Käsintehty taskuliina

Käyttöä vaille jääneet taskuliinat
Käyttöä vaille jääneet taskuliinat.

Kuten aiemmin kirjoitin, mies pärjää useimmissa tilanteissa yhdellä valkoisella pellavataskuliinalla. Tätä filosofiaa olen myös pitkälti noudattanut siitä yksinkertaisesta syystä, että en ole osannut käyttää kaapissani olevia silkkisiä ja monivärisiä taskuliinoja.

Sen sijaan vaatekaapistani ovat puuttuneet yksinkertaiset gingham-ruudulliset taskuliinat, joita olisin voinut hyödyntää useammin kuin kerran.

Tyylikäs voi olla myös ekologista

Onneksi avasin tässä kohtaa suuni kotona, eli kerroin vaimolleni etsiväni ruudullisia taskuliinoja. Siihen hän tokaisi ohimennen, että tuollaisia taskuliinoja voisi vaikka hän ommella ylimääräiseksi jääneiden paitojen kankaista. Tällä tavalla paidat saisivat ekologisesti uuden elämän ja toiseksi rahaa säästyisi muihin hankintoihin.

Asia sopi minulle mainiosti, sillä tyyli-intoiluni myötä olen oppinut arvostamaan käsityötä ja siihen liittyvää osaamista. Olen nimittäin säästänyt vaimon osaamisen myötä pitkän pennin ihan jo sillä, että hän on tehnyt housujeni muokkaukset ja hihojeni lyhennykset. Nämä säästyneet rahat olen voinut pistää johonkin toiseen vaateostokseen. 🙂

Vaimoni varaston kätköistä löytyi useita sopivia kankaita, joista ensimmäisenä päätimme ottaan käsittelyyn pinkin gingham-ruudullisen paidan kankaan. Tähän värivalintaan “saattoi” vaikuttaa rakas harrastukseni. Koska selkäkappaleesta sai leikattua tykötarpeet kahdelle taskuliinalle, teki vaimoni liinoja kaksin kappalein.

Olen tyytyväinen lopputulokseen ja tuskin maltan odottaa, että saan käyttööni seuraavan vaimoni tekemän taskuliinan, joka tulee sinisestä pieniruutuisesta gingham-kankaasta.

Vaimon tekemä taskuliina käytössä.
Vaimon tekemä taskuliina käytössä.

Lue lisää