Kelloesittelyssä terästäkin kovempi saksalainen Damasko DA43

Kaupallinen yhteistyö: Kellotarvike

Konrad Damasko näki jo lapsena vision mekaanisesta kellosta, joka vaatisi hyvin vähän huoltoa ja olisi samalla äärimmäisen luotettava. Unelma kellojen valmistamisesta kypsyi vuosia ja konkretisoitui vuonna 1994, jolloin Konrad toteutti unelmansa vaimonsa Petran kanssa, ja ensimmäinen Damasko-kello näki päivänvalon.

Damasko teki alkuun yhteistyötä avaruusteollisuuden ja muiden kellovalmistajien, kuten Sinn kanssa, joille se toimitti muun muassa erikoisvalmisteisia kellonkuoria. Konrad Damasko kehitti kellojaan varten kovetettua ruostumatonta terästä, jolle hän haki myös patentin. Hän kehitti myös erilaisia voiteluvapaita nanoteknologiaan perustuvia pinnotteita, mitkä vähentävät koneiston osien kitkaa ja niiden kulumista.

Damasko DA43 saattaa näyttää ensivilkaisulla heppoiselta pirteän värimaailman ja erehdyttävästi alumiinilta näyttävän kuoren ansiosta, mutta kun sen asettaa ranteeseen, niin ennakkoluulot karisevat. Kello tuntuu jämäkältä ja siitä huokuu tinkimätön viimeistely sekä vankkarakenteisuus.

Damasko DA43

Kellonkuori on kovennettua ruostumatonta terästä, jonka pinta on puhallettu lasimurskalla mattamaiseksi. Kuoren sisällä on koneistoa magneettisuudelta suojaava “häkki”, joka estää toiminnan häiriintymisen voimakkaasti magneettisten lähteiden lähellä. Kova safiirilasi on saanut molemmin puolin heijastuksia vähentävän käsittelyn ja yläpuolella on vielä naarmuuntumista estävä pinnoite.

Nuppi on ruuvilukittu, kestovoideltu ja vahvistettu. Molempiin suuntiin pyörivä kellon kehä on niin ikään vahvistettua ruostumatonta terästä, joka on vielä lisäksi pinnoitettu Damaskon omalla Damest-pinnoitteella, mikä tekee pinnasta vielä yli kolme kertaa edellä mainittua vahvemman.

Suosittelemme

Damasko DA43

Koko kellotaulu, tunti- ja minuuttiosoittimet, sekä kehän nollakohdan kolmio on päällystetty jälkihohtavalla Luminova C1-aineella, jonka ansiosta DA43 todellakin näkyy myös pimeässä. DA43 ei ole ehkä puskassa väijyvän erikoisjoukkojen sotilaan ykkösvalinta, mutta tarjoaa taatun wow-efektin muissa piireissä.

Mekaaninen, 25:llä jalokivilaakerilla varustettu ETA 2836-2 -automaattikoneisto sykkii 28 800 kertaa tunnissa ja tarjoaa tarkan ajan näytön lisäksi, myös pitkän huoltovälin. DIN 8308 -normin mukainen iskunkestävyys ja DIN 8309 -magneettisuojaus auttavat koneistoa suoriutumaan myös kovassa menossa. Tunti-, minuutti- ja sekuntiosoittimien lisäksi, kellossa on myös viikonpäivän ja päivämäärän näyttö.

Damasko DA43

Laatu ulottuu myös kestävän oloiseen ja tukevaan rannekkeeseen, ja perinteisellä soljella varustetut rannekevaihtoehdot ovat oranssi-musta “Robby”-kumi tai musta nahka.

On päivänselvää, että Damasko DA43 on kovaan käyttöön suunniteltu kello. Laadukkaalla ja pitkän huoltovälin automaattikoneistolla varustettu DA43 tarjoaa erinomaisen hinta-laatusuhteen ja on oiva vaihtoehto sveitsiläiselle ajannäyttäjälle.

Damasko-rannekellot myy Suomessa Kellotarvike.com.

Pähkinänkuoressa:

  • Koneisto: ETA 2836-2 mekaaninen automaatti
  • Käyntitaajuus: 28 800
  • Lasi: molemmin puolin heijastussuojattu safiirilasi
  • Rungon halkaisija: 40mm
  • Paksuus: 12,40mm
  • Paino: 75 grammaa
  • Vesitiiviys: 100m
  • Ranneke: kumi tai nahka
  • Hinta noin 1500 €

Damasko DA43

Lue lisää