Harrasteajokauden päättäneessä Lahden autonäyttelyssä nähtiin valtava määrä toinen toistaan upeampia ajoneuvoja

Vietimme lauantain Autot ja Viihde 2019 -tapahtumassa Lahdessa, joka tarjosi viikonlopun aikana melkoisen kattauksen tuning- ja jenkkiautoja. Näyttely on jaettu kahteen osaan, X-treme Car Show, joka tarjoaa nopeita ja upeita tuning-autoja, ja Jenkkiautonäyttely, missä nähtävillä on upeasti entisöityjä jenkkejä.

Tunnelma lauantaina oli katossa, ja väkeä tuli sisään pientä jonoa muodostaen tasaisena virtana. Sisällä ei reilusta väkimäärästä huolimatta ollut onneksi ruuhkaa, kiitos hulppeiden tilojen. Autoihin tutustuminen ja niiden kuvaaminen sujui mukavasti, ilman kyynerpäiden kolinaa. Autojen ihastelun lomassa oli myös kaikenlaista ohjelmaa, joka katkaisi välillä lähes yliannostukselta tuntuvan autojen tiirailun. Yleisön seassa kulkeneet Transformers-hahmot veivät erityisesti lasten huomion, ja isännät kokoontuivat katsomaan nättien tyttöjen suorittamaa autonpesunäytöstä. Lauantai-ilta huipentui musiikkipitoiseen Rokki Night -tapahtumaan.

X-treme Car Shown -osastoilla kuului aika-ajoin tukeva basson jytke, kun autontuunaajat esittelivät tuning-autojensa huippuun viritettyjä äänentoistojärjestelmiä. Myös autojen ulkonäkö ja tekniikka oli tuunattu kohdalleen, ja tarjolla oli paikka paikoin melkoisen makeaa silmäkarkkia. Paikalla oli myös kilpa-autoilijoita kalustoineen, kuten drifting ja kiihdytysajo -lajeista.

X-treme Car Shown kunniavieraana oli tällä kertaa RWB:n, eli Rauh-Welt Begriff -tuning-pajan perustaja, Akira Nakai, joka viimeisteli keskittyneesti näyttelyn aikana RWB-korisarjan saavaa Porsche 930:stä. Nakai San asentaa jokaisen korisarjan itse, joten laatu on sen mukaista. RWB-korisarjat ovat nousseet lajin keskuudessa jo kulttimaineeseen.

X-treme Car Show 2019 kuvasatoa:

Suosittelemme

X-treme Car Show 2019

Jenkkiautonäyttelyn puolella tarjonta oli vieläkin runsaampaa ja aika ei tuntunut riittävän kaikkien autojen tarkasteluun. Joku vieraista kommentoikin, että tännehän pitää tulla kahtena päivänä, mikä tietysti oli mahdollista kaksipäiväisen näyttelyn aikana. Kuten aiempinakin vuosina, mukana oli autoja kotimaan lisäksi myös ulkomailta, ja pakko kai onkin, sillä näin suurta näyttelyä on vaikea järjestää pelkästään kotimaisilla autoilla. Autojen tasoa oli kiva vertailla, mikä tosin osoitti vain sen, että homma osataan niin meillä kuin muuallakin.

Näyttelyn tähtivieras, Dave Kindig, ylisti puheessaan Suomalaista autokulttuuria ja osaamista, sekä rentoa ja positiivista fiilistä mikä vallitsee harrastajien keskuudessa. Yksi näyttelyn kotimaisista autoista oli itseasiassa Dave Kindigin piirtämä ja se kuta kuinkin valmistui lauantaiksi, jolloin se myös julkistettiin. Alla olevassa kuvassa näkyvä auto on näyttelyn isän ja äidin, Mikael Forsman ja Kirsi Ojaniemi, upea Ford Torino GT. Aikataulu oli tuttuun tyyliin todella tiukka, mutta niin vain auto nähtiin näyttelyssä.

Jenkkiautonäyttelyn 2019 kuvasatoa:

Tulemme myös julkaisemaan yksityiskohtaisempia juttuja näyttelyn ajoneuvoista, joten pysy kuulolla!

Lue lisää