IWC Portugieser Automatic 40 edustaa hillittyä eleganssia

Watches & Wonders 2020

Sveitsiläinen luksuskellovalmistaja IWC esitteli Watch & Wondersissa neljä uutta kellomallia suosittuun Portugieser-mallistoonsa houkuttelevassa 40 millimetrin koossa. 

IWC Portugieser on useimmille kellomerkin ystäville “se mallisto”, eikä syyttä. 1930-luvulle ulottuvan historiansa aikana Portugieser (tunnettiin aiemmin myös nimellä Portuguese) on tullut tunnetuksi kauniisti toteutetuista, useiden komplikaatioiden kellomallina – joista voisin mainita mm. ajanoton, erilaiset kalenteritoiminnot, sekä kuunkierron. Itse asiassa, mallistoa on voinut kuvata termillä “sporttisia pukukelloja”. Sporttisuuden hintana on ollut yksinkertaisemman ja samalla pienikokoisemman mallin puuttuminen, mutta nyt tilanne on korjattu.

Uuden Portugieser Automatic 40:n esikuva on alkuperäinen IWC Portugieser 325.
Uuden Portugieser Automatic 40:n esikuva on alkuperäinen IWC Portugieser 325.

IWC Portugieser Automatic 40

Juuri esitelty 40 millimetrin kokoinen Portugieser on kaivattu lisäys 42-millimetrin “isoveljensä” rinnalle, ja nimenomaan rinnalle. Vaikka kellojen toiminnallisuuksien määrässä on eroa, on uusi pienempikokoinen malli täysin tunnistettava Portugieser.

Siinä missä 42 millimetrin Portugieser – josta esiteltiin niin ikään kaksi uutta mallia – omaa kaksi pikkutaulua, on Portugieser Automatic 40:ssä yksi pikkusekuntitaulu kello 6:n kohdalla. Tämä pikkutaulu on kauniisti kaiverrettu, joka tuo sen kauniisti esiin kellotaulusta. Kellotaulua on mukava katsella molemmin puolin heijastesuojatun safiirilasin läpi.

Teknisesti Portugieser 40 Automatic on korkeatasoinen. Voimanlähteenä toimii kauniisti viimeistelty ja 60 tunnin käyntivaran tarjoava IWC:n manufacture-koneisto 82200, jota voi ihailla safiirilasin takaa. Kokonaisuuden täydentää alligaattorin nahkainen ranneke perhoslukolla.

 • Koneisto: IWC manufacture 82200
 • Käyntitaajuus: 28 800
 • Käyntivara: 60 tuntia
 • Kuori: teräs / 18 karaatin punakulta (IW358306)
 • Rungon halkaisija: 40,4 mm
 • Kellon paksuus: 12,4 mm
 • Lasi: safiirilasi (molemmin puolin heijastesuojattu)
 • Vesitiiviys: 30 m (3 ATM)
 • Ranneke: alligaattori
 • Hinnat: teräsmallit 7.450 €, kultakuorinen malli 17.400 €
 • Saatavuus: toukokuu (odottaa vahvistusta)

Portugieser tyylin näkökulmasta

IWC on valmistajana varsin sporttinen, johon Portugieser on tuonut elegantimman lähestymiskulman ja etenkin pukukronografeissa IWC on ollut erittäin houkutteleva vaihtoehto. Kuitenkin moniin ranteisiin nämä kauniit ajannäyttäjät ovat olleet hiuksenhienosti isokoisia, mutta nyt tämä tilanne on korjaantunut hienosti.

Suosittelemme

Pukeutumisen kannalta uusi Portugieser 40 Automatic laventaa paitsi potentiaalista asiakaskuntaansa, tuo myös astetta formaalimman ja samalla hyvällä tavalla vintage-henkisen vaihtoehdon bisnespukeutujalle, joka arvostaa hillityn kokoista laatukelloa, jossa on kuitenkin luonnetta.

Lisätietoja mallistosta löydät IWC:n verkkosivuilta.

****

Suomessa IWC:n rannekelloja myy Lindroos.

Lue lisää