Kaulahuivi

- Advertisement -

Kaulahuivi on paitsi osa klassista pukeutumista, etenkin Suomen oloissa myös osa järkevää pukeutumista. Tyyliniekalle kaulahuivi ei ole pelkästään käytännöllinen vaatekappale, vaan osa toimivaa ja harkittua asukokonaisuutta, jossa huomioidaan mm. vuodenaika ja tilaisuuden luonne, toisin sanoen tarkoituksenmukaisuus.

Kaulahuiveissa riittää valinnanvaraa, mutta muutamalla nyrkkisäännöllä voidaan kattaa valtaosa tarpeista ja pitää vaatekaapin sisältö kohtuudessa. Kuten muissakin vaatteissa, materiaalilla on väliä ja tässäkin tapauksessa kannattaa suosia vain ja ainoastaan luonnonmateriaaleja.

Kesähuivi on näyttävä asuste ja samalla se suojaa auringolta.
Kesähuivi on näyttävä asuste ja samalla se suojaa auringolta.

Miten kaulahuivi kannattaa valita?

Keväällä puuvillainen kaulahuivi on erinomainen valinta riittävän lämmöneristyksen takia. Kesää kohti mennessä puuvillan rinnalle kannattaa ottaa pellava, joka on on ilmavin ja sitä kautta miellyttävin vaihtoehto, joka suojaa tuulen lisäksi myös auringonpaisteelta olematta kuitenkaan tukalan hiostava.

- Advertisement -
Kitonin kashmirvillainen kaulahuivi.
Kitonin kashmirvillainen kaulahuivi.

Syksyn koittaessa kannattaa suosia kevyttä villaa, sekä rouheampia pellavaisia ja puuvillaisia kaulahuiveja. Talven yllättäessä on aika ottaa käyttöön paksumpi villa sekä kashmir-villa, joka on erityisesti käyttömukavuutta arvostavan valinta. Hyvälaatuinen kashmir nimittäin hellii ihoa miellyttävästi.

Muista materiaaleista silkki toimii ympäri vuoden, ollen kuitenkin formaalimpi valinta. Sekoitteena silkki puolestaan tuo arvokkuutta kaikkiin huiveihin. Hautajaisiin lähiomaisen kannattaa valita valkoinen silkkinen kaulahuivi.

Lähiomaisen kaulahuivin väri on valkea, muilla vierailla tummasävyinen.
Lähiomaisen kaulahuivin väri on valkea, muilla vierailla tummasävyinen.

Kaulahuivien kuosien osalta valinnanvaraa on huimasti ja ajattomia valintoja ovat yksiväriset sekä hillityt ja ajattomat kuosit, kuten erilaiset ruudut ja paisley-kuviot.

Pellavainen kaulahuivi sopii miehelle hyvin. Kuva: Ellimaija Ahonen
Pellavainen kaulahuivi sopii miehelle hyvin. Kuva: Ellimaija Ahonen

Kaulahuivin sitominen

Kaulahuivin voi sitoa useammalla eri tavalla. Alla olevassa kuvassa esitellään yleisimmät sekä naisille että miehille sopivat tavat.

Lisäksi kirjoituksen lopussa on Pohjanheimon yrittäjän käyttämä tapa, jonka hän oppi Yves Saint Laurentin ja Cerrutin edustajalta.

Mukavia solmimishetkiä. 🙂

HowtoTieaScarf
Kuva on lainattu Buckhead Bettyn artikkelista.


Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran 19.8.2013.

 

- Advertisement -
[undefined]
Matti Airaksinen
Matti Airaksinen on Tyyliniekan ja sen kelloihin erikoistuneen sisarjulkaisu Stylefellow'n perustaja ja päätoimittaja. Tyyli- ja kellointoilun lisäksi hän harrastaa valo- ja videokuvaamista, ruoanlaittoa ja matkailua. Vapaa-aika kuluu pääasiassa perheen parissa.

2 KOMMENTIT

    • Hautajaisissa arkunkantajille suositellaan valkoista kaulahuivia. Samoin frakin kanssa käytetään valkoista kaulahuivia, smokin kohdalla käy niin ikään valkoinen, kuten myöskin musta.

      Tuosta voidaan vetää yhteen, että valkoinen on ensisijaisesti erikoistilaisuuksien valinta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Uusimmat

Klassikkoja ja tuoreita suosikkeja – talvijalkineet moneen tyyliin ja makuun

Tämä talvi on ollut sään puolesta ailahtelevainen. Lumen sijaa taivaalta on tullut useammin vettä. Entistä kosteammat talvet asettavat myös...

Aika tyylikäs välitilinpäätös

Aika tyylikäs on maksuton tapahtumakonsepti, jonka olemme järjestäneet seitsemän kertaa yhteistyössä Iskun kanssa. Ensimmäinen tapahtuma järjestettiin keskiviikkoiltana 2. marraskuuta...

Näin pukeudut etiketin mukaisesti Linnan juhliin

Linnan juhlien etiketti on yksinkertainen ja selkeä. Miehillä pukuna on frakki, naisilla suuri iltapuku. Frakin voi korvata myös tummalla puvulla.

Utualla laukkujen lisäksi nyt valikoimissa myös vaatteita

Utuan tarina näki päivänvalon 2014, kun Utua-laukkumerkki saapui markkinoille ensimmäisellä mallistollaan. Tänä vuonna Utua laajensi valikoimaansa myös vaatteisiin. Utuan...

Kotimaiset neulemekot taistelevat tylsyyttä ja kylmyyttä vastaan tyylikkäästi

Esittelemme tässä artikkelissa meidän poiminnat Suomessa valmistetuista neulemekoista, jotka herättelevät valikoiman laajaan kirjoon niin malleissa kuin tyyleissä, persoonallisuutta unohtamatta.

Suosittelemme

Tänään ranteessa: Bell & Ross BR 03-92 Diver Black Matte

Ranskalainen Bell & Ross on osoittanut viime vuosien aikana kuuluvansa markkinoiden kiinnostavimpiin kellonvalmistajiin, joka...

Klassikkoja ja tuoreita suosikkeja – talvijalkineet moneen tyyliin ja makuun

Tämä talvi on ollut sään puolesta ailahtelevainen. Lumen sijaa taivaalta on tullut useammin vettä....

Esittelyssä maailmanmatkaajan kello: Citizen Satellite Wave GPS Eco-Drive

Kellovalmistaja Citizenin historia alkoi jo vuonna 1918, kun Shokosha Watch Research Institute -kellotehdas perustettiin...