Ensivilkaisu: Sjöö Sandström Royal Steel Chronograph

Kaupallinen yhteistyö: Sjöö Sandström

Sjöö Sandström on vuonna 1986 perustettu ruotsalainen kellonvalmistaja, joka valmistaa laadukkaita ja tyylikkäitä rannekelloja. Omien sanojensa mukaan Tukholmassa majaansa pitävä Sjöö Sandström on tällä hetkellä yksi harvoista itsenäisistä pohjoismaisista kellonvalmistajista.

Pikakelaus Sjöö Sandströmin historiaan

Sjöö Sandströmin ensimmäinen kellomalli, Automatic 1, näki päivänvalon huolellisen kehitystyön päätteeksi vuonna 1993. Kyseinen kellomalli – jonka seuraaja tänä päivänä on Royal Steel Classic – voitti vuonna 1995 Excellent Swedish Design -palkinnon.

Automatic 1:n jälkeen Sjöö Sandström on tuonut markkinoille uusia – etenkin Ruotsin markkinoilla – suosituksi nousseita kellomalleja, joista viime aikoina eniten huomiota on saanut UTC Skydiver -kronografi, joka on kehitetty yhdessä Ruotsin ilmavoimien hävittäjälentäjien kanssa.

Sjöö Sandström Royal Steel Classic 36 mm. Kuva: Sjöö Sandström
Sjöö Sandström Royal Steel Classic 36 mm. Kuva: Sjöö Sandström

Muita suosittuja malleja ovat Royal Capital ja Royal Steel Worldtimer, joista jälkimmäinen on käytännössä loppuunmyyty. Sjöö Sandströmin tämän hetken huippumallin viittaa kantaa Royal Steel Chronograph, jollaisen sain hiljattain käsiini. Kellosta ja valmistajasta tulee kattavampi esittely lähiaikoina, mutta tässä on pieni pintaraapaisu kiireisimmille.

Royal Steel Chronograph

Royal Steel Chronograph toimitetaan tyylikkäässä puulaatikossa, joka on paketoitu ruskeaan pahvirasiaan. Rasian mukana tulee lyhyt ohjekirja ja takuutodistus. Omassa paketissani oli tämän lisäksi teräsranneke.

Sjöö Sandström Royal Steel Chronograph -kellon fullset.
Sjöö Sandström Royal Steel Chronograph -kellon fullset.

Esiteltävä Royal Steel Chronograph on valmistajan mallistossa “ivory rosé gold“, eli kellotaulun sävy viittaa norsunluuhun ja indeksien sekä viisareiden sävy ruusukultaan. Ruskea alligaattorinnahkainen ranneke tuntuu laadukkaalta ja mukautuu nopeasti ranteeseen.

Suosittelemme

Kellon koko on nykykronografeille normaalit 42 milliä ja on lähes identtinen aiemmin esittelemäni Brellum Duoboxin kanssa. Royal Steel Chronographin rannekeleveys on 20 milliä ja tämä yhdistettynä normaaliin solkikiinnitteiseen ja varsin ohueen nahkarannekkeeseen tekee siitä kokoaan hillitymmän oloisen ranteessa. Näin se sujahtaa vaivattomasti kalvosimen alle.

Royal Steel Chronographin rannetuntuma on mainio.
Royal Steel Chronographin rannetuntuma on mainio.

Kellon kuori on ruostumatonta terästä, josta osa on kiillotettua ja osa harjattua. Sadan metrin vesitiiviyden ansiosta Royal Steel Chronographin kanssa voi käydä vaikka uimassa. Tämän takia kellon kaikki kolme nuppia ovat ruuvilukittavia, jotta kosteus ei pääse tahattomasti koneiston sisälle.

Koneistoa voi ihailla safiirilasin takaa.
Koneistoa voi ihailla safiirilasin takaa.

Koneiston osalta Sjöö Sandström luottaa sveitsiläiseen osaamiseen, eli kuoren sisällä sykkii Valjoux 7750 -pohjainen koneisto, jota voi ihailla safiirilasin läpi.

Elegantti pukukronografi

Royal Steel Chronographin heijastesuojatun safiirilasin läpi katseltavan kellotaulun sävy on upea – omaan silmääni kermainen, johon kullanväriset indeksit ja viisarit upeasti sointuvat. Kronografeissa usein päänvaivaa sijoittelun osalta herättävä päivyri on upotettu hillitysti kello neljän kohdalle.

Jos kelloa pitäisi kuvata yhdellä sanalla, olisi se elegantti.

Skandiminimalismia parhaimmillaan.
Skandiminimalismia parhaimmillaan.
Sjöö Sandström Royal Steel Chronograph
Sjöö Sandström Royal Steel Chronograph

Royal Steel Chronograph on hieno osoitus siitä, miten skandinaavinen tyyli ja funktionaalisuus yhdistetään rannekelloon. Ja mikäli etsit pariskuntakelloa, löytyy Royal Steel Chronographista hillitymmän kokoiset naisten mallit. 😉

Sjöö Sandströmin kelloja edustaa Suomessa Salkari. Royal Steel Chronographin hinta on 3.770 euroa ja siitä löytyy useita eri malleja.

Lue lisää