Hulluna Salmiakkiin

Nahka – se on oma suosikkitwistini tyylissäni. Nahka on elementti, jota rakastan käyttää pukeutumisessa mausteena naisellisen tyylin rinnalla, yhdistäen myös juhlapukeutumisessa sävykkyytenä. Tamperelainen Salmiak Studio yhdistää nahkan suosikkiväriini mustaan loistavasti ja heidän asusteet sekä laukut saivat minut kehräämään ihastuksesta. Jos sinäkin rakastat nahkaa, ihastut varmasti Salmiak Studion monipuoliseen valikoimaan.

Harvoin ihminen saa listalleen luottotuotteita, jotka ovat peruskiviä arjen toimivuudessa ja omannäköisessä tyylissä. Salmiak Studion pikkulaukut pääsivät helposti tähän listalle. Meidän testiin päätyi Leather Web Detail – sekä Black Stripes-olkalaukut. Perusrakenne on laukuissa sama ja ne noudattavat samaa muotoa ja kokoa. Kummassakin laukussa on yhdistelty ylijäämä- ja vintage-nahkaa sekä uutta, mustaa, pellavaa. Materiaaliyhdistelmä luo elävyyttä ja kolmiulotteisuutta – ja on osoittautunut käytössä hyvin toimivaksi ja elämää kestäväksi.

Molempien laukkujen tausta on nahkaa ja taustan keskisauma on yksi laukkujen miellyttävistä yksityiskohdista. Lisäksi hattua voi nostaa sille, kuinka nerokkaasti ja tyylikkäästi olkahihnan kiinnikkeet ovat toteutettu laukun taakse. Käytössä olkahihna sijoittelu toimii hyvin, ja clutch-mallisena kiinnityspisteet jäävät siististi piiloon. Nahkaisen, kapean, olkahihnan laukkuun voi ostaa erikseen.

Vetoketjulle voi antaa myös kehut – kunnon rehellinen, jopa hieman ronski, vetoketju toimii käytössä huomattavasti paremmin kuin sirommat ”rimpulaversiot”, mutta samalla vetoketju tuo myös rock-henkeä ja rouheutta. Laukut ovat taidolla valmistetut, ja sama laadukas ote jatkuu myös sisävuoren viimeistelyssä.

Leather Web Detail-laukun jujuna on, että sitä voi kantaa clutch-mallisena myös pujottamalla kätensä etuosan koristeen takaa, jolloin koriste toimii vangitsevana yksityiskohtana. Samaa nerokasta ideaa on käytetty myös muutamassa muussakin Salmiak Studion laukkumallissa. Black Stripes-laukku puolestaan leikittelee tekstuurien eroilla, sillä etuosaa koristaa nahkasomisteet pellavakankaan päällä.

Kokona laukku on ihanteellisen monipuolinen. Pieni olkalaukku on itselleni elintärkeä, kun matkustan, koska tällöin itselläni ei ole isoa käsilaukkua olalla vaan mukana on käsimatkatavara-trolley. Tähän laukkuun kaikki tarvittava mahtuu kätevästi.

Alkuun oli toki totuttelemista, että kaikki tavarat olivat samassa pussukassa, koska laukussa ei ole sisätaskuja. Aluksi pohdiskelinkin kuinka laukku, jossa ei ole lainkaan sisälokeroita tai taskuja voisi toimia itselläni.  Laukku kuitenkin toimii tästäkin huolimatta erinomaisesti, koska se on tarpeeksi syvä -hetkeäkään ei ole tarvinnut pelätä että jotakin tippuisi laukusta sen avatessa – mikä on toki on huojentavaa, ette tarvitse pelätä passin tai luottokorttien tippuvan vaikka lentokentälle toiselle puolen Eurooppaa.

Ilman olkahihnaa kummatkin laukut ovat muuntautuneet sopivaksi illalliselle ja illanviettoon, mahduttaen sisäänsä kätevästi juuri kaiken olennaisen onnistuneeseen iltaan.

Näiden laukkujen myötä olen siirtynyt kahden laukun -tekniikan kannattajaksi. Näköjään sitä voi oppia uusi tapoja toimia vanhemmallakin iällä. Pikkulaukussa kulkee kaikki olennainen puhelimesta maksuvälineisiin, hieman jopa lompakon tapaan, ja pienemmän laukun sujautan isoon käsilaukkuun, jossa kulkee myös läppäri, meikkipussi ja muuta menossa mukana tarvittavaa tuotetta. Tekniikka on osoittautunut käteväksi, koska usein siirtelin ison laukun tavaroita edes takaisin menojen mukaan ja nyt turhaa säätämistä on vähemmän.

Laukkujen lisäksi Salmiak Studio ihastuttaa ylijäämänahasta tehdyillä koruilla. Valikoimasta löytyy useita korvakoru- sekä rannekorumalleja. Suurin haaste onkin valinnan vaikeus. Esiin tulee kuitenkin nostaa upeat Salmiak-korvakorut, joiden konstailematon, mutta voimakas, ulkonäkö muodostuu laskostetusta nahkasta, joka on kiinnitetty niitillä.  Käsityönä valmistetut korvakorut ovat monipuoliset. Ne sopivat toki hyvin rokahtavampaankin asuun bileiltaan, mutta toimivat loistavasti myös valkoisen kauluspaidan kanssa persoonallisena otteena ja jopa kesän rennompaan juhlapukeutumiseen mekon kera.

Yksi yksimerkki rannekoruista on Chevron, myöskin ylijäämä nahkasta valmistettu. Säädättävä rannekoru käy hyvin myös kellon kanssa pidettäväksi. Kiinnitys rannekorussa tapahtuu nepparilla. Myös rannekorut sopivat monenlaiseen pukeutumiseen persoonallisena tyylittelynä. Nahkaisia rannekoruja olenkin usein käyttänyt myös mustien iltapukujen kanssa. Sekä korvakoruja että rannekoruja löytyy valikoimista useissa väreissä.

Salmiak Studion valikoima on ehdottomasti tutustumisen arvoinen. Asusteista löytyy monta tyylikästä twistiä piristämään asua ja pikkulaukkujen lisäksi uniikit Rotsi-laukut, jotka ovat valmistettu nahkatakeista, on ehdottomasti tutkailemisen arvoisia. Ihania nahkasta ja kotimaisuudesta nauttimisen hetkiä sinulle!

Tamperelainen Salmiak Studio valmistaa kotimaisia laukkuja ja asusteita persoonallisella otteella, moneen makuun. Materiaaleista löytyy muun muassa vintage- ja ylijäämänahkaa ja myös kierrätettyjä nahkatakkeja. Tuotteet ovat kestäviä, yksinkertaisen tyylikkäitä ja ekologisia käyttötuotteita, tyyliä unohtamatta.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Uusimmat

Voimanpuute ei vaivaa tätä Audia – uudessa ABT RS7-R:ssä on 740 heppaa ja 920 newtonin vääntö

Audi esitteli uusimman sukupolven RS 6:n ja RS 7:n viime syyskuussa Frankfurtin autonäyttelyssä. Ne ovat ehtineet jo tuning-pajojen kynsiinkin,...

Autonvalmistajien historiaa: AMC – Taistelija kolmen suuren varjossa

Amerikan Yhdysvalloissa oli aikanaan kolme suurta autonvalmistajaa: General Motors (GM), Ford ja Chrysler. Näiden jälkeen tuli pienempi American Motors...

Upotti poikaystävänsä auton jokeen – samalla löytyi Mazda RX-7 ja viisi muuta autoa!

Vinkki vedenalaisesta autosta voi johtaa mystisiin löytöihin. Näin kävi sukellusryhmälle, joka oli saanut vinkin joen pohjassa köllöttelevästä avolavasta. Mustasukkaisuuden roihahtaessa...

Maailman vähiten ajettu Lamborghini Miura SV tarjolla – auto myytiin uutena Saudi-Arabian kuningasperheelle

Vuonna 1966 debytoinut Lamborghini Miura mainitaan usein maailman kauneimpia autoja listattaessa. Jo ”tavalliset” Miurat ovat nykyään huippukalliita, mutta tämän...

Oletko kuullut BMW E1:stä – tämä sähköauto esiteltiin jo 1990-luvun alussa

BMW:n i8-hybridisportin valmistus loppuu pian, mutta kaupunkikäytössä parhaimmillaan oleva i3-täyssähköauto jää edelleen tarjolle. Harva tietää, että i3:lla oli henkinen...

Suosittelemme

Tänään ranteessa: Bell & Ross BR 03-92 Diver Black Matte

Ranskalainen Bell & Ross on osoittanut viime vuosien aikana kuuluvansa markkinoiden kiinnostavimpiin kellonvalmistajiin, joka...

Esittelyssä maailmanmatkaajan kello: Citizen Satellite Wave GPS Eco-Drive

Kellovalmistaja Citizenin historia alkoi jo vuonna 1918, kun Shokosha Watch Research Institute -kellotehdas perustettiin...