Crafter Blue -laaturanneke Seikon sukeltajankelloihin

Kaupallinen yhteistyö: Timemachine.fi

Seiko tekee hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia sukeltajankelloja, mutta edullisemman pään kellojen rannekkeissa on välillä toivomisen varaa. Toki merkki on parantanut laatuaan ja uuden Turten metalliranneke on paljon jämäkämpi, kuin vaikka SKX-sarjan, joka on ollut tuotannossa yli 20 vuotta.

Pettymysten kautta kohti pintaa

Itselläni on Seiko Turtle metallirannekkeella. En ole kellon rannekkeeseen täysin tyytyväinen. Sen lukko-osa helisee ja on peltinen. Ostin korvaajaksi metallisen tarvikerannekkeen, jonka myynti-ilmoituksessa luvattiin, että et tule pettymään: “You won’t be disappointed!”. Ei pitänyt paikkaansa.

Rannekkeen lukko on jämäkämpi, kuin Seikon, mutta päätypalat ovat peltiä. Minulla on Turtleen kaksi melkein hyvää metalliranneketta. Päädyinkin lopulta pitämään Turtleani nato-rannekkeella. Seikon sukeltajankellot saa myös alkuperäisellä kumirannekkeella. Turtlen ranneke näyttää olevan suunniteltu käytettäväksi sukelluspuvun kanssa, joten en näe sitä itselläni arkikäytössä.

Seiko Turtele Prospex SRPC23K1
Crafter Blue Turtle CB08, musta

Seiko Turtele Prospex SRPC23K1
Crafter Blue Turtle CB08, musta

Ostin joskus Orient Mako -kellooni kumisia tarvikerannekkeita. Hankinnat eivät menneet aivan nappiin. Yksi ranneke oli liian kovaa materiaalia. Se ei muotoutunut ranteen ympärille mukavasti. Toinen taas oli liiankin pehmeää ja ohutta materiaalia. Lisäksi siihen jäi kiinni kaikki pöly ja musta ranneke oli vaaleassa nukkassa. Minulla oli skeptinen suhtautuminen metallisiin ja kumisiin tarvikerannekkeisiin.

Laadukas Crafter Blue vakuuttaa

Tuttuni suositteli minua perehtymään Crafter Bluen kumirannekkeisiin. Hän tiesi, että joku oli hankkinut sellaisen alkuperäisen Seikon kumirannekkeen tilalle ja Crafter Blue oli ollut parempi. Tämä vaikutti lupaavalta. Tutkin Crafter Bluen rannekkeita Timemachinen sivulta.

Tarjolla on niin sanottuja curved end -rannekkeita lähes jokaiselle Seikon sukeltajankelloille, kuten SKX, Samurai, Turtle, Sumo ja MarineMaster. Curved end tarkoittaa muotoiltua päätyosaa, joka käy saumattomasti tiettyn kellomallin korvakkeisiin eli lugeihin. Seikoon käyvien rannekkeiden lisäksi valikoimissa on ranneke myös Tudor Black Baylle sekä suoralla päädyllä oleva kumiranneke, joka käy kaikkiin 22 mm lugivälin kelloihin.

Seiko Turtele Prospex SRPC23K1
Crafter Blue Turtle CB08, musta

Seiko Turtele Prospex SRPC23K1
Crafter Blue Turtle CB08, musta

Rannekkeita on saatavilla eri värisinä. Eniten värivaihtoehtoja on SKX:lle. Turtleen on saatavilla musta ja sininen ranneke. Rannekkeet ovat hillityn tyylikkäitä. SKX:n, Sumon ja MarineMasterin rannekkeessa on kaksi pitkittäistä uraa ja Samurain sekä Turten rannekkeessa keskiosa on hieman koholla. Tilaan Turtleen mustan rannekkeen, koska kellossani on musta kehä ja harmaa taulu.

Hyvä ja mukava tuntuma – tyylikäs kokonaisuus

Ranneke tulee parissa päivässä kirjeenä. Mukana on luottokortin näköinen takuukortti ja jousitapit. Rannekkeen kumimateriaali on mukavan tuntuista. Se on sopivan pehmeää. Pinta on matta, mutta se ei ole tahmaava. Kiinnitän huomioni tuoksuun. Jotkut hankimani kumirannekkeet ovat haisseet voimakkaasti teolliselle, mutta tämä tuoksuu. Tuoksusta tulee mieleen lapsuudenajan hajukumit. Tuoksu varmasti laimenee ajan kanssa.

Kiinnitän rannekkeen kellooni. Turtlen tapit ovat liian paksut rannekkeen reikiin, joten mukana tulleet tapit ovat tarpeen. Jousinastatyökalulla ei tarvitse auttaa paljoa, että ranneke napsahtaa kohdalleen. Ranneke istuu erittäin hyvin Turtlen korvakkeisiin ja kellosta ja rannekkeesta muodostuu sulavalinjainen kokonaisuus.

Crafter Bluen metalliosat ovat laadukkaanoloisia. Lukko on mattahiotusta teräksestä tehty perinteinen solki, joka on jämäkkää tekoa. Rannekkeen rei’itys on tiuha, joten rannekkeen saa varmasti säädettyä hyvälle pituudelle monenkokoisiin ranteisiin. Rannekkeen häntää pitävä lenkki on myös terästä, joka on osin peilihiottu.

Seiko Turtle Prospex SRPA21K1
Crafter Blue Turtle CB08, sininen

Seiko Turtle Prospex SRPA21K1
Crafter Blue Turtle CB08, sininen

Pidän sukeltajankelloja huoletta eri tilanteissa, kuten suihkussa, uidessa tai keittiössä. Crafter Blue on mukava missä vain käytössä. Se ei hiosta tai tartu ihoon. Myöskään rannekkeen pintaan ei tartu likaa. Rannekkeen sisäpinnassa on kohokuvioinen raidoitus, joka helpottaa ilman kiertämistä ranteen ja rannekkeen välillä. Olen jopa nukkunut Crafter Blue ranteessa ja siitä ei jäänyt painaumia.

Crafter Blue on perustettu 2013 Hong Kongissa. Se alkoi valmistaa Seikoon laadukkaita kumirannekkeita, koska sellaisia ei ollut tarjolla. Tuotekirjo on laajentunut myös Tudoriin ja tulee laajentumaan vielä lisää. Crafter Blueta myy timemachine.fi. Tuotteet lähetetään joko Suomesta tai Espanjasta.

Seiko Turtle Prospex SRPA21K1
Crafter Blue Turtle CB08, sininen

Seiko Turtle Prospex SRPA21K1
Crafter Blue Turtle CB08, sininen

Plussat ja miinukset:

+ Miellyttävä materiaali
+ Tyylikäs muotoilu
+ Laadukas kokonaisuus
– Värivalikoima on suppea tietyille malleille
– Vain Seikolle ja Tudorille
– Tuoksusta voi olla montaa mieltä

Kuvat: Riku Kaminen & Jukka Mykkänen

Riku Kaminenhttps://tyyliniekka.fi/blogit/kellohullu/
Riku on harrastanut rannekelloja vuodesta 2013. Hän kirjoittaa kelloista omien kokemustensa kautta persoonallisella tyylillään. Suurperheen isä työskentelee media-alalla ja harrastaa myös musiikkia sekä autoja.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Uusimmat

Daimlerin omistama Mercedes-Benz lopettaa vetymallinsa valmistuksen taloudellisista syistä

Vuonna 2013 Mercedes-Benz esitteli täysin uuden tavan liikuttaa SUV -malli GLC:tä. Tuolloin Fordin ja Nissanin kanssa yhteistyössä kehittämästä mallista...

Vieläkin häijymmän näköiset jättimunuaiset – uusi BMW M4 vuosi julkisuuteen täysin naamioimattomana

BMW aiheutti melkoisen kohun, kun jättimäisellä pystysuuntaisella munuaismaskilla varustettu uusi 4-sarja esiteltiin muutama päivä sitten. Malliston huipulle asettuva M4...

VW julkaisi ensimmäiset tiiserikuvat uudistuneesta Arteonista – tarjolle tulee myös shooting brake -tyylinen farmari

Volkswagen toi mallistoonsa jo yli 10 vuotta sitten CC:ksi nimetyn neliovisen coupén Passatin pohjalta. Sen jalanjälkiin astui kolmisen vuotta...

Frédéric Arnault aloittaa TAG Heuerin toimitusjohtajana

Sveitsiläinen kellomerkki TAG Heuer vaihtaa toimitusjohtajaa, kun 25-vuotias LVMH:n omistajaperheeseen kuuluva Frédéric Arnault ottaa vetovastuun 1. kesäkuuta. Vuodesta 2017 TAG Heuerin...

Flippaaja.fi – kelloharrastajan markkinapaikka

Kelloharrastamiseen kuuluu olennaisena osana flippaaminen, eli kellojen myyminen ja vaihtaminen toiseen. Kellojen flippaamista varten löytyy useita kansainvälisiä palveluita, sosiaalisen...

Suosittelemme

Tänään ranteessa: Bell & Ross BR 03-92 Diver Black Matte

Ranskalainen Bell & Ross on osoittanut viime vuosien aikana kuuluvansa markkinoiden kiinnostavimpiin kellonvalmistajiin, joka...

Esittelyssä maailmanmatkaajan kello: Citizen Satellite Wave GPS Eco-Drive

Kellovalmistaja Citizenin historia alkoi jo vuonna 1918, kun Shokosha Watch Research Institute -kellotehdas perustettiin...