IWC Big Pilot’s Watch 43 – originaali pilottikellomalli hillitymmässä koossa

IWC esitteli legendaariseen Big Pilot’s -mallistoonsa helpommin lähestyttävän kokoisen mallisarjan, joka kantaa nimeä IWC Big Pilot’s Watch 43.

Sveitsiläisvalmistaja keskittyi digitaalisessa Watches & Wonders -tapahtumassa esittelemään uutuuksia suosittuun Big Pilot’s -mallistoon, jonka historia ylettyy IWC:n 1940-luvulla tuottamaan suurikokoiseen ja taskukellokoneistoon perustuvaan “B-Uhr”-ilmailukelloon.

Vuonna 2002 IWC toi pilottikelloonsa automaattikoneiston luoden uuden ajan “B-Uhr” -kellomallin, jonka koko oli 46,2 millimetriä. Tämä uudistunut kellomallisto tunnettiin tästä eteenpäin nimellä “Big Pilot’s Watch” ja sen kolmiosoittimisen mallin kooksi vakiintui 46 millimetriä.

IWC Big Pilot’s Watch 43

Uusi ja pienempi Big Pilot’s Watch 43 on vastaus markkinoiden tarpeeseen. IWC:n mukaan moni Big Pilot’s -malleista kiinnostunut kuluttaja kavahti ostopäätöstä tehdessään 46 millimetrin varsin massiivista kokoa, joka johti pienemmän mallin suunnitteluun.

Big Pilot’s Watch 43 on säilyttänyt “isoveljensä” mittasuhteet ja ilmeen onnistuneesti. Selkeälukuisesta kellotaulusta löytyy kaksi eri värivaihtoehtoa (musta ja sininen) ja luettavuutta helpottavat isokokoisten indeksien ja osoittimien lisäksi molemmin puolin heijastesuojattu safiirilasi. Kello kestää myös nopeita ilmanpaineen vaihteluita.

IWC Big Pilot's Watch 43

Suosittelemme

IWC Big Pilot's Watch 43 -pilottikellon koneistonäkymä.

Kellon voimanlähteenä toimii IWC:n manufacture-koneisto 82100, joka tarjoaa 60 tunnin käyntivaran. Kauniisti viimeisteltyä koneistoa voi ihailla safiriilasin läpi. Kellon ruuvilukittava vetonuppi on isokokoinen, joten siitä saa hyvän otteen. Kellolle luvataan myös sadan metrin vesitiiviys. Uutuudessa on rannekkeen pikakiinnitysmekanismi, joten rannekkeen vaihtaminen onnistuu ilman työkaluja.

IWC Big Pilot's Watch 43 nahkarannekkeella. IWC Big Pilot's Watch 43

Hinta ja saatavuus

IWC Big Pilot’s Watch 43:n suositushinta on nahkarannekkeella 9.150 euroa ja teräsrannekkeella 10.200 euroa. Toimitukset alkavat toukokuussa ja Suomessa IWC:n kelloja myy Lindroos.

Kuvat: IWC

Lue lisää