Kari Voutilaisen miesten rannekello palkittiin maailman parhaana

Suomalainen kelloseppä Kari Voutilainen on alallaan kiistaton legenda ja supertähti. Aiemmin tänä syksynä Riutun Säätiön kädentaidon palkinnon merkittävistä ansioistaan saanut Voutilainen palkittiin eilen Genevessä kellomaailman arvostetuimman kilpailun, Grand Prix d’Horlogerie de Genève (GPHG), “Paras miesten kello” -sarjan voittajana kellollaan Voutilainen GMR.

Katso Voutilaisen palkitseminen täältä.

Palkinnon arvoa kuvaa hyvin kilpailusta käytettävä termi “Kellomaailman Oscar”. Sveitsissä 25 vuotta asunut Voutilainen on voittanut “Oscarin” nyt neljä kertaa.

Voutilainen GMR. Kuva: Voutilainen.ch
Voutilainen GMR. Kuva: Voutilainen.ch

Voutilainen GMR – maailman paras rannekello

Voittajakello on klassisen tyylikäs pukukello, jonka kuori on tehty valkokullasta. Voutilainen GMR noudattelee klassisia muotoja ja lugien kanssa kellon kuori on tunnistettavan kilpikonnamainen. Kellon suunnittelussa on huomioitu myös funktionaalisuus, eli kuoren pyöreiden muotojen ansiosta se voidaan kiillottaa puhtaaksi mahdollisista naarmuista ilman, että sitä pystyy toimenpiteen jälkeen millään tavalla huomaamaan.

Kellon toinen tunnistettava piirre on Cuilloche-kaiverrettu kellotaulu, joka on GMR-mallissa rodinoitu tumman vihreäksi. Tämä yhdistelmä luo kelloon maagisen kolmiulotteisuuden. Kun tähän yhdistetään tinkimätön käsityö alusta loppuun ja kellon tekninen huippulaatu, on Voutilainen GMR:n valinta maailman parhaaksi miesten rannekelloksi enemmän kuin perusteltu.

Lue Voutilaisen voitosta mm. näistä medioista:

Lue lisää