Esittelyssä: Citizen Eco-Drive Chronograph CA4420-21X

Kaupallinen yhteistyö: Citizen Suomi

Japanilaisen Citizenin valikoima on laaja, ja se tarjoaa runsaasti vaihtoehtoja lähes jokaisen kukkarolle sopivista peruskelloista aina ammattilaisen työkaluun asti. Tällä kertaa tutustuimme valosta käyttövoimansa saavaan tyylikkääseen peruskronografiin.

Ekologisuus on ollut jo pitkään yksi Citizenin kellonvalmistuksen peruskivistä, ja siksi valoa energianlähteenä käyttävä sähköinen Eco-Drive-koneisto löytyy yhä useammasta Citizen-kellosta. Koneiston ansiosta maailmaan syntyy yhä vähemmän paristosaastetta, sillä Eco-Drive ei paristoja tarvitse. Koneisto istuu moneen malliin pukukellosta suklariin, sekä nyt luupin alla olevaan kronografiin.

Citizen Eco-Drive Chronograph CA4420-21X

Teräskuoren sisältä ja kristallilasin alta löytyvä tummanvihreä kellotaulu tarjoaa useita vihreän sävyjä, ja keltaiset takymetriasteikon aksentit sopivat niiden kaveriksi kuin nenä päähän. Numeromuotoiset tuntimerkinnät ovat hillittyjä, mutta samalla erinomaisen selkeitä. Kronografi-apunäytöt istuvat tyylikkäästi alustaansa, mutta päivämääränäyttö näyttää kuitenkin hieman mukaan ahdetulta. Indeksit ja osoittimet on luminoitu reilusti, joten selkeä ajan näyttäminen jatkuu myös auringonlaskun jälkeen.

Hyvää istuvuutta

Kuoren halkaisija on 43- ja paksuus 125 millimetriä, ja klassisen pehmeän muotoilun ansiosta kello istuu hyvin keskivertomiehen ranteeseen. Nuppi ja painikkeet ovat sivistyneen kokoiset, eivätkä ne paina rannetta tavallisuudesta poikkeavissakaan asennoissa. Nuppi on myös karhennettu paremman otteen saamiseksi, mikä onkin pelastus, sillä ilman sitä tuon kokoista nuppia ei pyöritellä ainakaan allekirjoittaneen sormilla. Painikkeiden toiminta on selkeää ja suoraviivaista, ja kronografitoimintojen käyttö sujuu kokonaisuudessaan kuten pitää.

Ekoilua

B620 Eco-Drive -koneisto imee ja varastoi valoenergiaa peräti 270 vuorokauden edestä, joten kellon omistajan ei tarvitse olla huolissaan kaamosajan tuomista haasteista. Vaikka virtaska pääsisikin ehtymään pimeän ajan aikana, niin myös keinovalo kelpaa, vaikkakin se tarjoaa energiaa huomattavasti pienempinä annoksina, kuin vanha kunnon aurinko.

Suosittelemme

Moni paristokellon paristo päätyy kierrätyksen ohitse suoraan roskiin ja sitä kautta mahdollisesti myös luontoon. Citizenin laskujen mukaan Eco-Drive kellot voivat säästää vuosittain jopa Empire State Building -pilvenpiirtäjän korkuisen pinon paristoja. Eco-Drive koneisto akkuineen on luotettava ja pitkäikäinen, ja sen komponentit kestävät helposti koko kellon käyttöiän.

Citizen Eco-Drive Chronograph CA4420-21X

Ruskea nahkaranne sopii mainiosti kellon värimaailmaan, ja sen ympärysmitta on säädettävissä 120 – 185 mm välille. Lugiväli on 20 mm, mikäli rannekkeen haluaisi vaihtaa vaikkapa kumiseen vesileikkien ajaksi – kello on nimittäin vesitiivis 100 metriin asti.

Inhimilliseen alle kolmensadan euron hintaluokkaan asettuva kronografi on toteutettu hillityn tyylikkäästi, ja kellotaulun selkeät elementit tekevät siitä helppolukuisen, mikä ei ole itsestäänselvyys kronografille.

Pähkinänkuoressa

 • Malli: Citizen Eco-Drive Chronograph
 • Mallinumero: CA4420-21X
 • Koneisto: Eco-Drive B620
 • Käyntivara:  270 päivää
 • Kuoren materiaali: ruostumaton teräs
 • Kuoren halkaisija:  43 mm
 • Kuoren paksuus:  12,5 mm
 • Lasi: kristallilasi
 • Vesitiiviys: m /  atm
 • Ranneke: ruskea nahka (lugiväli 20 mm)
 • Hinta: 279 e

Citizenin rannekellojen viralliset jälleenmyyjät löydät täältä.

 

Lue lisää