Ensivilkaisu: Sjöö Sandström Royal Steel Chronograph

Kaupallinen yhteistyö: Sjöö Sandström

Sjöö Sandström on vuonna 1986 perustettu ruotsalainen kellonvalmistaja, joka valmistaa laadukkaita ja tyylikkäitä rannekelloja. Omien sanojensa mukaan Tukholmassa majaansa pitävä Sjöö Sandström on tällä hetkellä yksi harvoista itsenäisistä pohjoismaisista kellonvalmistajista.

Pikakelaus Sjöö Sandströmin historiaan

Sjöö Sandströmin ensimmäinen kellomalli, Automatic 1, näki päivänvalon huolellisen kehitystyön päätteeksi vuonna 1993. Kyseinen kellomalli – jonka seuraaja tänä päivänä on Royal Steel Classic – voitti vuonna 1995 Excellent Swedish Design -palkinnon.

Automatic 1:n jälkeen Sjöö Sandström on tuonut markkinoille uusia – etenkin Ruotsin markkinoilla – suosituksi nousseita kellomalleja, joista viime aikoina eniten huomiota on saanut UTC Skydiver -kronografi, joka on kehitetty yhdessä Ruotsin ilmavoimien hävittäjälentäjien kanssa.

-- MAINOS --

Sjöö Sandström Royal Steel Classic 36 mm. Kuva: Sjöö Sandström
Sjöö Sandström Royal Steel Classic 36 mm. Kuva: Sjöö Sandström

Muita suosittuja malleja ovat Royal Capital ja Royal Steel Worldtimer, joista jälkimmäinen on käytännössä loppuunmyyty. Sjöö Sandströmin tämän hetken huippumallin viittaa kantaa Royal Steel Chronograph, jollaisen sain hiljattain käsiini. Kellosta ja valmistajasta tulee kattavampi esittely lähiaikoina, mutta tässä on pieni pintaraapaisu kiireisimmille.

Royal Steel Chronograph

Royal Steel Chronograph toimitetaan tyylikkäässä puulaatikossa, joka on paketoitu ruskeaan pahvirasiaan. Rasian mukana tulee lyhyt ohjekirja ja takuutodistus. Omassa paketissani oli tämän lisäksi teräsranneke.

Sjöö Sandström Royal Steel Chronograph -kellon fullset.
Sjöö Sandström Royal Steel Chronograph -kellon fullset.

Esiteltävä Royal Steel Chronograph on valmistajan mallistossa “ivory rosé gold“, eli kellotaulun sävy viittaa norsunluuhun ja indeksien sekä viisareiden sävy ruusukultaan. Ruskea alligaattorinnahkainen ranneke tuntuu laadukkaalta ja mukautuu nopeasti ranteeseen.

Kellon koko on nykykronografeille normaalit 42 milliä ja on lähes identtinen aiemmin esittelemäni Brellum Duoboxin kanssa. Royal Steel Chronographin rannekeleveys on 20 milliä ja tämä yhdistettynä normaaliin solkikiinnitteiseen ja varsin ohueen nahkarannekkeeseen tekee siitä kokoaan hillitymmän oloisen ranteessa. Näin se sujahtaa vaivattomasti kalvosimen alle.

Royal Steel Chronographin rannetuntuma on mainio.
Royal Steel Chronographin rannetuntuma on mainio.

Kellon kuori on ruostumatonta terästä, josta osa on kiillotettua ja osa harjattua. Sadan metrin vesitiiviyden ansiosta Royal Steel Chronographin kanssa voi käydä vaikka uimassa. Tämän takia kellon kaikki kolme nuppia ovat ruuvilukittavia, jotta kosteus ei pääse tahattomasti koneiston sisälle.

Koneistoa voi ihailla safiirilasin takaa.
Koneistoa voi ihailla safiirilasin takaa.

Koneiston osalta Sjöö Sandström luottaa sveitsiläiseen osaamiseen, eli kuoren sisällä sykkii Valjoux 7750 -pohjainen koneisto, jota voi ihailla safiirilasin läpi.

Elegantti pukukronografi

Royal Steel Chronographin heijastesuojatun safiirilasin läpi katseltavan kellotaulun sävy on upea – omaan silmääni kermainen, johon kullanväriset indeksit ja viisarit upeasti sointuvat. Kronografeissa usein päänvaivaa sijoittelun osalta herättävä päivyri on upotettu hillitysti kello neljän kohdalle.

Jos kelloa pitäisi kuvata yhdellä sanalla, olisi se elegantti.

Skandiminimalismia parhaimmillaan.
Skandiminimalismia parhaimmillaan.

Sjöö Sandström Royal Steel Chronograph
Sjöö Sandström Royal Steel Chronograph

Royal Steel Chronograph on hieno osoitus siitä, miten skandinaavinen tyyli ja funktionaalisuus yhdistetään rannekelloon. Ja mikäli etsit pariskuntakelloa, löytyy Royal Steel Chronographista hillitymmän kokoiset naisten mallit. 😉

Sjöö Sandströmin kelloja edustaa Suomessa Salkari. Royal Steel Chronographin hinta on 3.770 euroa ja siitä löytyy useita eri malleja.

Matti Airaksinen
Matti Airaksinen on Tyyliniekan ja sen kelloihin erikoistuneen sisarjulkaisu Stylefellow'n perustaja ja päätoimittaja. Tyyli- ja kellointoilun lisäksi hän harrastaa valo- ja videokuvaamista, ruoanlaittoa ja matkailua. Vapaa-aika kuluu pääasiassa perheen parissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Uusimmat

Pirkan Kello Aikarauta-blogi testaa: De Motu DM-Z

Pitkällisen odottamisen jälkeen saimme De Motu DM-Z -pilottikellon vihdoinkin Pirkan Kelloon. Kellon saapuminen viivästyi koneistojen saatavuuden ja ennakkotilausten valmistumista...

Stepan Sarpaneva tavoittelee kelloalan “Oscareita” kahdessa kategoriassa

Stepan Sarpaneva on noussut kellomaailman raskaaseen sarjaan, sillä kaksi hänen rannekelloaan on ehdolla kelloalan Oscareiksi mainitun Grand Prix d’Horlogerie...

G-SHOCK × Rui Hachimura donkkaa tykisti

Casio on julkaissut uuden G-Shock- malliston kellon yhteistyössä japanilaisen ammattilaiskoripalloilija Rui Hachimuran kanssa. Japanilaisen Casion G-Shock- mallisto on...

Uutuus: Oris Roberto Clemente Limited Edition

Oris Big Crown -kellomalliston uusin lisäys on baseball legenda Roberto Clementen elämää ja humanitääristä työtä juhlistava erikoismalli. Kellonvalmistuksen ohella luonnonsuojelun...

Uutuus: Seiko Astron GPS Solar Kintaro Hattori 160th Anniversary LE

Seikon perustaja Kintaro Hattorin syntymästä tulee kuluneeksi tänä vuonna 160 vuotta, jonka kunniaksi esiteltiin mustanpuhuva kellouutuus - Seiko Astron...

Suosittelemme

Tänään ranteessa: Bell & Ross BR 03-92 Diver Black Matte

Ranskalainen Bell & Ross on osoittanut viime vuosien aikana kuuluvansa markkinoiden kiinnostavimpiin kellonvalmistajiin, joka...

Esittelyssä maailmanmatkaajan kello: Citizen Satellite Wave GPS Eco-Drive

Kellovalmistaja Citizenin historia alkoi jo vuonna 1918, kun Shokosha Watch Research Institute -kellotehdas perustettiin...