DOXA esitteli uuden SUB 200T -kellomalliston

Sukeltajankelloista tunnettu DOXA esitteli uuden SUB 200T -mallisarjan ja sen myötä uuden kellotaulun värin. 

SUB 200T -mallisarja täydentää Doxan SUB-nimeä kantavan sukeltajankellomalliston uudella 39 millimetrin kokoluokalla, jolla tavoitellaan entistä laajempaa ostajajoukkoa, etenkin kun kellon paksuus on saatu tiputettua reilusta 13 millimetristä (kellomallista riippuen) 10,70 millimetriin. Samaan aikaan kellon pituus (eli korvakkeiden päästä päähän) on saatu puristettua 41,50 millimetriin – kun muissa saman kuoridesignin mallisarjoissa sama lukema on ollut 44,50 millimetristä 47 millimetriin.

Jotain uutta, jotain vanhaa…

SUB 200T:n juuret ovat Doxan ikonisessa SUB 300 -kellossa, jonka tunnistettava kuoren muoto on siirretty onnistuneesti pienempään kokoluokkaan menettämättä käytön kannalta olennaisia toimintoja ja aiemmin mainittua ikonista designia.

Kellossa on selkeälukuinen kellotaulu – joko mattapintaisena (Iconic) tai aurinkohiottuna – suurilla SuperLuminova-massatuilla indekseillä sekä tunti- ja minuuttiosoittimilla. Alkuperäisestä SUB 300 -sarjasta periytyvänä elementtinä minuuttiosoitin on tunti-indeksiä selkeästi paksumpi, jolla on maksimoitu kellonkehän merkintöjen luettavuus hämärässä – tai veden alla. Luettavuuden täydentää heijastesuojattu kupera safiirilasi, joka on vintage-henkisesti kellonkehästä kohollaan.

Kellon voimanlähteenä toimii Doxalle viimeistelty Sellita SW200-1 -automaattikoneisto, joka tarjoaa kellolle 38 tunnin käyntivaran. Ruuvilukittavan vetonupin tuntuma on jämäkkä ja tuntiosoittimen saa vaivattomasti haluttuun kohtaan. Kellolle luvataan 200 metrin vesitiiviys, joka riittää mainiosti vaativaan arkikäyttöön ja jolla voi vaikka pintasukeltaa huolettomasti.

Uuden kokoluokan SUB 200T -mallisarjan kellot istuvat ranteeseen erinomaisesti, niin kumi- kuin legendaarisella Beads of Rice -teräsrannekkeella, jonka taittolukon soljessa on mainiosti toimiva sukeltajanjatke. Kellon korvakeväli on 18 millimetriä, joten siihen löytyy Doxan omien rannekkeiden lisäksi valtava valikoima tarvikerannekkeita.

Suosittelemme

… ja jotain vihreää

Uuden aluevaltauksen myötä Doxa on tuonut uuden kellotaulun värin, vihreä. Kyseessä on kahdeksas väri, joista jokaisella on Doxan maailmassa oma kuvaava nimensä. Siinä missä ikonisimman oranssin värin nimi on sukeltajankelloissa parhaan kontrastin omaavana osuvasti Professional, on uusin vihreä sävy saanut nimekseen Sea Emerald Green.

DOXA SUB200T -sukeltajankello istuu ranteeseen erinomaisesti.

Kaikkiaan Doxa SUB 200T -mallisarja käsittää 13 eri kellotauluvaihtoehtoa, joten teräs- ja kumirannakkeilla vaihtoehtojen määrä on huimat 26 kappaletta. Puhumattakaan siitä, että haluttuun kellomalliin hankkii useita erivärisiä kumirannekkeita. Kumirannekkeesta on syytä mainita vielä se, että ne pitää lyhentää sopivaan mittaan ennen käyttöönottoa. Taittolukossa on onneksi pieni mikrosäätövara.

Doxa-kumiranneke.

Kiinnostava uutuus hinta- ja kokoluokassaan

Kellomaailmassa on viime vuosina ollut kaksi isoa trendiä, jotka Doxa täyttää mainiosti. Värit ovat tehneet voimakkaan paluun, joka on ollut Doxan vahvuus jo pitkään. Toinen iso trendi on ollut kellojen pienentyminen, johon Doxa iskee juuri sopivasti kesän lähestyessä, joka on värikkäiden sukeltajankellojen parasta aikaa.

Doxa SUB 200T -mallisarjan kellojen hintataso on houkutteleva, kumirannekkeella 1550 euroa ja teräsrannekkeella 1590 euroa. Rannekkeiden hinta on kumisena 460 euroa (sisältäen terässoljen) ja teräksisenä 500 euroa.

Suomessa Doxan rannekelloja myyvät Lindroos Vanha Kauppakuja ja Oulun Koru.

Lue lisää