Elokuvien kellomiehiä

Elokuvista voi löytää erityisiä ja tarkkaan valikoituja kelloja hahmojen ranteista. Kuuluisin kellosankari lienee James Bond, jonka Omega on ominut itselleen ja joka julkaisee aina uuden Bond-elokuvan myötä uuden rajoitetun erän Bondin elokuvassa käyttämää Omegaa.
Alun perin Bond käytti Rolexia Ian Flemingin kirjoissa ja löytyy sellainen Sean Conneryn ranteestakin parissa alkupään Bond-elokuvassa. Ian Flemingillä itsellään oli Rolex Explorer, elokuvissa Conneryn ranteessa on tiettävästi ohjaaja Albert Broccolin Submariner. Muita kelloleffoja ovat muun muassa Drive, jossa Ryan Gosling kellottaa autokeikkojaan Patek Phillippen Calatravalla.

 
Omegan Bond-kelloista saa maksaa monta tuhatta euroa ja niitä voi olla vaikea löytää rajoitetun erän takia. Sean Conneryn käyttämää Rolex Submarineria ollaan yritetty yksilöidä harrastajien keskuudessa ja sen myötä sen oletetun varhaisen Submarinerin hinnat liikkuvat kymmenissä tuhansissa euroissa.
On kuitenkin huokeampikin vaihtoehto uppoutua leffakellojen maailmaan, nimittäin vuonna 2004 ilmestyneessä The Life Aquatic with Steve Zissou -elokuvassa Bill Murraylla on ranteessaan Vostok Amphibia -sukelluskello, tarkalleen ottaen referenssi 420526. Kulttimainetta nauttiva Wes Andersonin elokuva kertoo omalaatuisesta meritieteilijä Steve Zissousta; hahmo on sekä parodia että kunnianosoitus Jacues-Yves Cousteaulle, jolle elokuva on myös omistettu. Cousteau oli myös kellomiehiä, hänen käyttämiin sukelluskelloihin voi tutustua täällä.
Ei ole tarkkaa tietoa siitä miksi Zissou käyttää juuri Vostokia. Cousteaulta löytyi ikonisia sukelluskelloja kuten Omega Ploprof, Rolex Submariner ja Blancpain Fifty Fathoms eli ehkä on ihan järkeenkäypää, että fiktiivinen versio meritieteilijä-legendasta käyttää jokamiehen sukelluskelloa.

Vostok on alun perin neuvostoliitolainen kellomerkki, joka valmisti ajanottoinstrumentteja ja rannekelloja neuvostoarmeijan käyttöön. Amphibia suunniteltiin merivoimille ja sukeltajille ja sille luvataan uskomaton 200m vesitiiviys. Kellon kanssa voi siis surutta mennä vaikkapa uimaan, mutta laitesukeltamiseen en sitä ottaisi mukaan, sillä bezel pyörii molempiin suuntiin. Koneistona on 2416B-automaatti 31 jalokivellä ja kuori- ja tauluvaihtoehtoja on lukuisia.
Vostok soveltuu erittäin hyvin modaamiseen ja sitä harrastetaankin laajasti; yleensä ensimmäisenä lähtee vaihtoon bezel, joka on…vähintäänkin omalaatuinen. Vostokin voi tilata joko ebaysta tai virallisesta verkkokaupasta meranom.com. Hintaa posteineen kertyy reilut 50 €.Lauri Erma
Lauri Erma on tamperelainen kaveri, jota kiinnostaa kellot, kirjat, hyvä ruoka ja maailman meno. Hänet löytää erilaisista luottamustehtävistä ja Suomen parhaimman kaupungin eli Tampereen hallinnosta.

2 KOMMENTIT

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.