Esittelyssä Oris Aquis Date Relief 43,5 mm -sukeltajankello

Kaupallinen yhteistyö: Kultakeskus

Sveitsiläinen kellonvalmistaja Oris tarjoaa Aquis-mallistollaan mekaanisia sukeltajankelloja, joiden hinta-laatusuhde on erittäin kohdallaan ja kellojen tekniset ominaisuudet täyttävät kovankin käytön vaatimukset.

Oris Aquis Date Relief

Aquis-sukeltajankellomalliston uusin tulokas on Oris Aquis Date Relief, jonka missiona on nostaa tietoisuutta veden tärkeydestä. Kellomallin keulakuvana toimii sveitsiläinen seikkailijauimari ja veden lähettiläs Ernst Broimes, joka ui Oriksen tukeman The Blue Miracle -kampanjan aikana useiden järvien poikki korostaakseen puhtaan veden ja vesiensuojelun tärkeyttä. Yksi kampanjan järvistä on Baikal, mikä tunnetaan maailman tilavimpana makeanveden järvenä.

Oris Aquis Date Relief 43,5 mm

Oris Aquis Date Reliefin teräskuoren halkaisija on 43,5 millimetriä ja se on 13 millimetrin paksuinen, ollen sukeltajankelloksi sopusuhtainen. Vastapäivään tunnokkaasti pyörivässä teräksisessä kellonkehässä on hyvän otteen takaava hammastus sekä ensimmäistä kertaa Oriksen historiassa kohokuvioidut minuuttimerkinnät.

Reliefin antrasiitinharmaa sunburst-hiottu kellotaulu on hillityn tyylikäs ja valmistajan mukaan se kuvastaa myrskyisän meren väriä. Super-LumiNova® -massalla päällystetyt nikkeliset osoittimet ja indeksit ovat selkeät ja ne näkyvät erinomaisesti myös pimeässä. Päivämääränäyttö on sijoitettu harmonisesti kello kuuden kohdalle, ja tikkarityylinen punainen sekuntiosoitin tuo kellotauluun sopivasti särmää muuten niin harmaasävyiseen kokonaisuuteen.

Oris Aquis Date Relief 43,5 mm - sukeltajankello

Suosittelemme

Oris Aquis Date Relief 39,5 mm - sukeltajankello

Kellossa on molemmin puolin kupera safiirilasi, joka on heijastesuojattu sisäpuolelta. Myös takakannessa on lasi, jonka läpi voi ihastella sveitsiläistä koneisto-osaamista ja Orikselle ominaista punaista vetopainoa. Ruostumatonta terästä oleva vetonuppi on ruuvilukittava ja sivuilta suojattu. Vetonuppi on Orikselle uskollisesti tunnokas, joten ajan asettaminen tarkkaan aikaan on vaivatonta.

Oris Aquis Date Relief 43,5 mm - sukeltajankello

Oris Aquis Date Relief 43,5 mm

Vankka turvalukolla varustettu metalliranneke yhdistelee harjattua ja kiillotettua terästä. Teräsrannekkeen lisäksi kelloon on saatavissa laadukas kumiranneke. Koneistona Oris Aquis Date Relief -kellossa on 28 800 kertaa tunnissa sykkivä Oris 733 (base SW 200-1) -automaattikoneisto 38 tunnin käyntivaralla. Relief on vesitiivis 300 metriin asti, joten sillä uskaltaa mennä syvempiinkin vesiin.

Suunniteltu vapaa-aikaan ja rentoihin tyyleihin

Tyylinsä puolesta Oris Aquis Date Relief on hillitty vapaa-ajankello, joka ei huutele olemassaolostaan. Hyvän ranneistuvuuden ansiosta tyylirikko ei ole kuitenkaan merkittävä, vaikka sitä pitäisi rennon irtotakin kanssa – kyse on kuitenkin henkilökohtaisista mieltymyksistä. Eipä silti, pukukäyttöön suosittelen hankkimaan astetta formaalimman ajannäyttäjän.

Aquis Date Relief on – jälleen kerran – hyvä osoitus Oriksen kyvystä toteuttaa laadukkaita sukeltajankelloja kovasti kilpailtuun, noin kahden tuhannen euron, hintasegmenttiin.

Pähkinänkuoressa

 • Malli: Oris Aquis Date Relief
 • Mallinumero: 01 733 7730 4153-8 24 05PEB
 • Koneisto: Oris 733 (SW 200-1) automaatti
 • Käyntitaajuus: 28 800
 • Käyntivara: 38 tuntia
 • Kuoren materiaali: teräs
 • Kuoren halkaisija: 43,5 mm
 • Lasi: molemmin puolin kupera safiiri (heijastesuojattu sisäpuolelta)
 • Vesitiiviys: 300 m (30 bar)
 • Rannekkeen leveys: 26 mm
 • Ranneke: teräs tai kumi
 • Hinta: 2 145 euroa

Jälleenmyyjät

Löydät Oriksen jälleenmyyjät Kultakeskuksen hakusivulta.

Lue lisää