Corneliani

Corneliani on italialainen perheomisteinen laatuvalmistaja, jonka tuotteiden saatavuus Suomessa on kasvanut viimeisten vuosien aikana. Kyseisestä valmistajasta on tullut hiljalleen myös oma suosikkini, joten Cornelianin esittely on paikallaan.

Ennenkaikkea perhe, toiseksi bisnes

Cornelianin juuret ulottuvat 1930-luvun Italiaan ja tarkemmin sanottuna Mantovaan, jossa Alfredo Corneliani teki käsityönä korkealaatuisia sadetakkeja ja päällysvaatteita. Hyvin alkanut vaatteiden valmistaminen keskeytyi toisen maailmansodan takia, mutta maine laatuvaatteiden tekijänä oli luotu.

Hyvän maineen kannustamana Alfredon pojat Carlalberto ja Claudio perustivat sukunimeään kantavan yrityksen vuonna 1958. Heidän johdollaan Cornelianista on kasvanut maailmanlaajuisesti arvostettu valmistaja, jonka tuotteet tunnetaan erinomaisesta hinta-laatusuhteestaan. Perheyhtiön tulevaisuus näyttää hyvältä, sillä kolmas sukupolvi on jo ottanut vastuuta yrityksessä.

Cornelianin perhe; Sergio (vas.), Cristiano, Carlalberto, Maurizio, Corrado. Kuva: Corneliani
Cornelianin perhe; Sergio (vas.), Cristiano, Carlalberto, Maurizio, Corrado. Kuva: Corneliani

Mistä Corneliani on tehty?

Corneliani tunnetaan keskitien kulkijana, jonka tyyli on napolilaista täysin luonnollista pehmeyttä pykälän konservatiivisempi niin hartialinjaltaan, kuin myös malleiltaan. Tämä on klassisuutta arvostavalle hyvä asia, sillä ääripäiden puuttuminen tarkoittaa ajattomampaa mallistoa, joka kestää sesongista toiseen.

Huolellinen viimeistely korostuu kohdistusta vaativissa vaatteissa. Cornelianilla yksityiskohdat ovat kunnossa.
Huolellinen viimeistely korostuu kohdistusta vaativissa vaatteissa. Cornelianilla yksityiskohdat ovat kunnossa.

Cornelianin laatu muodostuu erinomaisista materiaaleista, laadukkaasta ja tasalaatuisesta työnjäljestä sekä laajasta mallistosta, josta löytyy sopivaa päällepantavaa monenkokoisille miehille. Vaatturit puolestaan arvostavat Cornelianin vaatteita siitä syystä, että niissä on huomioitu muokkaustarpeet ja koska ne ovat kauttaaltaan erinomaisesti huoliteltuja.

Corneliani-malliston tumma puku on ajattoman tyylikäs valinta bisnekseen ja juhlaan.
Corneliani-malliston tumma puku on ajattoman tyylikäs valinta bisnekseen ja juhlaan.

Cornelianin tarjonta on kaikenkattava vaatteista asusteisiin, eli valikoimista löytyvät mm. puvut, irtohousut- ja takit, kauluspaidat, päällystakit, kengät, vyöt, sukat, huivit, farkut ja laukut. Valikoimista löytyvät myös juhlavaatteet, kuten smokit, frakit ja shaketit.

Suosittelemme

Vaatteiden valmistaminen ei rajoitu pelkästään omaan tuotemerkkiin, sillä Cornelianin tuotantoon luottavat lukuisat muut brändit. Näistä tunnetuin on Ralph Lauren, jonka Polo Ralph Lauren -malliston tuotteita on valmistettu vuosituhannen vaihteesta asti Cornelianin tehtailla. Nämä tuotteet tunnistaa Made in Italy -merkinnästä.

Mallistot

Cornelianilta löytyy tällä hetkellä neljä eri mallistoa, sekä mittatilauspalvelu. Mallistot eroavat toisistaan mm. valmistusmenetelmien ja käytettyjen materiaalien osalta, sekä tietysti yleisilmeeltään. Corneliani-malliston vaatteet ovat lähtökohtaisesti konservatiivisempia, kuin Trend-malliston vaatteet. ID on puolestaan Cornelianin sporttinen mallisto, jonka laatutaso vertautuu Corneliani-mallistoon. Näissä mallistoissa vaatteita myös viimeistellään käsityönä ja ne tehdään Italiassa.

Corneliani ID -malliston farkut on viimeistelty hyvin sopivat moneen vapaamuotoiseen asukokonaisuuteen.
Corneliani ID -malliston farkut on viimeistelty hyvin sopivat moneen vapaamuotoiseen asukokonaisuuteen.

CC-mallistolla haetaan puolestaan selkeää kustannustehokkuutta, eli Romaniassa tehdasvalmistettavan malliston tuotteilla tavoitellaan hintatietoisempaa ostajakuntaa. CC on Trendin ohella edullinen tapa tutustua Cornelianin vaatteisiin.

Mallistoja ovat:

  • Corneliani (laadukkain valmismallisto)
  • ID (rennompi ja sporttisempi mallisto)
  • Trend (nuorekkaampi valmismallisto)
  • CC (edullisin ja kokeellisin valmismallisto, valmistettu Romaniassa)

Mistä Corneliania voi ostaa?

Tällä hetkellä Corneliania saa mm. seuraavista suomalaisista liikkeistä:

Cornelianin pukuja ja irtotakkeja löytyy mm. Pohjanheimolta Tampereelta. Syksyllä mallisto laajenee mm. päällystakeilla ja kengillä.
Cornelianin pukuja ja irtotakkeja löytyy mm. Pohjanheimolta Tampereelta. Syksyllä tarjonta laajenee mm. päällystakeilla ja kengillä.

Corneliani on valmisvaatepuolella erinomainen valinta miehelle, joka haluaa vaatekaappiinsa korkeaa laatua järkihintaan.

Kirjoitus julkaistu: 26.5.2014

 

Lue lisää