Quantcast

Credor esitteli japanilaisen kellonvalmistuksen korkeinta osaamista

Credor on Seiko-konserniin kuuluva kellomerkki, joka edustaa japanilaisen käsityöosaamisen korkeinta muotoa.

Jos totta puhutaan, Credorin kohdalla kellomerkki terminä on hieman harhaanjohtava – sanoisinko vähättelevä, sillä kyseessä on kokeneiden japanilaisten mestarikelloseppien ja -kädentaitajien kokonaan käsityönä pieniä määriä rannekelloja valmistava studio.

Seikon brändihierarkiassa jaottelu on selkeä, sillä ensin tulee teollisessa mittakaavassa valmistettava Seiko, sen jälkeen runsaasti käsityötä sisältävä luksuskelloihin luokiteltava Grand Seiko, ja kaiken kruununa täysin käsityönä pieniä määrinä valmistettava Credor.

Siinä missä Seikon kelloja valmistetaan laajalti eri tehtaissa myös Japanin ulkopuolella ja Grand Seikoa kahdessa japanilaisessa tuotantolaitoksessa, on Credorin valmistus keskitetty Shiojirin kaupungissa, Naganon prefektuurissa sijaitsevaan Micro Artist Studioon – jonka osaamiseen myös Grand Seiko vahvasti nojautuu.

Studio on nimenä kuvaava, sillä kyseessä on pieni joukko oman alansa mestareita, joilla jokaisella on oma spesialiteettinsa kellonvalmistamisen eri osa-alueilla. Yksi kantava ajatus on läpileikkaava esteettisyys, eli kellon kaikki osat viimeistellään tinkimättömästi käsin, vaikka ne eivät olisi näkyvissä.

Credor kävi Suomessa

Suosittelemme

Suomi on Seikolle ja Grand Seikolle vahva markkina-alue, taidamme olla globaalissakin mittakaavassa yksi vahvimmista. Osaltaan tästä pitkäjänteisestä hyvästä työstä ja suomalaisten suhtautumisesta japanilaiseen kulttuuriin ja kellonvalmistukseen vielä hyvinkin pienimuotoisesti maailmalle kurkisteleva Credor päätti ulottaa pienimuotoisen esittelykiertueensa myös Suomeen.

Muusikko ja säveltäjä Minni Ilmonen soitti kauniin kappaleen japanilaisella Koto-soittimella, joka legendan mukaan kuvastaa hiipivää lohikäärmettä.
Patricio Testart (vasemmalla), Jari Mantila ja Antti Keisu isännöivät Credor Masterpiece -iltaa Hotelli Kämpissä Helsingissä.

Nopealla aikataululla eteen avautunut mahdollisuus otettiin ilolla vastaan Seikoa Suomessa edustavan Perkon ja Grand Seikoa jälleenmyyvän Lindroosin toimesta. Vierailun päätös järjestettiin Hotelli Kämpin Peilisalissa Lindroosin toimitusjohtaja Antti Keisun ja Perkon Jari Mantilan isännöimänä kutsuvierastilaisuutena, jossa Credorin kiehtovan tarinan esitteli Seiko Europen Patricio Testart.

Kiehtovan esittelyn jälkeen vieraat pääsivät tutustumaan Credorin Masterpiece-malliston kelloihin Testartin ja Lindroosin Grand Seiko -asiantuntija Ilpo Harjutsalon johdolla. Näitä esittelyitä seurattiin tarkkaavaisesti ja illan aikana kuuluikin useampia haikumaisia huokauksia, joten ilta täytti tarkoituksensa useamman vieraan osalta. 🙂

Loppusanat…

Credor Masterpiece -tapahtuman saaminen Suomeen herätti luonnollisesti kysymyksen siitä, että entäpä jos… tähän kysymykseen Jari Mantila kommentoi arvoituksellisesti;

– On selvää, että Masterpiece Collection -malleja ei ole tulossa Suomeen esille. Erittäin rajattu tuotanto ei yksinkertaisesti mahdollista tätä. Mutta se, mitä Credor-brändin muu valikoima mahdollistaa, on mielenkiintoinen kysymys. 😉

-- MAINOS --

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.