Kari Voutilaisen miesten rannekello palkittiin maailman parhaana

Suomalainen kelloseppä Kari Voutilainen on alallaan kiistaton legenda ja supertähti. Aiemmin tänä syksynä Riutun Säätiön kädentaidon palkinnon merkittävistä ansioistaan saanut Voutilainen palkittiin eilen Genevessä kellomaailman arvostetuimman kilpailun, Grand Prix d’Horlogerie de Genève (GPHG), “Paras miesten kello” -sarjan voittajana kellollaan Voutilainen GMR.

Katso Voutilaisen palkitseminen täältä.

Palkinnon arvoa kuvaa hyvin kilpailusta käytettävä termi “Kellomaailman Oscar”. Sveitsissä 25 vuotta asunut Voutilainen on voittanut “Oscarin” nyt neljä kertaa.

Voutilainen GMR. Kuva: Voutilainen.ch
Voutilainen GMR. Kuva: Voutilainen.ch

Voutilainen GMR – maailman paras rannekello

Voittajakello on klassisen tyylikäs pukukello, jonka kuori on tehty valkokullasta. Voutilainen GMR noudattelee klassisia muotoja ja lugien kanssa kellon kuori on tunnistettavan kilpikonnamainen. Kellon suunnittelussa on huomioitu myös funktionaalisuus, eli kuoren pyöreiden muotojen ansiosta se voidaan kiillottaa puhtaaksi mahdollisista naarmuista ilman, että sitä pystyy toimenpiteen jälkeen millään tavalla huomaamaan.

Kellon toinen tunnistettava piirre on Cuilloche-kaiverrettu kellotaulu, joka on GMR-mallissa rodinoitu tumman vihreäksi. Tämä yhdistelmä luo kelloon maagisen kolmiulotteisuuden. Kun tähän yhdistetään tinkimätön käsityö alusta loppuun ja kellon tekninen huippulaatu, on Voutilainen GMR:n valinta maailman parhaaksi miesten rannekelloksi enemmän kuin perusteltu.

Lue Voutilaisen voitosta mm. näistä medioista:

2 KOMMENTIT

  1. Karille on tullut etikettivirhe nelosen kohdalla. Kun kellotaulussa on roomalaiset numerot, niin perinteen mukaan nelonen merkitään neljällä tolpalla.

  2. Perinnehän liittyy siihen, ettei nelosta ja kutosta sekoitettaisi. Koska tauluun ei ole kuutosta merkitty, niin ehkäpä Kari on ajatellut että voi laittaa oikean roomalaisen nelosen?

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tissot PR516 Chronograph – unohdetun legendan paluu

Tissot PR516 oli kvartsikriisiä edeltävän ajan viimeisiä unohdettuja legendoja, joita pidetään edelleenkin arvossa. Tissot julkaisi uuden Tissot PR516 Chronograph -malliston tribuuttina alkuperäiselle.Mallistoon kuuluu...

Podcast: Johdatus Breguetin maailmaan

Tyyliniekka Podcast kävi toimittaja Samu Salmenkankaan mukana tutustumassa legendaarisen Breguet-kellomerkin taustoihin. Haastattelimme merkin asiantuntijaa Ilpo Harjutsaloa. Kuuntele haastattelu https://open.spotify.com/show/76Ww2afKuPN44RdQ3UNaZBSuora Spotify-linkki: https://open.spotify.com/show/76Ww2afKuPN44RdQ3UNaZBEpisodi löytyy yleisimmiltä podcast-alustoilta.

Breitling Chronomat Automatic 36 Victoria Beckham -mallisto

Breitling esitteli Chronomat Automatic 36 Victoria Beckham -kellomalliston, joka on suunniteltu yhteistyössä Victoria Beckhamin muotitalon kanssa. Mallisto kattaa 1,500 kappaleen rajoitetun erän joko ruostumattomasta teräksestä tai keltaisesta kullasta valmistettuja kelloja.

Historiallisen tyylikäs Longines Conquest Heritage Power Reserve

Longines Conquest Heritage Power Reserve on moderni tulkinta 1950-luvun upeasta kellomallista, jonka erikoisuus on keskellä sijaitseva käyntivaramittari.Rikkaan historian omaava Longines juhlistaa tänä vuonna Conquest-kellomallistonsa...

Tyyliniekan uusimmat