Kaulahuivi

Kaulahuivi on paitsi osa klassista pukeutumista, etenkin Suomen oloissa myös osa järkevää pukeutumista. Tyyliniekalle kaulahuivi ei ole pelkästään käytännöllinen vaatekappale, vaan osa toimivaa ja harkittua asukokonaisuutta, jossa huomioidaan mm. vuodenaika ja tilaisuuden luonne, toisin sanoen tarkoituksenmukaisuus.

Kaulahuiveissa riittää valinnanvaraa, mutta muutamalla nyrkkisäännöllä voidaan kattaa valtaosa tarpeista ja pitää vaatekaapin sisältö kohtuudessa. Kuten muissakin vaatteissa, materiaalilla on väliä ja tässäkin tapauksessa kannattaa suosia vain ja ainoastaan luonnonmateriaaleja.

Kesähuivi on näyttävä asuste ja samalla se suojaa auringolta.
Kesähuivi on näyttävä asuste ja samalla se suojaa auringolta.

Miten kaulahuivi kannattaa valita?

Keväällä puuvillainen kaulahuivi on erinomainen valinta riittävän lämmöneristyksen takia. Kesää kohti mennessä puuvillan rinnalle kannattaa ottaa pellava, joka on on ilmavin ja sitä kautta miellyttävin vaihtoehto, joka suojaa tuulen lisäksi myös auringonpaisteelta olematta kuitenkaan tukalan hiostava.

Kitonin kashmirvillainen kaulahuivi.
Kitonin kashmirvillainen kaulahuivi.

Syksyn koittaessa kannattaa suosia kevyttä villaa, sekä rouheampia pellavaisia ja puuvillaisia kaulahuiveja. Talven yllättäessä on aika ottaa käyttöön paksumpi villa sekä kashmir-villa, joka on erityisesti käyttömukavuutta arvostavan valinta. Hyvälaatuinen kashmir nimittäin hellii ihoa miellyttävästi.

Muista materiaaleista silkki toimii ympäri vuoden, ollen kuitenkin formaalimpi valinta. Sekoitteena silkki puolestaan tuo arvokkuutta kaikkiin huiveihin. Hautajaisiin lähiomaisen kannattaa valita valkoinen silkkinen kaulahuivi.

Lähiomaisen kaulahuivin väri on valkea, muilla vierailla tummasävyinen.
Lähiomaisen kaulahuivin väri on valkea, muilla vierailla tummasävyinen.

Kaulahuivien kuosien osalta valinnanvaraa on huimasti ja ajattomia valintoja ovat yksiväriset sekä hillityt ja ajattomat kuosit, kuten erilaiset ruudut ja paisley-kuviot.

Suosittelemme

Pellavainen kaulahuivi sopii miehelle hyvin. Kuva: Ellimaija Ahonen
Pellavainen kaulahuivi sopii miehelle hyvin. Kuva: Ellimaija Ahonen

Kaulahuivin sitominen

Kaulahuivin voi sitoa useammalla eri tavalla. Alla olevassa kuvassa esitellään yleisimmät sekä naisille että miehille sopivat tavat.

Lisäksi kirjoituksen lopussa on Pohjanheimon yrittäjän käyttämä tapa, jonka hän oppi Yves Saint Laurentin ja Cerrutin edustajalta.

Mukavia solmimishetkiä. 🙂

HowtoTieaScarf
Kuva on lainattu Buckhead Bettyn artikkelista.


Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran 19.8.2013.

 

Lue lisää