G-SHOCK Frogman – tosielämän sammakkomiehille

Casio esitteli uudistetun G-SHOCK Frogman -kellomalliston, ensimmäistä kertaa analogisella taululla.

G-SHOCK Frogman on vuonna 1993 julkaistu Casion high end- mallisto, joka on suunnattu eritoten sukeltamiseen ja vesiurheiluun – siitä nimikin juontuu. Syksyllä 2020 Casio julkaisi viimeisimmän version ikonisesta kellomallistostaan, nyt ensimmäistä kertaa täysin analogisella kellotaululla. Toimintoja sen sijaan on ennätysmäärä, jotka ovat kaikkea muuta kuin analogisia.

G-SHOCK Frogman “Borneo”Uusi Frogman on melkoinen ilmestys. Kokoa on massiiviset 53,3 millimetriä ja paksuutta 19,7 millimetriä, joka ei tosin ranteessa tunnu aivan niin isolta. Hiilikuidulla vahvistetulla teräsrungolla on painoa 119 grammaa, varsin hyvä tuntuma siis mittojen osalta.

Casio G-SHOCK Frogman
G-SHOCK Frogman “Borneo”

Uudessa Frogman -mallistossa on neljä eri värivaihtoehtoa, joista mielenkiintoisin on ehdottomasti GWF-A1000BRT-1AER -mallimerkintää kantava sateenkaaren värejä toistava kellomalli. Tämä rajoitetun erän malli on saanut värityksensä vuonna 2011 Malesiasta löydetystä Borneon sateenkaarisammakosta, jonka luultiin kuolleen sukupuuttoon jo vuonna 1924. 

Takakannen hienot yksityiskohdat.
Sporttinen fluoroelastomeeristä valmistettu ranneke on erittäin kestävä ja mukavantuntuinen ranteessa.
Sitten niihin toimintoihin. Kellotaulu on suunniteltu sukelluskärki edellä, ja kolmella pikkutaululla voi mitata muun muassa sukellusaikaa ja pinta-aikaa. Kaksoisaikanäyttöön saa paikallisen ajan, ja yhdistettynä applikaatioon kello antaa sukeltajalle ajantasaista vuorovesistä.

G-SHOCK Frogman -kellossa on jämäkkä rakenne.
Kellossa on jämäkkä rakenne.

Muita toimintoja ovat muun muassa LED-valo jälkihohdolla, Bluetooth Smart, Smart Access, radiosignaalin vastaanotto, päivyri (päivämäärä ja viikonpäivä), maailmanaika, ajanotto, ajastin, hälytys, automaattinen kalenteri, virransäästö, ISO 764 -standardin mukainen magneettisuudenkestävyys, iskunkestävyys sekä ISO-luokituksen vesitiiveys 200 metriin. Toimintoja siis riittää moneen eri tilanteeseen.

Siinä missä toinen japanilainen kellojätti Seiko värittää mekaanisten kellojen markkinoita, Casio tekee samaa kvartsipuolella. Casion G-Shock tarjoaa lähes loputtoman valikoiman erilaisia, kirjaimellisesti värikkäitä laatukelloja moniin eri tilanteisiin. Uusin G-SHOCK Frogman vie omistajansa sinne syvään päähän, sanan varsinaisessa merkityksessä.

Borneo-lempinimeä kantavan GWF-A1000BRT-1AER:n ensimmäinen erä myytiin nopeasti loppuun, mutta Casion kelloja maahantuovan Perkon mukaan Suomeen on luvassa pieni lisäerä lähipäivien aikana. Näitä kelloja voi tiedustella G-SHOCK Premium -jälleenmyyjiltä.

G-SHOCK Frogman toimitetaan tyylikkäässä rasiassa.
G-SHOCK Frogman toimitetaan tyylikkäässä rasiassa.

Pähkinänkuoressa

  • Malli: Casio G-Shock Frogman GWR-A1000BRT-1AER
  • Koneisto: Solar
  • Moduli: 5623
  • Kuoren materiaali: hiilikuidulla vahvistettu teräs
  • Kuoren halkaisija: 53,3 mm
  • Kuoren paksuus: 19,7 mm
  • Lasi: heijastesuojattu safiiri
  • Vesitiiviys: 200 m (20 ATM)
  • Ranneke: Kumiranneke (fluoroelastomeeri)
  • Hinta: 1149 €
Lauri Erma
Lauri Erma on tamperelainen kaveri, jota kiinnostaa kellot, kirjat, hyvä ruoka ja maailman meno. Hänet löytää erilaisista luottamustehtävistä ja Suomen parhaimman kaupungin eli Tampereen hallinnosta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.