Ensiesittelyssä TAG Heuer Monaco 1979–1989 Limited Edition

Kellomaailman suurimpiin klassikoihin kuuluva TAG Heuer Monaco juhlii tänä vuonna 50-vuotista taivaltaan julkaisemalla viisi rajoitetun erän mallia, joista ensimmäinen esiteltiin Monacon F1-osakilpailun yhteydessä. Toinen rajoitetun erän Monaco keskittyy vuosiin 1979-1989, joka esiteltiin osuvasti Le Mansissa järjestetyssä tilaisuudessa, jonka kunniavieraina olivat Le Mans -elokuvassa ikonista Heuer Monacoa käyttäneen Steve McQueenin poika Chad McQueen, viisinkertainen Le Mans -voittaja ja Le Mans -elokuvassa ajanut Derek Bell, sekä yhdysvaltalainen näyttelijä ja kilpa-autoilija Patrick Dempsey.

TAG Heuer Monaco 1979-1989 Limited Edition

Monaco 1979-1989 Limited Edition pohjautuu edellisen Limited Editionin tapaan TAG Heuerin tämänhetkiseen Calibre 11 -koneistomerkinnän omaavaan malliin, jonka ranneistuvuus ja käyttötuntuma ovat mainiosti kohdallaan. Muotoilun onnistumisesta kielii se, että 39 millimetrin kokoinen kellonkuori on passeli lähes kaikenkokoisiin ranteisiin, kiitos lyhyiden korvakkeiden ja siihen hienosti istutetun, punaisilla yksityiskohdilla perforoidun racing-nahkarannekkeen ansiosta. TAG Heuerin käyttämä, Heuer-logon omaava taittolukko on niin ikään mitä mainioin käyttötuntumaltaan, joten Monaco tuntuu hyvältä ranteessa.

TAG Heuer Calibre 11 Monaco's

Monaco 1979-1989 Limited Editionin aurinkohiottu kellotaulu on rohkean punainen, joka kuvastaa valmistajan mukaan huippuluokan muotoilua ja kilpailujen voittamista. Oma tulkintani on myös se, että vuosina 1979-1989 autourheilu vietti vaarojen täyttämää kulta-aikaa, jolloin kilpailtiin mies miestä vastaan turbomoottorit ja jarrulevyt punaisina. Vauhdikkuutta edustavat myös kurvikkaat rodium-pinnoitetut pikkutaulut, jotka poikkeavat pohjana käytetyn, uusimman Calibre 11 -mallin kellotaulun muodoista.

Kellon teräksiseen takakanteen on kaiverrettu originaalin Heuer Monaco -logon lisäksi “1979-19899 Limited Edition”, sekä “One of 169” -merkinnät. Alkuperäisen Monacon tapaan Limited Edition -malli on vesitiivis, nykystandardien mukaisesti 100 metriin saakka.

Suosittelemme

Monaco 1979-1989 Limited Edition nojaa TAG Heuerin nykyiseen Calibre 11 -myllyyn, jonka voimanlähteenä toimii Dubois-Debrazilla varusteltu Sellita SW300-1 -automaattikoneisto. Koneisto tarjoaa Monacolle noin 40 tunnin käyntivaran, jota kronografitoiminnon käyttäminen luonnollisesti lyhentää.

Rohkea klassikko puhuttelee

Monaco 1979-1989 Limited Edition on “edellisen vuosikymmenen” malliin nähden rohkeampi valinta ranteeseen, pääosin punaisesta väristään johtuen. Malli herättää samalla Monacon ystävissä ristiriitaisia tunteita, sillä punaista kellotaulua ei ole aiemmin käytetty Monacossa muuten kuin tehostevärinä ja kellolaatikoissa.

TAG Heuer Monaco 1979-1989 Limited Edition
TAG Heuer Monaco 1979-1989 Limited Edition

Hyvän istuvuutensa ja klassikkostatuksensa ansiosta sporttista Monacoa voi pitää hillitysti hihan alla, tai tarpeen ja mielentilan mukaan rohkeasti esillä omaa tyyliään korostaen. Sillä kuten olen kaikissa Monaco-artikkeleissa tavalla tai toisella todennut, klassikon käyttöä ei tarvitse puolustella ja ne jotka kellon tunnistavat, ymmärtävät. 🙂

Suomeen tätä keräilykappaleeksi luokiteltavaa Monacoa on maahantuojan mukaan tulossa vain yksi kappale, jonka toimitusaikataulu on vielä avoinna. Hinnaksi kerrotaan 5 950 euroa.

Pähkinänkuoressa

 • Malli: CAW211W.FC6467
 • Koneisto: TAG Heuer Calibre 11
 • Käyntitaajuus: 28 800
 • Käyntivara: noin 40 tuntia
 • Kuori: ruostumaton terä
 • Kuoren halkaisija: 39 mm
 • Kellon paksuus: 15 mm
 • Lasi: safiiri
 • Vesitiiviys: 100 m
 • Rannekkeen leveys: 22 mm
 • Ranneke: nahka
 • Hinta: 5 950 euroa, rajoitettu erä 169 kpl

Kuvat: TAG Heuer

Lue lisää