Esittelyssä Baume & Mercier Clifton Club Automatic 10378

Kaupallinen yhteistyö: Baume & Mercier

Sveitsiläinen Baume & Mercier on luksuskonserni Richemontin affordable luxury -kategoriaan kuuluva kellonvalmistaja, jonka tuotteissa hinta ja laatu kohtaavat erinomaisesti. Kellomerkin keihäänkärkenä pidetään Baumatic-koneistoa ja sen ympärille valmistettuja rannekelloja. Baumatic-huumassa saattaa unohtua kuitenkin se tosiseikka, että Baume & Mercierillä on muitakin helmiä – kuten seuraavaksi esiteltävä sinitauluinen Clifton Club -sporttikello.

Persoonallinen sporttikello

Clifton Club Automatic 10378 -nimeä kantava kellomalli on persoonallisella tavalla erottautuva, mutta samalla kuitenkin hillitty sporttikello. Se mikä kellossa ensimmäisenä viehättää on kauniisti toteutettu kolmiuloitteinen kellotaulu, jossa on särmää. Aurinkohiottu ja satiinimatattu kellotaulu on tehty kahteen tasoon, joiden päällä kolmantena kerroksena ovat selkeät indeksit sekä Baume & Mercierin logo kello 12:n kohdalla.

Sinisen kellotaulun sisäkehälle toteutettu minuuttiasteikko on saanut tehostevärikseen poltetun oranssin ja sama väri toistuu sekuntiosoittimen lisäksi vastapäivään liikkuvan kellonkehän kello 12 kohdalla olevassa markkerissa. Kellon indeksit ja osoittimet on luminoitu, joten kellonajan voi nähdä hämärissäkin olosuhteissa.

Baume & Mercier Clifton Club Automatic 10378

Baume & Mercier Clifton Club Automatic 10378

Koneistona Clifton Clubissa on Sellita SW200 38 tunnin käyntivaralla. Vetonupin käytössä on pientä väljyyttä, mutta vetotuntuma on Sellitalle tyypillisen karhea. Ajan asettaminen on kuitenkin moitteeton, eli minuuttiosotin ei heilahda kun nupin painaa alas.

Suosittelemme

Clifton Clubin käyttöergonomia on mainio ja se istuu poikkeuksellisen hyvin ranteeseen. Kellon profiili on sporttikelloksi jopa poikkeuksellisen matala, vain 10,3 millimetriä, joka osaltaan vaikuttaa hyvään rannetuntumaan. Visuaalisesti kello tuntuu ja näyttää ranteessa 42 millimetrin kokoaan hieman pienemmältä. Tyylikkään kokonaisuuden kruunaa heijastesuojattu safiirilasi sekä laadukas teräsranneke.

Baume & Mercier Clifton Club Automatic 10378

Pukeutumisen näkövinkkelistä Baume & Mercier Clifton Club on parhaiten kotonaan rennoissa bisnes- ja vapaa-ajan riennoissa. Kellon tyyliä saa mukautettua monipuolisesti erilaisilla rannekkeilla, joten yhden kellon taktiikan ystäville “clubbari” on varteenotettava vaihtoehto – etenkin, kun kellolle luvattu 100 metrin vesitiiviys tekee siitä huolettoman käyttökellon.

Reilun kahden tuhannen euron hintaluokassa Baume & Mercier Clifton Club tarjoaa hyvää vastinetta rahalle. Baume & Mercierin kelloja myyvät Salkari ja Lindroos Mikonkulta.

Pähkinänkuoressa

 • Mallinumero: MOA10378
 • Koneisto: Sellita SW200
 • Käyntitaajuus: 28 800
 • Käyntivara: 38 tuntia
 • Kellon kuori: ruostumaton teräs
 • Kellon halkaisija ilman nuppia: 42 mm
 • Kuoren paksuus: 10,3 mm
 • Lasi: safiiri
 • Vesitiiviys: 100 m (10 bar)
 • Rannekkeen leveys: 21 mm
 • Ranneke: teräs
 • Hinta: 2 215 €

Kiitos Salkarille kellon kuvauslainasta.

Lue lisää