Huawei päivitti älykellonsa – esittelyssä Huawei Watch GT 2

Huawei toi vuoden 2018 loppupuolella markkinoille kohtuullisesti hinnoitellun, kosketusnäytöllä ja pitkällä toiminta-ajalla varustetun, Watch GT -älykellon. Nyt kellomallista on julkistettu uusi versio, joka kantaa nimeä Huawei Watch GT 2. Uuden mallin ulkonäköä on päivitetty näytön osalta, mutta suurimmat muutokset löytyvät kellon sisältä.

Watch GT 2:sta on tarjolla neljä eri mallivariaatiota: 46 mm kokoiset Active, Sport ja Classic Edition, sekä sirompi 42mm Elegant Edition. Suuremman mallin tunnistaa parhaiten lasin reunan alle painetuista 24-tunnin tuntimerkinnöistä.

Watch GT 2:n design mukailee edellistä mallia rungon osalta, mutta kellon AMOLED-kosketusnäyttö on nyt ensimmäistä kertaa älykelloissa nähtävää 3D-lasia. Näyttö kaareutuu reunoistaan alaspäin, ja saa GT 2:n näyttämään aiempaa, teräksisellä kellonkehällä varustettua, mallia sirommalta. Painetut tuntimerkinnät näkyvät kaarevan osuuden kohdalla, mikä on uudessa näytössä kuin piste i:n päälle.

Huawei Watch GT 2 -älykello

Mitä uutta? Watch GT vs. GT 2

Suoritinta ja muistia on päivitetty aimo harppauksella, sillä edellisen mallin ARM Cortex-M4 on korvattu ripeällä Kirin A1:llä. ROM-muistin määrä on noussut 128 megatavusta peräti 4 gigatavuun ja RAM-muisti on tuplaantunut 32 megatavuun.

Watch GT 2 on saanut nyt kaksi täysin uutta ja ehkä kaivattuakin toimintoa, kuten Bluetooth-puhelut ja musiikintoisto. Kelloa voidaan käyttää puhelimen bluetooth handsfreenä, eli puhelut voidaan hoitaa kellolla, kunhan se on vain yhdistetty puhelimeen.

Suosittelemme

Musiikin toisto onnistuu ilman jatkuvaa Bluetooth-yhteyttä ja kelloon voidaan ladata kappaleiden pituudesta riippuen 250-500 MP3-tiedostoa. Pienikokoinen kaiutin toistaa yllättävänkin selvästi puhetta ja musiikkia, joten uudet toiminnot ovat todellakin käyttökelpoisia. Kelloon on myös mahdollista liittää Bluetooth-kuulokkeet.

Lisää lajeja

Myös urheilutoimintoja on tullut lisää ja lajeja on nyt yhdeksän sijaan peräti viisitoista. Ulkourheilulajeina on juoksu, kävely, kiipeily, vaellus, polkujuoksu, pyöräily, avovesiuinti ja triathlon, sekä sisäurheilulajeina kävely, juoksu, kuntopyöräily, allasuinti, vapaa harjoittelu, cross trainer -harjoittelu ja soutu.

Kattava seuranta tuottaa harjoitteiden aikana jopa 190 erilaista tietuetta, joiden analysoinnin perusteella ohjelmisto pystyy luomaan raportin harjoitteen onnistumisesta, ehdottaa mahdollisia muutoksia ja luomaan tavoitteet uusille harjoitteille.

Tarkempaa seurantaa

Sykkeen ja unen seuranta ovat saaneet versiopäivityksen ja GT 2:ssa on nyt entistä tarkemmat sykkeen, stressitason ja unen seurannat. TruSeen 3.5 -sykkeenseuranta tarkkailee ja analysoi sykettä jatkuvasti, ja osaa varoittaa käyttäjää esimerkiksi epätavallisen korkeasta sykkeestä.

Huawei TruRelax-toiminto auttaa lievittämään stressiä, tallentaen sykevälivaihtelun (HRV) arvot ja tarjoten palautetta käyttäjän stressitasosta. TruSleep 2.0 seuraa unenlaatua, reaaliaikaista sykettä ja unenaikaista hengitystä, määrittäen analytiikan perusteella unenlaadun tason.

Hyvinvoinnin ja liikunnan seuranta on kehitetty yhteistyössä suomalaisen Firsbeatin kanssa, ja unen seuranta on kehitetty yhdessä Harvardin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan kanssa.

Huawei Watch GT 2 -älykello

Watch GT:n toiminta-aikaan ei ole tullut muutoksia ja se on edelleen kelvolliset 14 vuorokautta (46mm malli). Pienemmässä 42mm mallissa akunkesto on kutakuinkin puolet isoveljestään. Watch GT:n Vesitiiviys on edelleen 5 ATM, mikä yllättää, kun kellossa on nyt myös mikrofoni ja kaiutin.

1.39-tuumainen 3D-lasilla varustettu AMOLED-kosketusnäyttö toimii täsmällisesti, toistaa värit tarkasti ja näkyy myös aurinkoisella säällä. Valikkojen ja toimintojen käyttö on helppoa, kuten myös älypuhelinilmoitusten lukeminen. Käyttöliittymä on erittäin selkeä ja  johdonmukainen. Se on myös mukavan väljästi toteutettu, joten paksusormisemmankin on helppoa valita oikea toiminto.

Tyyli

Kellon kuori on muotoiltu tyylikkäästi, mutta toimintopainikkeiden muotoilusta voi olla erimieltä. Aiemmassa mallissa painikkeiden päät olivat kartiomaiset ja persoonallisen tyylikkäät, mutta nyt ne ovat jotenkin tattimaiset ja irralliset. Sen sijaan uusittu 3D-lasi painettuine 24-tunnin merkintöineen on erittäin onnistunut ja istuu kokonaisuuteen upeasti.

Huawei Watch GT 2 -älykello

Huawei Watch GT 2 -älykello

Muovinen takakansi keventää kelloa, mutta on kieltämättä hieman halvan näköinen – onneksi se ei kuitenkaan näy, kun kello on ranteessa. Nahkainen ranneke on laadukkaan oloinen, mutta ahkeralle urheilijalle sopii paremmin kumiranneke. Pikalukkojen ansiosta rannekkeen vaihto sujuu ilman työkaluja. Kellon mukana tulevan rannekkeen kaveriksi on lisävarusteena tarjolla kahdeksan erilaista rannekevaihtoehtoa.

Kellotaulun vaihtaminen muuttaa kellon ilmeen hetkessä, ja vaihtoehtoja on tarjolla runsaasti. Kellotaulut ovat enimmäkseen sporttisia ja digitaalisia, ja tarjoavat runsaasti informaatiota. Tarkan näytön ja huolellisen graafisen suunnittelun ansiosta pienemmätkin näytössä näkyvät tiedot ovat helppolukuisia. Perinteisen ilmeen ystäville on tarjolla myös muutamia analogista kelloa jäljitteleviä kellotauluja.

Huawei Watch GT 2 -älykelloHuawei Watch GT 2 -älykello

Huawei Watch GT 2 on yhteensopiva Android- ja iOS -laitteiden kanssa. 46 mm mallin suositushinta on 249 euroa, 42 mm nahkarannekkeisen mallin 229 euroa ja 42 mm ruusukullan värisen metallirannekkeisen mallin 279 euroa. Mukana tulee myös magneetinen latausalusta ja USB-kaapeli.

Huawei Watch GT2 46 mm tekniset tiedot:

 • 1.39” AMOLED-värinäyttö, resoluutio: 454 x 454, PPI 326, 3D-lasi
 • Muisti 4 Gt ROM + 32Mt RAM
 • Akku 455 mAh, akunkesto 14 päivää
 • Vesitiiviys 5ATM / 50 m
 • Paikannus: GPS GPS + GLONASS
 • Sensorit: gyroskooppi, kiihtyvyysanturi, geomagneettinen sensori, barometri, hämäräntunnistus, paineentunnistus
 • Bluetooth 2.4GHz, Bluetooth 4.1
 • Kaiutin ja mikrofoni. Tukee puheluja ja musiikin kuuntelua
 • Android- ja iOS -yhteensopiva
 • Runko: metalli+muovi
 • Ranneke: nahka, leveys 22 mm, ranteen ympärysmitta: 14 cm – 21 cm
 • Mitat 45.9 mm x 45.9 mm x 10,7 mm
 • Paino ilman ranneketta 41 g

Lue lisää