Kauluspaidan peseminen

Kauluspaita on klassisen pukeutumisen perustavaatekappale ja on tärkeää, että paita on puettaessa puhdas, ehjä ja tarpeen vaatiessa sileä. Nyt on vuorossa lyhyt kuvaus siitä miten paita kannattaa pestä, jottei se kuluisi pesussa ja olisi näin ollen edustava mahdollisimman pitkään.

Luetaan niitä pesuohjeita

Paidan peseminen on ei ole rakettitiedettä, vaan pesuohjeita noudattamalla pääsee pitkälle ja välttää pahimmat virheet. Jos ohjeita ei tule luetuksi, tai ne ovat kadoksissa (pesulaputkin haalenevat), niin muistamalla kaksi tärkeää sääntöä pääsee yllättävän pitkälle.

Pesulämpötilan on syytä olla 30-40 astetta ja paitaa ei kannata kurittaa linkoamalla yli 800 kierroksella. Näillä valinnoilla saadaan puhdasta jälkeä ilman merkittävää kutistumista ja paita säilyttää muotonsa.

Kauluspaita pesupussissa
Kauluspaita pesupussissa

Helmiäisnappien suojelemiseksi suosittelemme myös erillisten pesupussien käyttämistä. Sen lisäksi, että napit säilyvät paremmin ehjinä, suojaa pesupussi myös kangasta toisten pesussa olevien vaatekappaleiden aiheuttamilta hiertymiltä.

Pesupussit maksavat noin euron kappaleelta ja niitä löytyy tavarataloista, marketeista ja mm. Jyskistä, Clas Ohlsonilta, sekä Ikeasta. Jokainen paita kannattaa pestä omassa pussissaan.

Jos paidassa on tahroja, suosittelemme käyttämään tahroihin tahranpoistoainetta tai sappisaippuaa.

Suosittelemme

Pesty paita kannattaa nostaa henkariin kuivumaan. Tässä yhteydessä suoristetaan hihasaumat, nappilista ja kaulus kevyesti venyttämällä. Viimeiseksi kauluksen voi muotoilla käsin kaarevaksi (ns. käyttömuotoon). Nämä toimenpiteet helpottavat paidan silittämistä.

Lue lisää