Grand Seiko tuo Nature of Time -malliston myyntiin maailmanlaajuisesti

Aiemmin ainoastaan Yhdysvalloissa eksklusiivisesti myyty Grand Seiko Nature of Time -mallisto tulee myös Eurooppaan. Samalla Grand Seiko kasvattaa kellojen takuuaikaa viiteen vuoteen.

Vuonna 2019 esitelty Grand Seiko Heritage -mallistoon kuuluva, jo kolmanteen painokseen ehtinyt Yhdysvalloille ekslusiivinen mallisto on aiemmin ollut maailman kelloharrastajille harvinaista herkkua. Luonnon kiertoa ja vuodenaikoja symbolisesti juhlistava neljän kellon mallisto tunnetaan Atlantin takana myös nimellä Grand Seiko 4 Seasons.

Nyt Grand Seiko on päättänyt aloittaa sen myynnin maailmanlaajuisesti ja nyt myös muut pääsevät nauttimaan japanilaisen luonnon yksinkertaisesta kauneudesta. Grand Seiko luottaa omaan tekemiseensä vahvasti, sillä samalla se myös pidentää takuuaikoja kolmesta vuodesta viiteen vuoteen.

Luonnon vähäeleinen kauneus

Japanilaisen laskun mukaan vuoden kierto tosin jakautuu 24 vuodenaikaan eli sekkiin. Vuodenajat on määritelty huomattavasti länsimaita runollisemmin ja se istuu Grand Seikon minimalistiseen tyyliin todella hyvin. Kukin kello onnistuu japanilaisen vähäeleiseen tyyliin vangitsemaan jotain olennaista vuodenajasta ja jokainen kello on omistettu tietylle hetkelle vuoden kierrossa.

Kellojen runko on kaikissa malleissa samaa muotoilua, kuori perustuu GS:n ensimmäisen automaatin 62GS:n muotoilulle. Nature of Time -kelloissa on kyse materiaaleista, tauluista ja koneistoista. Kaksi kelloista on titaanisia ja kaksi teräksisiä. Kahdessa kellossa on Grand Seikon Spring Drive ja kahdessa 9S85 hi-beat koneisto. Merkittävin tekijä on taulun ulkoasu, joka yhdistää Grand Seikoista lähes pysäyttävän runollisia kokonaisuuksia.

Grand Seiko Shunbun SBGA413 eli Kevätpäiväntasaus

Japanissa yksi vuoden tärkeimpiä hetkiä on sakura eli kirsikan kukinta. Japanilaiset vaeltavat puistoissa katselemassa luonnon heräämistä ja paatuneimmatkin pukumiehet lähtevät kirsikkapuiden alle piknikille.

Suosittelemme

 

SBGA415:ssä on kevyt titaanikuori joka sopii olemukseltaan hienosti kelloon jonka hennon vaaleanpunainen taulu on saanut innoituksensa veden päällä kelluvista kirsikankukista. Koneistona on sanaleikkinsä puolesta sopiva 9R65 Spring Drive -kaliiperi, joka antaa kevään kelloon 72 tuntia äärimmäisen tarkkaa käyntiä.

Grand Seiko Rikka SBGH271 eli Alkukesä.

Japanilaisille Rikka on se aika vuodesta kun auringon säteet kertovat kesän alkamisesta. Japanissa ei ole vielä kuuma, sillä viileä merituuli pitää trooppiset helteet kaukana, eikä sadekausi ole vielä alkanut.  SBGH271:n kellotaulun tekstuurin aaltoilu symboloi ruohikoissa ja pelloilla puhaltavaa kunpu-merituulta.

 

Koneistona alkukesän kellossa on käyntitaajuudella 36 000 värähtelyä tunnissa tikittävä hi-beat 9S85 kaliiperi ja kuori on Zaratsu-kiillotettua terästä.

Grand Seiko Shūbun SBGH273 eli Syyspäiväntasaus

Kesän helteiden viilennyttyä Japanin luonto valmistautuu talveen. Yöt kirkastuvat ja kylmenevät, edellispäivän kuuma kosteus tiivistyy kaikkialle viileäksi kasteeksi. Shūbun on saanut tauluunsa inspiraation kirkkaina öinä kuutamon valaisemasta tummasta taivaasta ja sen poikki purjehtivista syyspilvistä.

Koneistona syyspäiväntasauksen kellossa on hi-beat 9S85 kaliiperi ja kuori on Zaratsu-kiillotettua terästä. Kultainen sekuntiosoitin ja logo tuovat upean aksentin tähän minimalistiseen kelloon.

Grand Seiko Taisetsu SBGA415 eli Syvä lumi

Taisetsu on sysitalven kausi jolloin lunta tulee pyryttämällä ja kevyt lumi kinostuu Japanin pohjoisosissa korkealle. Talven hiljaisuus lumen alla toivottaa vuoden lyhimmän päivän tervetulleeksi. Inspiraation tauluun Taisetsu on saanut talven lumipyryissä kimmeltävistä auringonsäteistä.

 

Kellon titaanirunko muistuttaa puuterilumen pehmeydestä ja tekee yhdessä taulun tekstuurin kanssa Taisetsusta malliston hienovaraisimman ajannäyttäjän. Koneistona kellossa on Spring Drive 9R65 joka vääjäämättä näyttää suuntaa kohti vuoden pimeintä aikaa 72 tunnin käyntivarallaan.

Parempaa palvelua ja tehokasta jälkimarkkinointia

Grand Seiko Nature of Timen toimitukset maailmalla alkavat  SBGA415:n ja SBGH273:n osalta marraskuussa 2021 ja SBGH271:n sekä SBGA413:n osalta helmikuussa 2022.

Samalla Grand Seiko parantaa tehostaa jälkimarkkinointiaan ottamalla käyttöön uudet takuukäytännöt, joiden myötä jokainen kello rekisteröidään tietokantaan seurattavuuden parantamiseksi ja kaikkien uusien kellojen takuujakso pitenee kolmesta vuodesta viiteen vuoteen. Muutos tuli voimaan 1. lokakuuta, mutta koskee taannehtivasti kaikkia 1.1.2021 jälkeen ostettuja kelloja.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat