Crafter Blue -laaturanneke Seikon sukeltajankelloihin

Kaupallinen yhteistyö: Timemachine.fi

Seiko tekee hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia sukeltajankelloja, mutta edullisemman pään kellojen rannekkeissa on välillä toivomisen varaa. Toki merkki on parantanut laatuaan ja uuden Turten metalliranneke on paljon jämäkämpi, kuin vaikka SKX-sarjan, joka on ollut tuotannossa yli 20 vuotta.

Pettymysten kautta kohti pintaa

Itselläni on Seiko Turtle metallirannekkeella. En ole kellon rannekkeeseen täysin tyytyväinen. Sen lukko-osa helisee ja on peltinen. Ostin korvaajaksi metallisen tarvikerannekkeen, jonka myynti-ilmoituksessa luvattiin, että et tule pettymään: “You won’t be disappointed!”. Ei pitänyt paikkaansa.

Rannekkeen lukko on jämäkämpi, kuin Seikon, mutta päätypalat ovat peltiä. Minulla on Turtleen kaksi melkein hyvää metalliranneketta. Päädyinkin lopulta pitämään Turtleani nato-rannekkeella. Seikon sukeltajankellot saa myös alkuperäisellä kumirannekkeella. Turtlen ranneke näyttää olevan suunniteltu käytettäväksi sukelluspuvun kanssa, joten en näe sitä itselläni arkikäytössä.

Seiko Turtele Prospex SRPC23K1
Crafter Blue Turtle CB08, musta
Seiko Turtele Prospex SRPC23K1
Crafter Blue Turtle CB08, musta

Ostin joskus Orient Mako -kellooni kumisia tarvikerannekkeita. Hankinnat eivät menneet aivan nappiin. Yksi ranneke oli liian kovaa materiaalia. Se ei muotoutunut ranteen ympärille mukavasti. Toinen taas oli liiankin pehmeää ja ohutta materiaalia. Lisäksi siihen jäi kiinni kaikki pöly ja musta ranneke oli vaaleassa nukkassa. Minulla oli skeptinen suhtautuminen metallisiin ja kumisiin tarvikerannekkeisiin.

Laadukas Crafter Blue vakuuttaa

Tuttuni suositteli minua perehtymään Crafter Bluen kumirannekkeisiin. Hän tiesi, että joku oli hankkinut sellaisen alkuperäisen Seikon kumirannekkeen tilalle ja Crafter Blue oli ollut parempi. Tämä vaikutti lupaavalta. Tutkin Crafter Bluen rannekkeita Timemachinen sivulta.

Tarjolla on niin sanottuja curved end -rannekkeita lähes jokaiselle Seikon sukeltajankelloille, kuten SKX, Samurai, Turtle, Sumo ja MarineMaster. Curved end tarkoittaa muotoiltua päätyosaa, joka käy saumattomasti tiettyn kellomallin korvakkeisiin eli lugeihin. Seikoon käyvien rannekkeiden lisäksi valikoimissa on ranneke myös Tudor Black Baylle sekä suoralla päädyllä oleva kumiranneke, joka käy kaikkiin 22 mm lugivälin kelloihin.

Suosittelemme

Seiko Turtele Prospex SRPC23K1
Crafter Blue Turtle CB08, musta
Seiko Turtele Prospex SRPC23K1
Crafter Blue Turtle CB08, musta

Rannekkeita on saatavilla eri värisinä. Eniten värivaihtoehtoja on SKX:lle. Turtleen on saatavilla musta ja sininen ranneke. Rannekkeet ovat hillityn tyylikkäitä. SKX:n, Sumon ja MarineMasterin rannekkeessa on kaksi pitkittäistä uraa ja Samurain sekä Turten rannekkeessa keskiosa on hieman koholla. Tilaan Turtleen mustan rannekkeen, koska kellossani on musta kehä ja harmaa taulu.

Hyvä ja mukava tuntuma – tyylikäs kokonaisuus

Ranneke tulee parissa päivässä kirjeenä. Mukana on luottokortin näköinen takuukortti ja jousitapit. Rannekkeen kumimateriaali on mukavan tuntuista. Se on sopivan pehmeää. Pinta on matta, mutta se ei ole tahmaava. Kiinnitän huomioni tuoksuun. Jotkut hankimani kumirannekkeet ovat haisseet voimakkaasti teolliselle, mutta tämä tuoksuu. Tuoksusta tulee mieleen lapsuudenajan hajukumit. Tuoksu varmasti laimenee ajan kanssa.

Kiinnitän rannekkeen kellooni. Turtlen tapit ovat liian paksut rannekkeen reikiin, joten mukana tulleet tapit ovat tarpeen. Jousinastatyökalulla ei tarvitse auttaa paljoa, että ranneke napsahtaa kohdalleen. Ranneke istuu erittäin hyvin Turtlen korvakkeisiin ja kellosta ja rannekkeesta muodostuu sulavalinjainen kokonaisuus.

Crafter Bluen metalliosat ovat laadukkaanoloisia. Lukko on mattahiotusta teräksestä tehty perinteinen solki, joka on jämäkkää tekoa. Rannekkeen rei’itys on tiuha, joten rannekkeen saa varmasti säädettyä hyvälle pituudelle monenkokoisiin ranteisiin. Rannekkeen häntää pitävä lenkki on myös terästä, joka on osin peilihiottu.

Seiko Turtle Prospex SRPA21K1
Crafter Blue Turtle CB08, sininen
Seiko Turtle Prospex SRPA21K1
Crafter Blue Turtle CB08, sininen

Pidän sukeltajankelloja huoletta eri tilanteissa, kuten suihkussa, uidessa tai keittiössä. Crafter Blue on mukava missä vain käytössä. Se ei hiosta tai tartu ihoon. Myöskään rannekkeen pintaan ei tartu likaa. Rannekkeen sisäpinnassa on kohokuvioinen raidoitus, joka helpottaa ilman kiertämistä ranteen ja rannekkeen välillä. Olen jopa nukkunut Crafter Blue ranteessa ja siitä ei jäänyt painaumia.

Crafter Blue on perustettu 2013 Hong Kongissa. Se alkoi valmistaa Seikoon laadukkaita kumirannekkeita, koska sellaisia ei ollut tarjolla. Tuotekirjo on laajentunut myös Tudoriin ja tulee laajentumaan vielä lisää. Crafter Blueta myy timemachine.fi. Tuotteet lähetetään joko Suomesta tai Espanjasta.

Seiko Turtle Prospex SRPA21K1
Crafter Blue Turtle CB08, sininen
Seiko Turtle Prospex SRPA21K1
Crafter Blue Turtle CB08, sininen

Plussat ja miinukset:

+ Miellyttävä materiaali
+ Tyylikäs muotoilu
+ Laadukas kokonaisuus
– Värivalikoima on suppea tietyille malleille
– Vain Seikolle ja Tudorille
– Tuoksusta voi olla montaa mieltä

Kuvat: Riku Kaminen & Jukka Mykkänen

Lue lisää