Hamilton Ventura Dune – Elokuvallista veistoksellisuutta

Kaupallinen yhteistyö: Hamilton

Hamilton-kellot ovat vakiinnuttaneet asemansa Hollywoodissa esiintymällä yli 500 elokuvassa 90 vuoden aikana. Yhtiön viimeisin yhteistyö Dyyni-elokuvan kanssa toi markkinoille “Desert Watch”-lavastekellon pohjalta suunnitellut kaksi rajoitetun erän Dyyni-teemaista mallia Ventura-mallistoon ja tarjoaa elokuvafaneille mahdollisuuden kantaa osaa lempielokuvansa maailmasta ranteessaan.

Kansainvälisillä kellotaloilla on usein oma erikoisalueensa, millä merkki on vahvempi kuin kilpailijansa. Tietyt merkit mielletään selvästi pilottikelloihin tai sukeltajankelloihin keskittyneeksi, mutta Swatch Groupiin kuuluva Hamilton on löytänyt oman nichensä Hollywoodin parrasvaloista ja eritoten valkokankaalla esiintyvien kellojen parissa.

Hamilton on esiintynyt viimeisen 90 vuoden aikana jo yli 500:ssa elokuvassa ja monet menestyksekkäät elokuvat ovat siivittäneet yksittäiset kellomallit poikkeuksellisen korkealle kiertoradalle. Monet Hamiltonin elokuvakelloista tunnetaan elokuvien nimillä kuten “Interstellar” tai “Men in Black”, joka yhdistää elokuvien fanit valkokankaan tuotoksiin myös omassa ranteessa.

Hamiltonin Dune 2 elokuvan lavasteluonnoksia
Hamilton suunnitteli lavastekellon yhteistyössä lavastemestarin kanssa, ja monet sen yksityiskohdat päätyivät tribuuttikellojen yksityiskohdiksi.

Ensi-iltansa saaneen avaruuseepos Dyynin toinen osa tuo Hamiltonin kellot jälleen parrasvaloihin. Siinä missä Hamilton on aiemmin pystynyt lainaamaan kelloja olemassaolevista mallistoistaan elokuviin, Denis Villeneuven 8000 vuoden päähän tulevaisuuteen sijoittuvaan tarinaan ei löytynyt ohjaajan visioon sopivaa kelloa Hamiltonin mallistosta. 

Hamilton päätyi valmistamaan sellaisen yhteistyössä elokuvan lavastemestari Doug Harlockerin kanssa. Elokuvan avaruusnomadien käyttämä “Desert Watch” on samaan aikaan futuristinen ja näyttää siltä, että se kestää asutetun maailmankaikkeuden vaikeimmat olot Dyynin soturien käsissä. 

Hamilton "Desert Watch" elokuvasta Dune Part 2
Elokuvan “Desert Watch” on nyykynomadille siinä määrin vaikealukuinen, että se toimi ainoastaan inspiraation lähteenä.

Elokuvan “Desert Watch” jää ainoastaan Arrakis-maailman asukkaiden käyttöön, mutta yhteistyö Harlockerin kanssa tuotti siinä määrin luovaa energiaa, että Hamilton julkaisi samaan aikaan elokuvan ensi-illan kanssa kaksi Dyynin hiekoista inspiroitunutta rajoitetun saatavuuden mallia Ventura-mallistoon.

Suosittelemme

Hamilton Ventura XXL Bright Dune Limited Edition

Venturan valmiiksi futuristinen muoto palvelee Dyyni-kellojen tarkoituksia loistavasti. Ventura XXL Bright Dune Limited Edition on huomiota herättävän kokoinen 52 x 46,6 millimetrin kvartsikello, jonka taulussa toistuvat elokuvan fremen-kansan silmistä innoituksensa saaneet siniset yksityiskohdat, jotka löytyvät myös proppikello “Desert Watchista”. Sininen sävy on lepotilassaan himmeä, mutta kello 9:n sijoitettu painike aktivoi taustavalon hehkuun. 

Hamilton Ventura Dune
Venturan ranneistuvuus on koostaan huolimatta erinomainen ja se tuntuu ranteessa lähes huomaamattomalta.

Mustalla kumirannekkeella ja PVD-pinnoitteella kellossa on urheilullista karismaa, joka soveltuu persoonallista tyyliä hakevien makuun. Kellossa on safiirilasi ja 50 metrin vesitiiveys, mikä riittää Arraksi-planeetalla mainosti. Kelloa valmistetaan ainoastaan 3000 kappaletta maailmanlaajuisesti.

Hamilton Ventura Edge Dune Limited Edition

Toinen elokuvasta inspiroitunut kello on niinikään samaan mallistoon asettuva Ventura Edge Dune Limited Edition -digitaalikello. Kellon kuori on aavistuksen pienempi 51 x 47,2 millimetrin koossaan, mutta noudattaa “Desert Watchin” muotokieltä XXL-mallia uskollisemmin. Myös Edgen sininen digitaalitaulu syttyy nappia painamalla fremeninsiniseen hehkuun. 

Hamilton Ventura Edge Dune Limited Edition

Kellon kulmikas ulkomuoto on XXL malliakin futuristisempi ja herättää taatusti huomion ranteessa. Molemmin puolin heijastukselta suojattu safiirilasi ja 100 metrin vesitiiveys tekevät kellosta aavistuksen tukevarakenteisemman kolmiosoittimiseen Dyyni-kelloon verrattuna. Ventura Edge Dune Limited Edition on rajattu 2000 kappaleeseen maailmanlaajuisesti.

Molemmat kellot toimitetaan elokuvan fremeneiltä lainatulla muotokielellä koristellussa laatikossa joka sopii kellojen elokuvasta ammentavaan ja on Dyyni-kirjojen ja elokuvien fanien ja keräilijöiden hyllyissä kuin kotonaan. 

Elokuvan fremen-kansan tyyliä lainaava kelloboksi on monen keräilijän mieleen.

Yhteenveto

Kellot saattavat persoonallisen muotoilunsa ansiosta jäädä suurten massojen ulottumattomiin, mutta elokuvasta vaikuttuneet pääsevät Hamiltonin Dune-kellojen avulla osaksi eeppistä tarinaa. Kellot ovat mitä tyylikkäin tribuutti eeppiselle elokuvalle. Dune-kelloihin ja Hamiltonin muuhun valikoimaan voi tutustua Kulta-Centerin Tampereen myymälässä.

Pähkinänkuoressa

 • Merkki: Hamilton
 • Mallisto: Ventura
 • Jälleenmyyjä: Kulta-Center

Hamilton Ventura XXL Bright Dune Limited Edition

 • Referenssi: H24614330
 • Koneisto: kvartsi
 • Kuoren materiaali: PVD-pinnoitettu ruostumaton teräs
 • Kuoren koko: 52×46,6 mm
 • Kellon paksuus: 11,8 mm
 • Lasi: safiirilasi
 • Vesitiiviys: 50 m (5ATM)
 • Ranneke: kumiranneke
 • Hinta: 1845 €

Hamilton Ventura Edge Dune Limited Edition

 • Referenssi: H24624330
 • Koneisto: kvartsi
 • Kuoren materiaali: PVD-pinnoitettu ruostumaton teräs
 • Kuoren koko: 51×47,2
 • Kellon paksuus: 13,8 mm
 • Lasi: molemmilta puolin heijastuksenestosuojattu safiirilasi
 • Vesitiiviys: 100 m (10ATM)
 • Ranneke: kumiranneke
 • Hinta: 2595 €

Lue lisää