Kellokonttorin helmet: Omega Speedmaster “From Moon to Mars” ja “Apollo 15 40th Anniversary”

Kaupallinen yhteistyö: Kellokonttori

Helsingin Kaapelitehtaalla toimiva Kellokonttori on Suomen merkittävimpiä käytettyjen arvokellojen kauppiaita, jonka varastosta löytyy paljon sellaisia erikoisuuksia, joita harvemmin Suomen jälkimarkkinoilla liikkuu. Tällä hetkellä varastotuotteina on kaksi kiinnostavaa rajoitetun erän Omega Speedmasteria, joiden jälkimarkkina-arvot ovat olleet julkaisun jälkeen tukevassa nousussa.

Omega Speedmaster From Moon to Mars
Omega Speedmaster From Moon to Mars

Näistä ensimmäinen on vuonna 2004 Baselworldissa esitelty “From Moon to Mars“, joka ei julkaisunsa jälkeen noussut suureen suosioon. Ehkä tähän vaikutti osaltaan se, että toisin kuin “Moonwatchissa”, tämän mallin takana ei ollut oikeaa tarinaa. Reilu vuosikymmen myöhemmin kellon jälkimarkkinahinta on karkeasti ottaen tuplaantunut alkuperäisestä myyntihinnastaan, joka johtunee osaltaan siitä, että Speedmastereiden ns. limited edition -mallien hinnat ovat muutenkin olleet nousussa ja ne myydään loppuun nopeasti.

Toinen syy voi olla myös se, että tänä päivänä matka Marsiin on useiden tahojen tavoitteena, joten tarina on hiljalleen muuttumassa todeksi. Yhtälailla, kyseessä on onnistuneesti suunniteltu, suorastaan kaunis Speedmaster.

Omega Speedmaster Apollo 15 40th Anniversary
Omega Speedmaster Apollo 15 40th Anniversary

Toinen Kellokonttorin myynnissä oleva rajoitettu malli on Speedmaster Apollo 15 40th Anniversary, joka julkaistiin vuonna 2011, nimensä mukaisesti Apollo 15 -lennon kunniaksi. 1971 kappaleen rajoitetun erän Speedyn sinipunavalkoinen tehostevärimaailma juontaa juurensa Apollo 15 -lennon virallisesta merkistä.

Molemmat esitellyt kellot löytyvät Kellokonttorin myyntivalikoimasta ja ovat ns. full set -paketteja, eli kellon mukana tulevat kaikki laatikot ja paperit mitä uutenakin. Molemmat kellot edustavat Omegan haluttuja limited edition -malleja, joten hintojen ei odoteta tippuvan tulevaisuudessakaan.

Lue lisää