Jaeger-LeCoultre Master Control Date – pukukellojen aatelia

Watches & Wonders 2020

Jaeger-LeCoultre esitteli Watches & Wondersissa neljä Master Control -uutuutta, joiden kliininen keihäänkärki visuaalisessa yksinkertaisuudessaan on pukukellojen aatelistoon kuuluva Date-malli.

Master Control -mallisto on sveitsiläisellä mittapuulla katsottuna kohtalaisen tuore tapaus, sillä se esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 1992. Malliston nimi juontuu valmistajan tuolloin käyttöönottamasta 1000 Hours Control -testausmenetelmästä, jolla varmistettiin kellojen luotettavuus, kestävyys ja tarkkuus äärimmäisissäkin olosuhteissa. Vaikka Master Control -mallisto on tänä päivänä mitä suurimmassa määrin pukukellojen kategoriaan luokiteltavissa, on edellä mainittu tinkimättömyys vahvasti läsnä teknisesti ja esteettisesti.

Jaeger-LeCoultre Master Control Date

Uudistunut Master Control Date on kliseenomaisesti klassisen tyylikäs rannekello, joka sujahtaa ohuudestaan (vain 8,78 millimetriä) johtuen helposti kauluspaidan kalvosimen alle. Kellon siroutta korostaa myös lyhyehköt ja kaarevat korvakkeet, jotka tekevät 40 millimetrin kuoreen pakatusta kellosta erinomaisesti pukukäyttöön soveltuvan.

 

Pukukellon piirteet eivät jää tähän, sillä Master Control Daten ulkonäössä on modernia vintage-henkeä. Tähän vaikuttavat aiemmasta mallista hieman kapeampi kellonkehä, joka tekee kellotaulusta avaramman näköisen, vaikka kellonkuoren koko on kasvanut yhden millimetrin.

Kellotaulu on erittäin kaunis ja rauhallinen. Aurinkohiotussa hopeanvalkoisessa kellotaulussa on päivämääränäyttö kello 3:ssa, kohollaan olevat roomalaiset numerot (kello 12, 6 ja 9:n kohdalla) ja tunti-indeksit, kiillotetut dauphine-malliset minuutti- ja tuntiosoittimet ohuilla lumeviivoilla, tauluun kauniisti istuva sininen sekuntiosoitin, sekä lumetäplät tuntimerkintöjen päissä. Myös valmistajan JL-logo on koholla tuoden arvokkaan vaikutelman. Kellotaulua katsotaan safiirilasin läpi.

Suosittelemme

Jaeger-LeCoultre Master Control Date

Jaeger-LeCoultre Master Control Date

Teknisesti Jaeger-LeCoultre Master Control Date on mennyt edellisestä sukupolvesta reilusti eteenpäin, sillä aiempi 38 tunnin käyntivara on kasvanut 70 tuntiin. Tämä on saavutettu päivitetyllä 899-inhouse-koneistolla. Aiempien kokemusten perusteella vetonupin tuntuma on kevyt ja tarkka. Pukukellolle ominaisesti vetonupissa ei ole ruuvilukitusta ja vesitiiviydeksi luvataan 50 metriä. Kello toimitetaan nappanahkaisella (Novonappa) rannekkeella, jonka luvataan ikääntyvän kauniisti.

Jaeger-LeCoultre Master Control Date kuuluu laajennetun takuuohjelman piiriin, jonka myötä ostaja voi aktivoida itselleen kahdeksan vuoden takuun. Kellon hinta on 7.200 euroa ja Suomessa sitä myy Lindroos.

Pähkinänkuoressa

 • Referenssi: Q4018420
 • Koneisto: Inhouse Calibre 899AC
 • Käyntitaajuus: 28 800
 • Käyntivara: 70 tuntia
 • Kuori: teräs
 • Rungon halkaisija: 40 mm
 • Kellon paksuus: 8,78 mm
 • Lasi: safiirilasi
 • Vesitiiviys: 50 m (5 ATM)
 • Ranneke: Novonappa (vasikannahka)
 • Hinta: 7.200 €
 • Saatavuus: odottaa vahvistusta

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tissot PR516 Chronograph – unohdetun legendan paluu

Tissot PR516 oli kvartsikriisiä edeltävän ajan viimeisiä unohdettuja legendoja, joita pidetään edelleenkin arvossa. Tissot julkaisi uuden Tissot PR516 Chronograph -malliston tribuuttina alkuperäiselle.Mallistoon kuuluu...

Podcast: Johdatus Breguetin maailmaan

Tyyliniekka Podcast kävi toimittaja Samu Salmenkankaan mukana tutustumassa legendaarisen Breguet-kellomerkin taustoihin. Haastattelimme merkin asiantuntijaa Ilpo Harjutsaloa. Kuuntele haastattelu https://open.spotify.com/show/76Ww2afKuPN44RdQ3UNaZBSuora Spotify-linkki: https://open.spotify.com/show/76Ww2afKuPN44RdQ3UNaZBEpisodi löytyy yleisimmiltä podcast-alustoilta.

Breitling Chronomat Automatic 36 Victoria Beckham -mallisto

Breitling esitteli Chronomat Automatic 36 Victoria Beckham -kellomalliston, joka on suunniteltu yhteistyössä Victoria Beckhamin muotitalon kanssa. Mallisto kattaa 1,500 kappaleen rajoitetun erän joko ruostumattomasta teräksestä tai keltaisesta kullasta valmistettuja kelloja.

Historiallisen tyylikäs Longines Conquest Heritage Power Reserve

Longines Conquest Heritage Power Reserve on moderni tulkinta 1950-luvun upeasta kellomallista, jonka erikoisuus on keskellä sijaitseva käyntivaramittari.Rikkaan historian omaava Longines juhlistaa tänä vuonna Conquest-kellomallistonsa...

Tyyliniekan uusimmat