IWC Aquatimer

Valitettavan usein huomaan edustavankin miehen ”kaivelevan muniaan” kesken keskustelun. Tällä tarkoitan kännykän kaivamista housujen taskusta ajan tarkistamista varten. Moni kertoo rannekellon puuttumisen syyksi sen, että kellonajan näkee helposti kännykästä, vaikka rannekellosta ajan tarkistaminen on huomaamattomampaa. Kun tämän tekee vielä tyylikkäästi, voi keskustelukumppani jopa kiinnostua kellostasi.

IWC Aquatimer

Tämän jutun pääosaa esittää sveitsiläisen IWC:n (Internationa Watch Companyn) valmistama Aquatimer. IWC on perinteikäs kellovalmistaja jonka historia ulottuu 147 vuoden päähän. Alunperin yhdysvaltalainen Florentine Ariosta muutti Sveitsiin jossa hän aloitti kellojen valmistamisen. Yhtiön ideologina oli yhdistää käsityötaito sekä moderni tekniikka toisiinsa. IWC:n kellotauluissa on edelleen teksti, Shaffhausen, muistuttamassa tehtaan alkuperäisestä sijainnista.

IWC Aquatimerin kellotaulu on kaunis.
IWC Aquatimerin kellotaulu on kaunis.

Aquatimer on jykevä kello joka toimitetaan tyylikkäässä laatikossa. Laatikon avaamiseen joutuu käyttämään hieman voimaa sillä laatikon kansi lukittuu tukevasti.

IWC Aquatimer laatikossa.
IWC Aquatimer laatikossa.

Kello on saatavilla kahdella erilaisella rannekkeella, kumi- tai teräsrannekkeella. Halkaisijaltaan kello on mittojen mukaan iso, 44 mm, mutta näyttää visuaalisesti kokoaan kevyemmältä. Ranteeseen kello asettuu yllättävän kivasti. Jotenkin tämän kokoiselta diverilta olisi odottanut raskaampaa rannetuntumaa.

IWC Aquatimerin kumiranneke.
IWC Aquatimerin kumiranneke.

Iso kiitos kellon rannetuntuman keveydestä kuuluu erinomaiselle kumirannekkeelle, joka jakaa tasaisesti kellon painon. Mustavalkoinen Aquatimer on samaan aikaan huomaamaton, mutta jollain tavalla silmiinpistävä. Sillä vaikuttaa siltä, että ihmiset jotka eivät tavallisesti kiinnitä kelloihin huomiota ovat kysyneet: ”mikä kello sulla on?”.

IWC Aquatimer takaa.
IWC Aquatimer takaa.

Aquatimer ei ole pukukello vaan aktiivisen miehen vapaa-ajan kello. Kellon rungon korkeuden takia sen sovittaminen tiukasti istuvan kauluspaidan hihan alle ei onnistu täysin kivuttomasti, ellei kyse ole mittapaidasta jossa kellovara on otettu huomioon. Mutta rennompaan menoon kello on omiaan. Kellon bezel liikkuu jämäkästi ja asettuu tarkasti paikalleen. Ylimääräistä klappia ei ole.

Suosittelemme

IWC Aquatimer edestä.
IWC Aquatimer edestä.

Rungon sisällä sykkii ETAn valmistama automaattikoneisto. Kellon vetäminen ja aikaan asettaminen tuntuvat silkin pehmeältä. Vetämisestä syntyy lähinnä pehmeää suhinaa muistuttava ääni sen sijaan, että koneistosta kuuluisi mekaanista rohinaa. Kello on muutenkin lähes äänetön. Koneiston ääniä ei juurikaan kuule vaikka kello olisi lähellä korvaa.

IWC Aquatimerin lume on voimakas.
IWC Aquatimerin lume on voimakas.

Kaiken kaikkiaan Aquatimer on rento mutta tyylikäs ratkaisu vapaa-ajan kelloksi. Erinomainen valinta ihmiselle, jonka mielestä Submariner on turhan ilmiselvä valinta. Upeasti toteutettu lume pitää huolen siitä, että herrasmies tietää yön pimeinä tunteina milloin on oikea aika suunnata kohti kotia.

Teksti ja kuvat: Lee Kasemets

Lue lisää