Ensivilkaisu Herrainpukimon mittapukuihin

Kaupallinen yhteistyö: Herrainpukimo

Herrainpukimon pitkäaikainen projekti, omat mittapuvut, -takit ja -housut, on saavuttanut odotetun välietapin, kun ensimmäiset pilottivaatteet ovat omistajiensa käytössä. Päätin ottaa selvää miltä vaatteet näyttävät ja miksi niistä kuhistaan niin paljon. Yksityiskohtaisempi artikkeli aiheesta on tulossa kesällä, kunhan oma mittapukuni on valmis.

Tumma puku häihin asustettuna.
Tumma puku häihin asustettuna.

Tyyli

Herrainpukimon pukujen leikkaus on klassisen dynaaminen. Se on linjaltaan vartalonmukainen ja korostaa kantajansa parhaita puolia. Italialaista räätäliperinnettä noudattava yleislinja korostuu puvun kaikissa yksityiskohdissa. Yksi- tai kaksirivisyys, halkioiden määrä, taskujen tyyppi sekä monet muut tyyliseikat ovat asiakkaan itsensä valittavissa.

Reunaompeleen kaltaiset yksityiskohdat antavat eloa pukuun.
Reunaompeleen kaltaiset yksityiskohdat antavat eloa pukuun.

Materiaalit

Puvuissa käytetään vain laadukkaimpien kangasvalmistajien materiaaleja. Cerruti, Vitale Barberis Canonico, Dormeuil sekä muut perinteikkäät kangastalot valmistavat korkealuokkaisesta merinovillasta, mohairvillasta, silkistä, pellavasta ja puuvillasta kankaita, jotka tuovat tyyliä ja hyvää oloa sekä työelämään että juhlaan.

Herrainpukimon puvut tehdään parhaiden valmistajien kankaista.
Herrainpukimon puvut tehdään parhaiden valmistajien kankaista.

Vuorimateriaalina käytetään parhaiksi todettuja muuntokuituja – Cuproa sekä viskoosia – joiden mukavuus, hengittävyys ja kestävyys ovat vertaansa vailla.

Pukujen napit valmistetaan corozo-kivipähkinästä, joka on kestävä ja kaunis luonnonmateriaali.

Rakenne

Herrainpukimon puvut valmistetaan ns. irtoliinarakenteella. Rakenne on kestävin ja mukavin mahdollinen. Rinta ja olkapää tuetaan kevyellä, kehoon mukautuvalla ja hengittävällä kappaleella. Näin toteutettu tukirakenne kestää käyttöä ja puhdistuksia erinomaisesti. Ero yleisesti käytettyyn, pintakankaasta ajan myötä kuplien irtoavaan liimatukirakenteeseen on selvä.

Suosittelemme

Irtotakit on mahdollista valmistaa myös täysin rakenteettomina, jolloin takki on erittäin rento ja hengittävä.

Viimeistely

Pukujen viimeistely ja yksityiskohdat – kuten myös monet rakenteeseen liittyvät valmistusvaiheet – tehdään käsin. Hihavuorikankaan kiinnitys, kauluksen asola lucida -napinläpi kukkalenkkeineen sekä lukemattomat muut ompeleet on tehty perinteisesti neulaa ja lankaa käyttäen. Näkyvä käsityö antaa puvulle arvokkaan ja tyylikkään loppusilauksen.

Hihavuori on kiinnitetty käsin ommellen.
Hihavuori on kiinnitetty käsin ommellen.

Toukokuun tarjous!
Herrainpukimo tarjoaa 31.5.2014 asti pukulahjakortin hintaan 600 € (norm. 680-815 €) ja irtotakkilahjakortin hintaan 450 € (norm. 495-570 €). Lahjakortti on voimassa 12 kuukautta ostopäivästä. Mittaus tapahtuu ajanvarauksella Herrainpukimon liikkeessä Turussa, tai mittavierailujen yhteydessä Helsingissä ja Tampereella. Toimitusaika on viisi viikkoa mittauksesta.

Lue lisää