Quantcast

Horologia on laadukkaan kelloaiheisen keskustelun Facebook-yhteisö

Suomessa on viimeisten vuosien aikana syntynyt rannekelloihin keskittynyt harrastuneisuuden buumi, johon voimakkaan alkusysäyksen antoi Joona Vuorenpään ansiokkaasti toimittama Kellomies-kirja, joka lähes kahdeksan vuotta sitten tapahtuneen ilmestymisensä jälkeen on edelleen ainoa varteenotettava suomenkielinen teos aiheesta.

Kirjan ilmestymisen jälkeen sosiaalinen media Facebook etunenässä on noussut lähes kaikenlaisen yhteisöllisyyden moottoriksi, niin myös kellojen osalta. Tässä merkittävässä roolissa on Suomen suurin kelloalan yhteisö, Kelloharrastajat, jonka jälkeen Facebookiin on perustettu lukuisia muita kapeamman sektorin kelloalan ryhmiä, kuten japanilaisiin kellohin keskittynyt Seikoholistit, lukuisat yksittäisiin kellomerkkeihin erikoistuneet ryhmät (esimerkiksi TAG Heuer Suomi *, Omega Suomi, Raymond Weil Suomi *, sekä tukku aktiivisia myyntiryhmiä, joista Kellofoorumi * on samalla Facebookin suurin suomalainen kelloryhmä. Edellä mainituista ryhmistä tähdellä merkityt ovat Stylefellow’n ylläpitämiä.

Horologia – laadukkaan kellokeskustelun yhteisö

Edellisten Facebook-ryhmien lisäksi haluamme nostaa esille hallinnoimamme Horologia-yhteisön, jonka rooli suomalaisessa kelloskenessä on yhdistää journalistisempi sisältö ja kaupallisuus osaksi kelloharrastusta. Tämä tarkoittaa mm. sitä, että kellojournalistien harvalukuiseen joukkoon kuuluvat suomalaiset ovat ryhmässä hyvin edustettuina.

Horologiassa kannustetaan myös asiakeskeiseen keskusteluun, joka tarkoittaa samalla (tarkoituksella) hidastahtisempaa päivittymistä. Näin asiat pysyvät pidempään pinnalla, joka edesauttaa keskustelukulttuurin syntymistä viihteellisemmän ja kepeämmän kuvapainoitteisen postailun rinnalle.

Horologian pelisääntöihin kuuluu myös omalla nimellä ja kasvoilla esiintyminen, jolla pyritään osaltaan ylläpitämään yhteisöllisyyttä. Nimimerkkien suojasta kun on tunnetusti helpompi laukoa liiankin kärkkäitä mielipiteitä. 🙂

Suosittelemme

Mikäli laadukas kelloalan keskustelu on sinua varten, löydät Horologia-ryhmän täältä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat