Florisin tuoksuluksusta nenälle

Kaupallinen yhteistyö:

En ole voimakkaiden tuoksujen ystävä. Pidän muita huomioimattomana sitä, jos kokoustilaan tai auditorioon saapuu herra tahi rouva, jonka tuoksupilvi ottaa tilan haltuun kertaheitolla.
Käytän tuoksuvia tuotteita vain vähän kerralla. Mielestäni jo partakreemin tuoksu yhdistettynä jonkinlaiseen hajuveteen alkaa olla siinä rajoilla.
Oma lukunsa ovat kaikkien markettien hyllyille levinneet, sielua ja sieraimia riipivät hajustimet, jotka minun – ehkä alikehittyneellä – hajuaistilla vertautuvat tuoksunsa hajunsa puolesta lähinnä hyönteismyrkkyihin.
Klassiset tuoksuvalmistajat tarjoavat kuitenkin jotakin ihan muuta. Tuoksut ovat parhaimmillaan – ja oikein eli niukasti annosteltuna – hyvin mieltä ylentävä ja juhlallinen kokemus. Pidän itse kovasti raikkaista ja puhtaista tuoksuista, en ole niinkään myskimiehiä.
Yksi klassinen tuoksututtavuus on lontoolainen Floris, joka on perustettu jo 1730-luvulla. Jotain tasosta kertonee se, että putiikki on Englannin kuningattaren ainoa hovitoimittaja parfyymien saralla. Sain raisiolaiselta Saarni – Gentlemen´s Boutique -putiikilta kokeiltavaksi kolmea Florisin tuoksua. Saarni on tiemmä yksi harvoista Florisin tuoksuja edustavista yrityksistä Suomessa – ainakin niin, että tuoksuja pääsee käpistelemään kivijalkamyymälässä.

Santal

Kukkainen, ehkä hieman sitruunainen. Taustalla raikasta ruohoa. Lämmin tuoksu, puisia sävyjä – ainakin seetriä (tunnistan sen, koska sen tuoksu kun on yksi suosikkituoksuistani). Jotain mausteista, ehkä mustapippuria. Tuoksuu aavistuksen vanhanaikaiselle, eikä ole suosikkejani.

Cefiro

Todella raikas, hieman makea. Raikas kukkainen tuoksu, mandariinia ja sitruunaa. Nyt ollaan jo nenääni enemmän miellyttävillä taajuuksilla.

JF

Edellistäkin makeampi, jotenkin imelä. Hivelevän raikas. Virallisen luonnehdinnan mukaan vahvasti bergamottia, sitruunaa, limeä ja mandariinia. Pohja on tuhdisti seetrinen ja jopa hieman myskinen. Näistä kolmesta lempituoksuni raikkaudessaan ja monivivahteisuudessaan.
Niin Santal, Cefiro kuin JF voittavat mennen tullen karkeat, pistävät, raastavat ja raadolliset markettisprayt ynnä sielunkumppaninsa. Ja kun näitä käyttää kohtuudella harkiten, juhlallisia hetkiä korostaen, ei nenäkään niihin totu: Upea tuoksu saa alleviivata juhlahetkiä kerta toisensa jälkeen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tyylikkäästi tien päälle – esittelyssä Montblanc Sartorial Medium -reppu

Mustasta nahkasta tehty Montblanc Sartorial Medium -reppu on tyylikäs ja ergonominen valinta liikkuvaan työhön.Olen etsinyt jonkin aikaa matkatyöhön sopivaa laukkua, jossa kulkeutuisi mukana peilitön...

Montblanc tuo toimivan tyylin matkustamiseen

Montblanc on monelle synonyymi laatukynille, jonka lisäksi valmistajan laukut ja reput edustavat alansa tyylikkäintä ja laadukkainta osaamista. Unohtaa ei sovi myöskään rannekelloja, joista löytyy...

Underbros pukee miehen ensimmäisen kerroksen

Underbros on täyttänyt suomalaisen miehen vaatekaapista puutteen, joka ei näy ulospäin, mutta joka tuntuu hyvältä. Kyse on tietenkin istuvista alusvaatteista.Olen kirjoittanut vuosien ajan siitä,...

Titaaninen unelmakello – BVLGARI Octo Finissimo

Lähes yhdeksän vuoden matkani tyylin ja rannekellojen parissa on saavuttanut eräänlaisen lakipisteen, sillä olen löytänyt merkin ja mallin, johon olen palannut säännöllisesti viimeisen puolen...

Tyyliniekan uusimmat