Ensiesittelyssä: Raymond Weil Tango GMT Bob Marley Limited Edition

Raymond Weil on sveitsiläinen laatukellovalmistaja, joka on on viimeisten vuosien aikana positioinut itsensä vahvasti musiikkimaailmaan. Tästä hyviä osoituksia ovat Brit Awards -ökumppanuus, sekä lukuisat musiikkimaailman ikonien kanssa tehdyt yhteistyökellot, kuten AC/DC, Beatles, Buddy Holly, Cello, David Bowie, Frank Sinatra, Gibson, Marshall, Sennheiser, ja uusimpana Bob Marley.

Raymond Weil Tango GMT Bob Marley Limited Edition

House of Marleyn kanssa toteutettu Raymond Weil Tango GMT Bob Marley Limited Edition on – Beatles-kellojen tapaan – jo toinen yhteistyökello, joista ensimmäinen oli nopeasti loppuunmyyty ja vain Karibian saarille suunnattu kvartsikronogafi Raymond Weil Tango 300 Bob Marley Limited Edition, jota valmistettiin 600 kappaletta.

Tällä kertaa Bob Marley -kello on julkaistu kansainvälisille markkinoille ja 1500 kappaleen rajoitetun erän rannekello on toteutettu Raymond Weilin Tango-sukeltajankellon pohjalle, jossa on GMT-kaksoisaikatoiminto. Voimanlähteenä toimii laadukas sveitsiläinen kvartsikoneisto ja vesitiiviydeksi luvataan 300 metriä, joka on varmistettu ruuvilukittavalla vetonupilla.

Raymond Weil Tango GMT Bob Marley Limited Edition
Raymond Weil Tango GMT Bob Marley Limited Edition

Halkaisijaltaan 42 millimetrin ja paksuudeltaan 11 millimetrin teräskuoriin on pakattu tyylikäs, Bob Marleyn henkeä hyvin kunnioittava rannekello, jonka katseenvangitsija on kaikille Marley-faneille tuttu leijonan pää. Rannekellon värimaailma tulee puolestaan Etiopian lipusta, joka voi herättää kysymyksiä mitä tekemistä sillä on jamaikalaisen Bob Marleyn kansssa?

Vastaus on varsin yksinkertainen, sillä Marleyn ja Jamaikasta alkunsa saanut rastafari-liike kasvoi kukoistukseensa Etiopiassa, ja myöhemmässä vaiheessa reggae-musiikistaan tutuksi tullut Bob Marley kohosi liikkeen tunnetuimmaksi hahmoksi aina Etiopian pääkaupunki Addis Abebaan pystytettyä patsasta myöten. Mutta se historiasta ja aatteista.

Raymond Weil Tango GMT Bob Marleyn kellotaulu on selkeä ja voimakkaalla Super-Luminovalla maalatut indeksit sekä osoittimet takaavat sen, että kellon luettavuus on kunnossa myös pimeässä.

Suosittelemme

Raymond Weil Tango GMT Bob Marley Limited Edition

Tyylin viimeistelee naarmuuntumaton safiirilasi ja mustasta alumiinistä tehty, molempiin suuntiin pyörivä kellonkehä, jonka korroosio- ja kulutuskestävyyttä on parannettu anodisoinnilla. Anodisoinnin yhteydessä on käytetty harmaata väriainetta, joka on tuonut muuten mustaan kellonkehään tummanharmaan häivähdyksen.

Kellon yksi kehunaihe on Raymond Weilin yleinen vahvuustekijä, eli laadukas teräsranneke, joka ei nitise eikä natise. Taittuvan teräslukon kiinnitysmekanismi on varmistettu lukon molemmilla puolilla olevilla napeilla, joita painamalla saa lukitusmekanismin vapautettua.

Kierrelukittuun teräksiseen takakanteen on kaiverrettu kellon sarjanumero, Bob Marleyn allekirjoitus sekä Kaya-albumista tuttu TIME WILL TELL.

RW Tango GMT Bob Marley -kellon kierrelukittuun teräksiseen takakanteen on kaiverrettu kellon sarjanumero, Bob Marleyn allekirjoitus sekä Kaya-albumista tuttu TIME WILL TELL.

Raymond Weil Tango GMT Bob Marley Limited Edition tulee myyntiin huhtikuussa ja sen saatavuutta voi tiedustella jälleenmyyjiltä kautta maan. Kellon suositushinta on 1 190 euroa.

Pähkinänkuoressa

  • Mallinumero: 8280-ST1-BMY18
  • Koneisto: kvartsi GMT-kaksoisaikatoiminnolla
  • Kellon halkaisija ilman nuppia: 42 mm
  • Kellon paksuus: 11 mm
  • Vesitiivis: 300 m
  • Kellon kuori: ruostumaton teräs
  • Lasi: safiiri
  • Ranneke: teräs
  • Hinta:  1190 €

Kuvat: Raymond Weil

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Oris X Bracenet – kalaverkkoa kellotauluun

Bracenet-järjestön ja Oris-kellomerkin yhteistyön tuloksena syntynyt Aquis Date -malliston sukeltajankello on ainutlaatuinen teos, jonka kellotaulu on valmistettu merenpohjasta kerätyistä kalastusverkoista. On arvioitu, että vuosittain...

Esittelyssä TAG Heuer Carrera Chronosprint x Porsche

TAG Heuer Carrera Chronosprint x Porsche juhlistaa Carrera-kellomallin ja Porsche 911 -automallin kuuden vuosikymmenen mittaista taivalta.  Sveitsiläiskellovalmistaja TAG Heuer tunnetaan useista ikonisista kellomallistoistaan, joista tänä...

Älykellon ranneke täydentää tyylisi

Kello on paljon enemmän kuin pelkkä ajanmittari. Se on myös osa yksilöllistä tyyliä. Älykellot ovat tuoneet perinteiseen kelloon modernin ulottuvuuden sekä uutta monipuolisuutta. Yksi...

Grand Seikon 9S-kaliiperin juhlamallisto täydentyy kahdella GMT-mallilla

Vuosi 2023 on Grand Seikolle juhlavuosi. Vuonna 1998 julkaistiin Grand Seikon kehittelemä 9S-koneistosarja, joka lopullisesti sinetöi Grand Seikon maineen horologiseen kärkikaartiin koneistonvalmistuksen osalta. Tätä...

Tyyliniekan uusimmat