Going nude vai pysyäkö mustassa? Korkokengät mielessä

Nudenväristen korkokenkien sanotaan olevan yksi naisen vaatekaapin asukokonaisuuksien kulmakivistä. Värivalinta on monipuolinen yhdistellä, mutta tämän lisäksi kyse on myös visuaalisen illuusion luomisesta. Koska omasta kenkävalikoimastani ei vielä nudenvärisiä korkokenkiä löydy, oli mukavaa päästä testaamaan mallia Gaborin valikoimasta.

Nudenvärisistä kengistä on jo tullut myös muoti-ilmiö viime vuosia, joka joidenkin mielestä on jo ohi. Muodissa tai ei – väri on klassikko, joka toimii myös business- ja juhlapukeutumisessa.  Itselleni korkokenkien hankinta on ollut haastavaa, josta kirjoittelinkin jo aiemmin, joten omaksi vakioparikseni on muodostunut mustat korkokengät. Useat kuitenkin toteavat, että mustan sijaan sen ensisijaisen hankinnan tulisikin olla pikemmin nudenvärinen korkokenkäpari.

Värivalinta pidentää jalkoja ja säärtä, koska näkymän katkaisevaa linjaa ei synny, kun iho sekä kenkä ovat samansävyiset. On hyvä huomioida, että valitsee juuri oikean sävyn omaan ihonsävyysi, juuri silloin syntyy oikea illuusio. Nudenvärisissäkin kengissä voi varioida erilaisilla malleilla. Esimerkiksi sandaletteihin nude sävy käy loistavasti. Klassisin ja monikäyttöisin malli, erityisesti etikettipukeutumiseen, on kuitenkin umpikärkinen kenkä.

Suosittelemme

Yksi nudenväristen kenkien etu on niiden monipuolisuus. Sävy on helppo yhdistää lähes minkälaiseen ja väriseen asukokonaisuuteen tahansa, koska väri on pukeutumisessa neutraali elementti. Värinä nude on kepeä valinta kesän juhliin, joissa värit saavat olla pehmeämpiä ja usein musta korkokenkä voi tuntua liian raskaalta kesäisessä juhlapukeutumisessa.

Yksivärisissä kokonaisuuksissa nude rikkoo kokonaisuuden hienovaraisesti. Mustavalkoisessa asukokonaisuudessa nudet kengät tuovat elegantin ja harkitun lisän kokonaisuuteen. Nudenväriset kengät myös muuntautuvat helposti päiväkäytöstä iltamenoihin asun mukaan. Rennommassa pukeutumisessa nude sopii erinomaisesti esimerkiksi erilaisten farkkusinisten sävyjen kanssa.

Testaamani Gaborin nude-korkokenkämalli on yksi viime kevään suosikki, joka palasi uudestaan täksi kevääksi jälleen ja kauppiaat ovatkin jo ostaneet omiin valikoimista varaston tyhjäksi.  Täksi vuodeksi kenkä kuitenkin uudistui soft & smart –malliston ominaisuuksilla, jossa kiinnitetään huomiota pohjallisen pehmeyteen. Tämä ominaisuus onkin helppo huomata käytössä, joka tekee kengästä mukavamman jalkaan ja pehmeämmän askeltaa. Itse asiassa tuon pehmeän pohjallisen tuntee heti, kun kengät laittaa jalkaan. Pohjassa on ikään kuin iskunvaimennintyyny, joka pehmentää askeleita. Näin jalka rasittuu vähemmän. Sisältä kenkä on nahkaa, ulkopuolelta lakeria. Koron korkeus on 7cm ja lisäksi kengässä on kevyehkö korokepohja.

Toisaalta, jos tulisi valita ne kaksi tärkeintä sävyä, silloin korkokenkien hyvänä valikoimana pidän itse juurikin nudea ja mustaa paria. Näiden avulla selviytyy niin tilanteesta kuin tilanteesta. Toisena testattavana kenkänä oli hyvin samankaltainen kenkä kuin nude-malli, mutta ilman soft & smart -ominaisuuksia . Ulkopuoliset  erot huomaakin vasta lähemmin tarkastellen.

Mustassa mallissa on hieman kapeampi ja matalampi korko, siinä ei ole korokepohjaa ja kengänkärjen muoto on mustassa kengässä pyöreämpi kuin nudessa mallissa. Materiaalina on lakeri high-tech ja kengän korko on seitsemän senttinen. F-lestillinen kenkä tuntuu jalassani juuri sopivalta – napakalta, mutta ei puristavalta.

Täydellisiä korkokenkiä metsästäessä kannattaakin testailla hyvin samankaltaisiakin malleja, sillä pienillä eroilla on merkittäviä vaikutuksia sopivan kengän löytymiseen. Näitä kahta hyvin samanlaista mallia verratessa nuden soft & smart –malliston kengän pohjallinen toi ehdottomasti lisää käyttömukavuutta, mutta toisaalta musta kenkä sopi jalkani malliin hieman paremmin.

Itse näen tässä merkittävämpänä erona ne muutamat millit koron korkeudessa, joka vaikuttaa jalkapöydän asentoon kengässä sekä hieman pyöreämmän kärjenmuodon, joka antaa sen muutama lisämillin varpaille tilaa leveyssuunnassa. Kumpainenkin pari on kuitenkin loistava valinta kenkäkaappiin luottokumppaniksi – niin väreiltään kuin käyttömukavuudeltaan.

Saksalainen Gabor on valmistanut laadukkaita nahkatuotteita jo vuodesta 1949. Yrityksen tarinasta voit lukea lisää tästä linkistä. Yritys on koko historiansa ajan ollut teollisesti valmistettujen nahkakenkien edelläkävijä Euroopassa. Korkokenkien lisäksi Gabor on tunnettu myös laadukkaista nilkkureista ja saapikkaistaan.

Gabor takaa laadukkaan nahkan Italiasta. Kengät valmistetaan suurimmaksi osaksi Euroopassa, Portugalissa ja Itävallassa, mutta muutamat tennaritossumallit valmistetaan useimmiten Aasiassa. Gabor on alkanut vähentämään pakkausmateriaaleja, ja kaikki pakkausmateriaalit ovat 80% uusiokäytettävissä. 

Nuden värisiä korkokenkiä voit tiedustella tuotenumerolla Art. 81.270-70 (väri 70/antikros) ja mustia 85.210-77 (väri 77). Korkokenkiä on toimitettu esimerkiksi Aleksi 13:n myymälöihin ja tiedustele myös kenkiä kenkäkauppiaasi Gabor-valikoimasta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

The ART Desk vie sähköpöydän tyylin uudelle tasolle

Jos etsit kotiisi tai työpaikallesi tyylikästä ja laadukasta sähköpöytää, The ART Desk on varteenotettava vaihtoehto.Työergonomia on asia, josta on puhuttu pitkään ja johon on...

Turvallinen hybridiauton lataus kotona – DEFA Solid säästää omakotiasujan työläältä kaapelinvedolta

Hellmanin perheen tarina on esimerkki siitä, miten DEFA Solid latausasema voi tarjota turvallisen ja käytännöllisen ratkaisun hybridiauton lataamiseen kotona.Isä Oskari Hellmanilla on Volvo...

DEFA Power: Älykäs ja edullinen sähköauton latausasema

DEFA toi tänä vuonna markkinoille uuden latausaseman kiinteällä latauskaapelilla.Uusia sähköautojen latausasemia julkaistaan ​​koko ajan, eikä valinta ole kuluttajana helppoa. Hinnat ja ominaisuudet vaihtelevat paljon.DEFA...

Sähköautokanta jatkaa kasvuaan – näitä sähköautoja rekisteröidään eniten Suomessa

Suomen täyssähköisten autojen osuus autokannasta jatkaa kasvuaan. Tuoreessa Sähköinen liikenne ry:n teettämässä raportissa kerrotaan, että jo yli joka kolmas Suomen teillä liikkuva sähköauto on...

Tyyliniekan uusimmat