Grand Seiko Evolution 9 -mallisto laajeni Geneven Watches and Wonders -messuilla viidellä kellolla

Watches & Wonders 2022

Watches and Wonders -messut Genevessä tarjoavat kellovalmistajien eri asiakassegmenteille uusia asioita. Grand Seiko esitteli huipputeknisen Kodo Constant-force Tourbillonin ja supereksklusiivisen Valkoinen leijona -jalokivikellon lisäksi myös uusia malleja Evolution 9 -mallistoon.

Uskomattomien Constant-force Tourbillon kellon ja Valkoinen leijona -jalokivikellon lisäksi Grand Seiko julkaisi myös Evolution 9 -mallistoon viisi uutta mallia, jotka soveltuvat paremmin kuolevaisten kukkaroille.

Vuonna 2020 Grand Seiko julkaisi 60-vuotisen taipaleensa kunniaksi uuden muotoilufilosofian nimeltä Evolution 9. Tähän mallistoon on julkaistu parin viimeisen vuoden aikana häikäisevimmät Grand Seikot. Koneistotasolla Evolution 9:ssä on malleja Spring Drivesta uusiin Dual Impulse Escapement Hi-Beateihin.

Suosittelemme

Evolution 9 on Grand Seikon sanoin ‘brändin tulevaisuutta’ ja Geneven messuilta oli siis lupa odottaa uudenlaisia aluevaltauksia. Genevessä esiteltiin uutta suuntaa Evolution 9:n mukaiselle tulevaisuudelle selkeästi urheilullisempien mallien myötä. Watches and Wonder -messuilla julkaistiin viisi uutta Spring Drive -mallia, joista kaksi on GMT-kelloja, kaksi GMT-kronografeja ja viides 200m vesitiivis sukeltajankello.

Grand Seiko Chronograph 15th Anniversary Limited Edition SBGC249
Sinitauluinen GMT-kronografi on Spring Driven 15-vuotisjuhlamalli, jota valmistetaan ainoastaan 700 kappaletta. Käyntivara GMT Spring Drivella on 72 tuntia. Sen koneisto on säädetty erityisen tarkaksi ja sille luvataan tarkkuudeksi ±10 sekuntia kuukaudessa. Mustatauluisen rajoittamattoman version tarkkuus jää ±15 sekuntiin, joka sekin riittää useimmille.

Käyttömukavuutta ja luettavuutta tyyliä unohtamatta

Uuden muotoilulinjauksen myötä sporttisempien Evolution 9 -mallien osoittimet ovat muuttuneet selvästi hallitsevammiksi luettavuuden parantamiseksi entisten terävien ja solakoiden osoittimien sijaan. Luettavuutta on myös parannettu varta vasten Evolution 9:ää varten kehitellyn fontin avulla, millä bezelin numeraalit on toteutettu.

Käyttömukavuuteen on panostettu leveämmillä rannekkeilla ja laskemalla kellojen painopistettä lähemmäs rannetta. Yllättävästi kaikki viisi mallia ovat titaanisia, mikä tekee kellojen kantamisesta kevyttä.

Grand Seiko Evolution 9 SBGE285 “Shinshu”

Toinen uusista Evolution 9 Spring Drive GMT-kelloista on lisänimeltään ‘Shinshu’, joka taulu on saanut inspiraationsa Shinshun alueen talvisumuista. Alue on Grand Seikolle merkittävä, sillä kaikki Spring Drive -kellot valmistetaan Grand Seikon Shinshun studiolla. Ja taulu on kieltämättä todella upea.

Grand Seikon uusi fontti on erityisen selvästi luettavissa Shinshun bezelistä. Numeraalit tuovat uuden muotoilufilosofian näkyville poikkeuksellisen selvästi. Urheilullisuus yhdistyy Grand Seikolle tyypilliseen minimalistiseen estetiikkaan todella tyylikkäästi.

Grand Seiko Evolution 9 SLGA015 “Kuroshio”

Uudessa Evolution 9 sukeltajankellossa on uusi 9RA5 Spring Drive -koneisto, jossa on 120 tunnin känytivara. Sen taulu pahaenteisesti aaltoileva taulu on saanut inspiraationsa Japanin itäpuolella virtaavasta lämpimästä Kuroshio-merivirrasta. Nimi tarkoittaa japaniksi ‘Mustaa virtaa’. Taulun harjanteet muistuttavat virran ajoittain myrskyisästä luonteesta sen kohdatessa kylmän Kuriilien merivirran. Grand Seikon yhteys luontoon on taas lähes käsinkosketeltava.

Kello on tiiveysluokitettu 200 metriin saakka ja siinä on kaikki sukeltajankelloon olennaisesti kuuluvat toiminnot. Yhteen suuntaan kiertyväs keraaminen bezel, ruuvilukittuvat kruunu ja takakansi. Viimeistely on Grand Seikolle tyypillisesti äärimmäisyyksiin vietyä.

Grand Seikoa jälleenmyy Suomessa Lindroos.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.