Ensiesittelyssä Rado Captain Cook High-Tech Ceramic

Rado Captain Cook on nimetty 1700-luvulla eläneen brittiläisen tutkimusmatkailija James Cookin mukaan. Alun perin Captain Cook -mallistoa valmistettiin vuosina 1962-1968. Kello teki paluun vuonna 2017, kun siitä julkaistiin 37 ja 45 millimetrin kokoiset teräksiset versiot. Sen jälkeen sarjaa on täydennetty 42 millimetrin teräs- ja pronssikelloilla.

Kovien materiaalien Rado

Rado on tunnettu kovista ja naarmuuntumattomista materiaaleista. Se on valmistanut kelloja kovametallista jo 1960-luvulta lähtien. High-Tech Ceramic otettiin käyttöön 1980-luvulla rannekkeiden materiaalina ja vuodesta 1990 alkaen siitä on valmistettu myös kellonkuoria. High-Tech Ceramic on naarmuuntumaton ja allergisoimaton keraaminen materiaali.

Captain Cook High-Tech Ceramic
High-Tech Ceramic on kestävä ja naarmuuntumaton materiaali.

Rado Captain Cook High-Tech Ceramic

Keväällä 2021 esiteltiin Captain Cook -malliston 43 millimetrin kokoiset keraamiset versiot. Mustat mallit on valmistettu High-Tech Ceramicista ja teräksenvärinen Plasma High-Tech Ceramicista. Ulkonäön ei kannata hämätä, sillä teräksenvärinen malli on väristään huolimatta keraaminen.

Rado Captain Cook High-Tech Ceramic
Rado Captain Cook High-Tech Ceramicin musta versio teräksenvärisillä yksityiskohdilla.

Mustasävyisessä mallissa yksityiskohdat ovat punakullan- tai teräksenväriset. Mustaa teräksenvärisillä yksityiskohdilla olevaa mallia saa myös kumirannekkeella. Plasma High-Tech -versiossa on sininen kehä ja kellotaulun ulkokehä.

Rado Captain Cook High-Tech Ceramic
Rado Captain Cook Plasma High-Tech Ceramic

Kellotaulu ja koneisto

Kaikkien Captain Cook High-Tech Ceramic -kellojen taulu on mustaa safiiria. Sen läpi näkyy kellon R734-koneisto, joka on Radon modifioima versio ETA:n C07.111-koneistosta.

Rado Calibre R734 -koneisto erottuu mustan safiiritaulun takaa.

Muun muassa Tissot ja Certina käyttävät samaa koneistopohjaa nimellä Powermatic 80. Nimensä mukaisesti siinä on 80 tunnin käyntivara. C07.111 perustuu ETA:n 2824-koneistoon, joka on tunnettu luotettavana peruskoneistona.

Suosittelemme

Aito sukeltajankello

Kun Rado Captain Cookin uusintaversiot julkaistiin 2017, kiinnitin niihin heti huomioni. Ne ovat kauniita ja niillä on historiaa lähes 60 vuoden takaa. Silloin 45 millimetrin kokoinen kello tuntui hieman kookkaalta ja 37 millimetrin versio taas liian pieneltä. Vuonna 2019 julkaistiin 42 millimetrin malli, joka on itselle lähempänä oikeaa kokoa. Nyt sarja täydentyi 43 millimetriä leveillä versioilla, jotka käyvät kokonsa puolesta moneen ranteeseen.

Rado Captain Cook High-Tech Ceramic kumisella rannekkeella.

Uudet Captain Cook High-Tech Ceramic -mallit ovat vesitiiviitä 300 metriin asti ja sopivat jopa laitesukellukseen. Tästä osaltaan pitää huolta ruuvilukittava vetonuppi.

Rado Captain Cook Plasma High-Tech Ceramic
Glass Box -tyyppinen kohotettu safiirilasi tuo kelloon vintagehenkeä.

Pähkinänkuoressa

 • Valmistaja: Rado
 • Malli: Rado Captain Cook High-Tech Ceramic
 • Mallinumerot:
   • R32127152 (musta, teräs)
   • R32127162 (musta, punakulta)
   • R32128202 (Plasma High-Tech Ceramic)
   • R32127156 (musta, teräs, kumiranneke)
 • Koneisto: Rado Calibre R734 -automaatti, ETA C07.111-koneistopohja
 • Käyntitaajuus: 21 600
 • Käyntivara: 80 tuntia
 • Kellon kuori: keraaminen, High-Tech Ceramic
 • Kellon halkaisija ilman nuppia: 43 mm
 • Kuoren paksuus: 14,6 mm
 • Lasi: glass box -safiiri
 • Vesitiiviys: 300 m (30 bar), ruuvilukittu kruunu
 • Rannekkeen leveys: 21 mm
 • Ranneke: keraaminen tai kumi
 • Hinta: 3 400 € (kumiranneke) – 3 900 € (Plasma High-Tech)

Kuvat: Rado

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tulossa: Kelloharrastajien juhlakello 10-vuotisen taipaleen kunniaksi

Kelloharrastajat-yhteisö perustettiin kymmenen vuotta sitten vuonna 2013 ja saavutusta juhlistetaan S.U.F Helsinki x KH 10v -juhlakellolla.Kymmenen vuotta on pitkä aika, joka on Kelloharrastajien kohdalla...

Voutilainen x Leijona ja De Motu kurkottavat Ruotsin markkinoille

Voutilainen x Leijona ja De Motu kurottavat Ruotsin markkinoille joulukuussa avautuvan Watches of Scandinavia -konseptimyymälän mukana. Watches of Scandinavia kokoaa yhteen 12 skandinaavista kellomerkkiä Tukholman...

ProPilot X Calibre 400 Laser – väriloistoa ilman väriä

Oris esitteli uuden ProPilot X Laser -kellomallin, jonka värikäs ja eläväinen kellotaulu on tehty kellopiireissä ennennäkemättömällä lasertekniikalla käyttämättä tippaakaan väriaineita. 

Jukka Haapalainen ja Baume & Mercier yhteistyöhön

Richemont-luksuskonserniin kuuluva ja yksi vanhimpiin sveitsiläisiin kellomerkkeihin lukeutuva Baume & Mercier on aloittanut yhteistyön tanssija Jukka Haapalaisen kanssa. Lähes kaikki luksusmerkit luottavat yhteistyön voimaan, mitä...

Tyyliniekan uusimmat