso sai alkunsa, kun Intiassa hevospooloa 1930-luvun alussa pelanneet brittiupseerit kaipasivat kelloa, joka kestäisi pelin tuoksinassa saamat kolhut – ei nimittäin ollut kovinkaan tavatonta, että kellon lasike rikkoutui mailan tai pallon osumasta.

Jaeger-LeCoultre Reverso Ultra Thin Tribute to 1931

Reverso ratkaisi tämän ongelman, nimensä mukaisesti, mekanismilla, jossa kellonkuori käännettiin ympäri, jolloin lasike oli suojassa. Samalla kääntyvän kellonkuoren takakansi voitiin koristella kaiverruksin.

Kellokonttorin myynnissä oleva Reverso Ultra Thin Tribute to 1931 on tämän ensimmäisen Reverso-mallin tribuuttimalli, joka toimii eleganttina pukukellona. Kellon viimeistelytaso on korkea ja myytävässä yksilössä on vain pieniä käytön jälkiä. Kääntyvän kellonkuoren takapuoli on koskematon, joten siihen voi halutessaan tehdä haluamansa kaiverrukset. Myöskin musta alligaattoriranneke on erittäin hyvässä kunnossa.

Suosittelemme

Jaeger-LeCoultre Reverso Ultra Thin Tribute to 1931

Kiillotetun teräskuoren (46 mm korkea, 27,5 mm leveä) sisällä tikittää Jaeger-LeCoultren ohut inhouse-manuaalikoneisto (cal. 822), joka on mahdollistanut kellonkuoren 7,2 millimetrin paksuuden (tai ohuuden). Koneiston käyntitaajuus on 21.600 puoliheilahdusta tunnissa ja käyntivara on 38 tuntia.

JLC Reverso Ultra Thin Tribute to 1931 on oivallinen valinta miehelle tai naiselle, joka etsii samaan aikaan eleganttia ja vähäeleistä pukukelloa, joka pitää aikansa ja arvonsa.

Kellon hinta on 5 490 euroa ja sen voi ostaa verkosta, tai Kaapelitehtaalta ajanvarauksella.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Oris X Bracenet – kalaverkkoa kellotauluun

Bracenet-järjestön ja Oris-kellomerkin yhteistyön tuloksena syntynyt Aquis Date -malliston sukeltajankello on ainutlaatuinen teos, jonka kellotaulu on valmistettu merenpohjasta kerätyistä kalastusverkoista. On arvioitu, että vuosittain...

Esittelyssä TAG Heuer Carrera Chronosprint x Porsche

TAG Heuer Carrera Chronosprint x Porsche juhlistaa Carrera-kellomallin ja Porsche 911 -automallin kuuden vuosikymmenen mittaista taivalta.  Sveitsiläiskellovalmistaja TAG Heuer tunnetaan useista ikonisista kellomallistoistaan, joista tänä...

Älykellon ranneke täydentää tyylisi

Kello on paljon enemmän kuin pelkkä ajanmittari. Se on myös osa yksilöllistä tyyliä. Älykellot ovat tuoneet perinteiseen kelloon modernin ulottuvuuden sekä uutta monipuolisuutta. Yksi...

Grand Seikon 9S-kaliiperin juhlamallisto täydentyy kahdella GMT-mallilla

Vuosi 2023 on Grand Seikolle juhlavuosi. Vuonna 1998 julkaistiin Grand Seikon kehittelemä 9S-koneistosarja, joka lopullisesti sinetöi Grand Seikon maineen horologiseen kärkikaartiin koneistonvalmistuksen osalta. Tätä...

Tyyliniekan uusimmat