Historiallisen tyylikäs Longines Conquest Heritage Power Reserve

Kaupallinen yhteistyö: Longines

Longines Conquest Heritage Power Reserve on moderni tulkinta 1950-luvun upeasta kellomallista, jonka erikoisuus on keskellä sijaitseva käyntivaramittari.

Rikkaan historian omaava Longines juhlistaa tänä vuonna Conquest-kellomallistonsa 70-vuotista taivalta. Conquest-mallisto on luonteeltaan – ja nimensä mukaisesti – sporttinen, mutta siinä on mukana konstailematonta eleganssia, joka on tehnyt malliston kelloista suosittuja monikäyttöisyytensä ansiosta. Conquestin kanssa on voinut mennä lähes minne vain. 

Conquest on edustanut Longinesin maailmassa myös teknisten innovaatioiden tekemistä, kokeilua ja yhdistelyä. Kun puhumme sveitsiläisestä kellonvalmistajasta, voimme Conquest-malliston kohdalla puhua hyvällä mielellä valmistajan “sveitsiläisestä linkkuveitsestä”, mallistosta jossa on kaikki mitä tarvitaan. 

Conquest Heritage Power Reserve

Nyt esiteltävä mallisarja tuo nykypäivään yhden Longinesin hienoimmista kelloista, jossa on kauniisti kellotaulun keskelle toteutettu käyntivaramittari. Heritage-kokoelmaan kuuluva Conquest Heritage Power Reserve tekee kunniaa vuonna 1959 esitellylle Conquest Power Reserve Automatic -mallille, jossa kyseinen komplikaatio oli ensimmäistä kertaa kelloalan historiassa. Teknisesti kompilikaatio toteutettiin kahdella kellotaulussa näkyvällä ja liikkuvalla kiekolla, joka oli silloin uutta ja josta muodostui Longinesin eräänlainen teknisen osaamisen tavaramerkki, yksi niistä.

Longines Conquest Heritage Power Reseve

On siis varsin perusteltua, miksi Longines päätti juhlistaa Conquest-mallistonsa juhlavuotta tekemällä tästä mallista modernisoidun mallisarjan kolmena erivärisenä mallina, jotka ovat tyylinsä osalta hieman erilaisia. 

Suosittelemme

Modernisoitu koko, design ja tekniikka

Siinä missä mallistojen design muuttuu mallistosukupolvien välissä, ovat Longinesin Heritage-mallit noudattaneet systemaattisesti samaa hyväksi havaittua kaavaa, jossa kellon muotokieli on säilytetty samanlaisena tai vähintään samanhenkisenä, mutta esimerkiksi koko, materiaalit ja viimeistely, sekä koneisto edustavat valmistajan tuoreinta osaamista. Näin historialliset kellomallit on tuotu nykyaikaan tämän päivän käyttäjien käyttövaatimuksia ja -tottumuksia palvellen. 

Conquest Heritage Power Reserve -mallisarjan keskeisimmät elementit ovat esikuvaansa nähden ennallaan. Jo mainittu kahdella kiekolla toteutettu käyntivaramittaristo sijaitsee kellotaulun keskellä, puolisuunnikkaan muotoiseksi kehystetty päivyri on harmonisesti kello 12:n kohdalla, tunti- ja minuuttiosoittimet ovat pilvenpiirtäjää muistuttavia, ja sisällä sykkii ohut automaattikoneisto.

Ruostumattomasta teräksestä tehdyn kellonkuoren kokoa on kasvatettu tähän päivään paremmin sopivaksi, ollen unisex-kokoluokkaan hienosti sujahtavasti 38 millimetriä. Kuoren viimeistely on tehty käytännöllisesti, sillä muuten kiiltäväksi kiillotetun kellonkuoren ja korvakkeiden sivut on vaakasuuntaan satiinihiotut. Arkikäytössä tämä tarkoittaa sitä, että pienet naarmut eivät näy niin helposti. Kyseessä on sinänsä pieni, mutta esteettinen yksityiskohta.

Longines Conquest Heritage Power Reserve
Mustatauluisessa mallissa on teräksenväriset indeksit, joka tekee siitä mallisarjan arkisimman.
Antrasiitin värisessä kellotaulussa on pikanttina yksityiskohtana ruusukullatut indeksit.
Antrasiitin värisessä kellotaulussa on pikanttina yksityiskohtana oikeanlaisessa valossa esille nousevat ruusukullatut indeksit.

Sama esteettinen linja jatkuu kellotaulussa, jossa on syvyyttä. Kolmesta osasta koostuvan taulun ulkokehä laskeutuu reunaa kohden luoden kellotauluun kuperan fiiliksen. Sekuntiasteikon sisäpuolella kulkee kaiverrettu kaksiurainen kehä, joka elävöittää taulun ulkonäköä. Kellotaulun tunti-indeksit sekä päivyrin kehys ovat kohollaan ja niissä on hienosti viimeistellyt viisteet. 

Kellotaulun keskellä sijaitsevan käyntivaramittarin ulompi kiekko on hieman kellotaulun pinnan alapuolella ja siihen on painettu käyntivara-asteikko 64 tuntiin saakka. Merkinnästä huolimatta koneiston tarjoama käyntivara on suurempi, eli noin 72 tuntia. Keskellä olevaan toiseen kiekkoon on painettu käyntivaraosoitin, josta pitää antaa kiitosta. Käyntivaran näkee selvästi, mutta osoitin ei korosta itseään yhtään, vaan on melkein huomaamaton. 

Samppanjanvärinen kellotaulu kullatuilla indekseillä luo vahvaa vintage-henkeä.

Ja se käyntivaramittarin toiminta. Se on kerrassaan mainio. Kun käyntivara vähenee, liikkuu sisempi käyntivaraosoittimen sisältävä kiekko myötäpäivään. Kun virität kelloa, liikkuu ulompi käyntivara-asteikon sisältävä kiekko. Kun koneisto on viritetty täyteen ja jatkat sen virittämistä, liikkuvat molemmat kiekot myötäpäivään. Näin käyttäjä voi määritellä mihin kohtaan haluaa täyden käyntivaran sijoittuvan. 

Teknisesti suorituskykyinen ja varmatoiminen

Conquest Heritage Power Reserve luottaa ETA:n yksinomaan Longinesille kehittämään L896.5 -koneistoon piispiraalilla, joka tarjoaa noin 72 tunnin käyntivaran lisäksi vahvan suojan magnetismia vastaan. Koneiston toimintaa voi tarkkailla safiirilasin sisältävän kierrettävän takakannen läpi. 

Kokonaisuutta hallitaan täsmällisesti toimivan vetonupin avulla. Vesitiiviyttä luvataan 50 metriä, joka on siistissä arkikäytössä täysin riittävä, sillä kovempaan menoon Longines tarjoaa erinomaisia vaihtoehtoja Conquest-malliston sisällä. 

Mukava silmille ja ranteelle

Conquest Heritage Power Reserve on paitsi teknisesti, myös esteettisesti vahva esitys. Uudelleenversioidussa kellossa on sopivasti vintage-henkisyyttä, mutta modernilla tavalla. Kellossa on esikuvaansa vahvemmat ja nyky-Conquest-mallistosta juontuvat korvakkeet,  molemmin puolin heijastesuojattu kohollaan oleva safiirilasi, arjen magnetismille immuuni edistyksellinen koneisto, ja nykytrendeihin soveltuva kokoluokka.

Kello läpäisee myös tärkeimpiin lukeutuvan testin, eli se tuntuu ranteessa hyvältä. Kellon muotoilu mukailee rannetta ja käytetty nahkaranneke on miellyttävän pehmeä uutena, joten se ei vaadi sisäänajoa. Kello on kotonaan niin neuleen kuin puvun kanssa ja se sujahtaa hyvän istuvuutensa ansiosta vähän tiukemmankin paidanhihan alle. 

Ja se tyyli, se on kohdallaan eikä ole koskaan pois muodista. 

Yhteenveto

Longines Conquest Heritage Power Reserve on saatavilla kolmessa eri värissä (samppanja, antrasiitti ja musta) jälleenmyyjiltä kautta maan. Kellon suositushinta on 4400 euroa. 

 • Valmistaja: Longines
 • Malli: Conquest Heritage Power Reserve
 • Mallinumerot:
  • Samppanja: L1.648.4.78.2
  • Antrasiitti: L1.648.4.62.2
  • Musta: L1.648.4.52.2
 • Koneisto: ETA L896.5 (automaatti)
 • Käyntivara: noin 72 tuntia
 • Käyntitaajuus: 3,5 Hz (25 200 A/h)
 • Kuoren materiaali: Ruostumaton teräs
 • Kuoren halkaisija: 38 mm
 • Kellon paksuus: 12,30 mm
 • Lasi: Safiirilasi, heijastesuojattu molemmin puolin
 • Vesitiiviys: 50 m
 • Ranneke: nahkaranneke terässoljella
 • Hinta: 4.400 €

Lue lisää