Elokuvien kellomiehiä

Elokuvista voi löytää erityisiä ja tarkkaan valikoituja kelloja hahmojen ranteista. Kuuluisin kellosankari lienee James Bond, jonka Omega on ominut itselleen ja joka julkaisee aina uuden Bond-elokuvan myötä uuden rajoitetun erän Bondin elokuvassa käyttämää Omegaa.
Alun perin Bond käytti Rolexia Ian Flemingin kirjoissa ja löytyy sellainen Sean Conneryn ranteestakin parissa alkupään Bond-elokuvassa. Ian Flemingillä itsellään oli Rolex Explorer, elokuvissa Conneryn ranteessa on tiettävästi ohjaaja Albert Broccolin Submariner. Muita kelloleffoja ovat muun muassa Drive, jossa Ryan Gosling kellottaa autokeikkojaan Patek Phillippen Calatravalla.

 
Omegan Bond-kelloista saa maksaa monta tuhatta euroa ja niitä voi olla vaikea löytää rajoitetun erän takia. Sean Conneryn käyttämää Rolex Submarineria ollaan yritetty yksilöidä harrastajien keskuudessa ja sen myötä sen oletetun varhaisen Submarinerin hinnat liikkuvat kymmenissä tuhansissa euroissa.
On kuitenkin huokeampikin vaihtoehto uppoutua leffakellojen maailmaan, nimittäin vuonna 2004 ilmestyneessä The Life Aquatic with Steve Zissou -elokuvassa Bill Murraylla on ranteessaan Vostok Amphibia -sukelluskello, tarkalleen ottaen referenssi 420526. Kulttimainetta nauttiva Wes Andersonin elokuva kertoo omalaatuisesta meritieteilijä Steve Zissousta; hahmo on sekä parodia että kunnianosoitus Jacues-Yves Cousteaulle, jolle elokuva on myös omistettu. Cousteau oli myös kellomiehiä, hänen käyttämiin sukelluskelloihin voi tutustua täällä.
Ei ole tarkkaa tietoa siitä miksi Zissou käyttää juuri Vostokia. Cousteaulta löytyi ikonisia sukelluskelloja kuten Omega Ploprof, Rolex Submariner ja Blancpain Fifty Fathoms eli ehkä on ihan järkeenkäypää, että fiktiivinen versio meritieteilijä-legendasta käyttää jokamiehen sukelluskelloa.

Vostok on alun perin neuvostoliitolainen kellomerkki, joka valmisti ajanottoinstrumentteja ja rannekelloja neuvostoarmeijan käyttöön. Amphibia suunniteltiin merivoimille ja sukeltajille ja sille luvataan uskomaton 200m vesitiiviys. Kellon kanssa voi siis surutta mennä vaikkapa uimaan, mutta laitesukeltamiseen en sitä ottaisi mukaan, sillä bezel pyörii molempiin suuntiin. Koneistona on 2416B-automaatti 31 jalokivellä ja kuori- ja tauluvaihtoehtoja on lukuisia.
Vostok soveltuu erittäin hyvin modaamiseen ja sitä harrastetaankin laajasti; yleensä ensimmäisenä lähtee vaihtoon bezel, joka on…vähintäänkin omalaatuinen. Vostokin voi tilata joko ebaysta tai virallisesta verkkokaupasta meranom.com. Hintaa posteineen kertyy reilut 50 €.

2 KOMMENTIT

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Oris X Bracenet – kalaverkkoa kellotauluun

Bracenet-järjestön ja Oris-kellomerkin yhteistyön tuloksena syntynyt Aquis Date -malliston sukeltajankello on ainutlaatuinen teos, jonka kellotaulu on valmistettu merenpohjasta kerätyistä kalastusverkoista. On arvioitu, että vuosittain...

Esittelyssä TAG Heuer Carrera Chronosprint x Porsche

TAG Heuer Carrera Chronosprint x Porsche juhlistaa Carrera-kellomallin ja Porsche 911 -automallin kuuden vuosikymmenen mittaista taivalta.  Sveitsiläiskellovalmistaja TAG Heuer tunnetaan useista ikonisista kellomallistoistaan, joista tänä...

Älykellon ranneke täydentää tyylisi

Kello on paljon enemmän kuin pelkkä ajanmittari. Se on myös osa yksilöllistä tyyliä. Älykellot ovat tuoneet perinteiseen kelloon modernin ulottuvuuden sekä uutta monipuolisuutta. Yksi...

Grand Seikon 9S-kaliiperin juhlamallisto täydentyy kahdella GMT-mallilla

Vuosi 2023 on Grand Seikolle juhlavuosi. Vuonna 1998 julkaistiin Grand Seikon kehittelemä 9S-koneistosarja, joka lopullisesti sinetöi Grand Seikon maineen horologiseen kärkikaartiin koneistonvalmistuksen osalta. Tätä...

Tyyliniekan uusimmat