Flippaaja.fi – kelloharrastajan markkinapaikka

Päivitys 30.12.2022: Flippaaja-palvelu on suljettu.

Kelloharrastamiseen kuuluu olennaisena osana flippaaminen, eli kellojen myyminen ja vaihtaminen toiseen. Kellojen flippaamista varten löytyy useita kansainvälisiä palveluita, sosiaalisen median ryhmiä, sekä uusin tulokas Flippaaja.fi. 

Flippaaja.fi-palvelun takana ovat Kelloharrastajat-yhteisön perustaja Joonas Kokko, sekä palvelun teknisestä toteuttamisesta vastaava Emil Auranen. Palvelun ylläpitämistä varten herrat ovat perustaneet Flippaaja Oy -nimisen osakeyhtiön.

Flippaaja.fi tiivistetysti

Toisin kuin muut suomalaiset kellojen myyntialustat (joista suurin on Kellofoorumi-ryhmä Facebookissa), tarjoaa Flippaaja.fi kelloharrastajien välisen vertaiskauppapaikan, jossa kelloista ja kellotarvikkeista kerätään vakioidut perustiedot, joiden perusteella on helppo hakea itselleen sopivanlaista kelloa tai kellotarviketta erilaisilla hakukriteereillä. Vakioidun tiedonkeruun toinen selkeä etu on siinä, että kaupanteon kannalta oleelliset tiedot ovat aina ilmoituksissa mukana.

Kiitosta on annettava hyvästä mobiilikäytettävyydestä, joka on tänä päivänä toimivan palvelun lähtökohta.

Palvelun nykyversiossa rekisteröinti tapahtuu kätevästi sähköpostilla, joka ei tällä hetkellä sisällä vahvaa tunnistautumista. Luotettavuutta rakennetaan julkisilla profiileilla, joista näkee ilmoittajien ilmoitushistorian sekä annetut palautteet. Kuitenkin hyvällä kuvan sisältävällä profiililla myyjä pystyy rakentamaan “buy the seller” -luotettavuuttaan helposti.

Suosittelemme

Ostoprosessi noudattelee tuttuja foorumimaisia linjoja, eli Flippaaja toimii ilmoitusalustana, joka törmäyttää potentiaaliset ostajat ja myyjät toisiinsa. Kaupanhieronta osapuolten kesken tapahtuu palvelualustan ulkopuolella.

Se mitä jään Flippaajassa kaipaamaan on tuotteiden maksumahdollisuus suoraan palvelun kautta. Tällöin palvelu tarjoaisi selkeästi sellaista lisäarvoa, jota kukaan muu Suomessa ei tänä päivänä kuluttajien välisessä kellokaupassa tarjoa. Palvelun pohjalla toimiva verkkokauppa-alusta antaisi siihen mahdollisuuden, mutta totuuden nimessä se tarvitsee kehitystyötä mm. maksunvälitysten, tilitysten ja myyjähallinnan osalta.

Palvelun ehdoton plussa on sen maksuttomuus.

Yhteenveto

Tällä hetkellä Flippaaja.fi on mielenkiintoinen aihio kuluttajien väliseen kaupantekoon niche-markkinassa, joka on hyvin harrastajavetoista ja tapahtuu Facebook-ryhmien lisäksi tunnetuilla, mutta tarkoitukseen huonommin soveltuvilla markkinapaikoilla, kuten Tori.fi-sivustolla.

Flippaajan etu on mitä suurimmassa määrin oman genren tuntemus ja palvelun markkinoitavuus tarkasti rajatulle kohderyhmälle, jonka ympärille on tuotekehityksen kautta leivottavissa toimiva ja kaupanteon automatisoiva kellojen kauppapaikka. Toivottavasti palvelulle riittää kysyntää, joka mahdollistaa palvelun jatkuvan kehittämisen ja ennen kaikkea riittävän markkinoinnin.

Kiinnostaako kelloharrastaminen?

Lue kelloharrastamista käsittelevät artikkelimme täältä.

Lue lisää