Helpot vinkit kukkaharrastuksen aloittamiseen

Kirjaesittely: Kukkajuttuja - Tee kukista kaunista (Riia Koivisto)

Kuva: Tammi

Riia Koiviston Kukkajuttuja -Tee kukista kaunista on käteen sopiva teos siitä, kuinka kukkaharrastuksen voi ottaa helposti haltuun. Kirja on tarkoitettu jokaiselle, joka haluaa kotiinsa koristusta kasveista ja rakastaa kukkien kauneutta, mutta kaipaa kuitenkin helppoja ja edullisia vinkkejä. Olet kirjan kohderyhmää, jos hullaannut kukista ja tykkäävät näperrellä ja puuhastella.  Kirjasta löytyy helposti olennaiset perustiedot sekä puuhailuun innostavaa inspiraatiota.

Kirjan avulla saa paljon ideoita kukkien ympärillä niin sisustukseen, kattaukseen, erilaisiin juhliin kuin myös luonnonmateriaalien hyödyntämiseen. Kirjan Riia aloittaa luettelemalla minkälaisia tarvikkeita kukkaharrastukseen tarvitsee. Seuraavaksi käsitellään maljakon valintaa ja erilaisten pikkupurkkien ja astioiden käyttämistä kukka-asetelmien luomiseksi.  Opit jatkuvat väri- ja materiaalivalinnoista. Vihreiden oksien ja lehtien tutuksitekemisen lisäksi esitellään ideoita erilaisiin väriyhdistelmiin. Kirjassa kerrotaan myös kukkien eri värien merkityksestä ja annetaan esimerkkejä siitä, minkälaisia kukkia kustakin värissä löytyy.

Itseäni erityisesti kiinnosti kukkien hoitoon ja säilytykseen liittyvä osio. Kirja toikin esiin muutamia hyviä vinkkejä, joita en muista kukkakirjoista aikaisemmin ollut lukenut. Riia Koivisto tarjoaa muun muassa muistivinkit oikean veden lämpötilan valintaan erityyppisille kukille. Lisäksi omat hoito-ohjeet saa erikseen pehmeä ja kovavartiset kukat. Kirjan vanhan kansan neuvot ovat myös hyvä muistilista.

Tarjolla on myös resepti siihen, kuinka voi helposti tehdä kukkakimpun. Kimpun tekemisessä opetetaan tietenkin spiraalitekniikkaa, joka näyttää helpommalta kuin onkaan. Tätä tuli itse testattua vuosi takaperin Rönsyn kukka-workshopissa. Hyviä neuvoja on tarjolla myös kimppujen tuunaamiseen: useinhan kimppu saatetaan heittää roskiin, kun muutama kukka nuupahtaa – ja näiden neuvojen avulla kimppujen elämän jatkamista tulee katsottua uudesta näkökulmasta.  Kimppujen lisäksi kranssit ja seppeleet ovat myös osa kirjaa. Myöskään kukkia osana kattausta ei unohdeta.

Oman osionsa saa lisäksi luonnonkasvit ja -kukat  ja niiden hyödyntäminen. Luonnonkukista kirjasta tehdään erilaisia koristeita kuten kattokoriste ja mobiili. Riia antaa kirjassaan myös vinkin kanaverkon käyttämiseen luonnonkukka-asetelmissa ja reseptin kesäkimppuun, jossa lupiinit, vadelman oksat, hiirenvirnat ja koiranputket rönsyilevät kauniisti. Ajankohtaiseen kesätunnelmaan liittyy myös erittäin kauniilta vaikuttavat jääkukat sekä erilaisten hiussolkien ja -pantojen tekeminen.

Pidän siitä, että kirja on napakan kokoinen käteen ja sitä on mukava pidellä kädessä luettaessa. Kirjan napakkuus liittyy myös esiteltäviin aiheisiin ja vinkkeihin, jotka ovat esillä tiivistetyin ydinkohdin. Vaikka tämä tekee kirjasta helpon käyttää ja tarjoaa olennaisen tiedon, napakka infopaketti ei ole niin tietokirjamainen kuin ehkä lukija saattaisi kaivata. Kirja on kuitenkin esimerkiksi erinomainen kesävieminen, sillä annetut neuvot ovat yksinkertaisia, mutta hyödyllisiä. Ennen kaikkea kirja on hyvä perustietopaketti, jossa herkutelleen kauniin kuvin ja löydetään inspiraatiota.

Suosittelemme

Lue myös kirjaesittelymme Saija Sitolahden Kukkakirjasta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat