Esittelyssä: Citizen Eco-Drive Chronograph CA4420-21X

Kaupallinen yhteistyö: Citizen Suomi

Japanilaisen Citizenin valikoima on laaja, ja se tarjoaa runsaasti vaihtoehtoja lähes jokaisen kukkarolle sopivista peruskelloista aina ammattilaisen työkaluun asti. Tällä kertaa tutustuimme valosta käyttövoimansa saavaan tyylikkääseen peruskronografiin.

Ekologisuus on ollut jo pitkään yksi Citizenin kellonvalmistuksen peruskivistä, ja siksi valoa energianlähteenä käyttävä sähköinen Eco-Drive-koneisto löytyy yhä useammasta Citizen-kellosta. Koneiston ansiosta maailmaan syntyy yhä vähemmän paristosaastetta, sillä Eco-Drive ei paristoja tarvitse. Koneisto istuu moneen malliin pukukellosta suklariin, sekä nyt luupin alla olevaan kronografiin.

Citizen Eco-Drive Chronograph CA4420-21X

Teräskuoren sisältä ja kristallilasin alta löytyvä tummanvihreä kellotaulu tarjoaa useita vihreän sävyjä, ja keltaiset takymetriasteikon aksentit sopivat niiden kaveriksi kuin nenä päähän. Numeromuotoiset tuntimerkinnät ovat hillittyjä, mutta samalla erinomaisen selkeitä. Kronografi-apunäytöt istuvat tyylikkäästi alustaansa, mutta päivämääränäyttö näyttää kuitenkin hieman mukaan ahdetulta. Indeksit ja osoittimet on luminoitu reilusti, joten selkeä ajan näyttäminen jatkuu myös auringonlaskun jälkeen.

-- MAINOS --

Hyvää istuvuutta

Kuoren halkaisija on 43- ja paksuus 125 millimetriä, ja klassisen pehmeän muotoilun ansiosta kello istuu hyvin keskivertomiehen ranteeseen. Nuppi ja painikkeet ovat sivistyneen kokoiset, eivätkä ne paina rannetta tavallisuudesta poikkeavissakaan asennoissa. Nuppi on myös karhennettu paremman otteen saamiseksi, mikä onkin pelastus, sillä ilman sitä tuon kokoista nuppia ei pyöritellä ainakaan allekirjoittaneen sormilla. Painikkeiden toiminta on selkeää ja suoraviivaista, ja kronografitoimintojen käyttö sujuu kokonaisuudessaan kuten pitää.

Ekoilua

B620 Eco-Drive -koneisto imee ja varastoi valoenergiaa peräti 270 vuorokauden edestä, joten kellon omistajan ei tarvitse olla huolissaan kaamosajan tuomista haasteista. Vaikka virtaska pääsisikin ehtymään pimeän ajan aikana, niin myös keinovalo kelpaa, vaikkakin se tarjoaa energiaa huomattavasti pienempinä annoksina, kuin vanha kunnon aurinko.

Moni paristokellon paristo päätyy kierrätyksen ohitse suoraan roskiin ja sitä kautta mahdollisesti myös luontoon. Citizenin laskujen mukaan Eco-Drive kellot voivat säästää vuosittain jopa Empire State Building -pilvenpiirtäjän korkuisen pinon paristoja. Eco-Drive koneisto akkuineen on luotettava ja pitkäikäinen, ja sen komponentit kestävät helposti koko kellon käyttöiän.

Citizen Eco-Drive Chronograph CA4420-21X

Ruskea nahkaranne sopii mainiosti kellon värimaailmaan, ja sen ympärysmitta on säädettävissä 120 – 185 mm välille. Lugiväli on 20 mm, mikäli rannekkeen haluaisi vaihtaa vaikkapa kumiseen vesileikkien ajaksi – kello on nimittäin vesitiivis 100 metriin asti.

Inhimilliseen alle kolmensadan euron hintaluokkaan asettuva kronografi on toteutettu hillityn tyylikkäästi, ja kellotaulun selkeät elementit tekevät siitä helppolukuisen, mikä ei ole itsestäänselvyys kronografille.

Pähkinänkuoressa

 • Malli: Citizen Eco-Drive Chronograph
 • Mallinumero: CA4420-21X
 • Koneisto: Eco-Drive B620
 • Käyntivara:  270 päivää
 • Kuoren materiaali: ruostumaton teräs
 • Kuoren halkaisija:  43 mm
 • Kuoren paksuus:  12,5 mm
 • Lasi: kristallilasi
 • Vesitiiviys: m /  atm
 • Ranneke: ruskea nahka (lugiväli 20 mm)
 • Hinta: 279 e

Citizenin rannekellojen viralliset jälleenmyyjät löydät täältä.

 

-- MAINOS --

Pirkan Kellon kuuma kello
Kaupallinen yhteistyö

Jukka Mykkänen
Jukka Mykkänen on Tyyliniekan toimituspäällikkö, joka kirjoittaa mielellään kiinnostuksen kohteistaan, kuten autoista ja kelloista. Vapaa-aika kuluu perheen parissa, autonäyttelyissä, venettä kunnostaessa tai luonnossa liikkuessa. Itsekehittämisen kohteena tällä hetkellä on videokuvaus- ja editointi, sekä espanjan kielen opiskelu. Hola!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Uusimmat

Seiko Presage Sharp Edged – askel kohti täydellisyyttä

Seiko tavoittelee japanilaista täydellisyyttä uudella Sharp Edged -mallistollaan, päästen jo melko lähelle sitä. Japanilaiset ovat tunnettuja pikkutarkkuuden sävyttämästä täydellisyyden tavoittelusta...

Tänään ranteessa: Tudor Black Bay 58 Navy Blue

Yksi vuoden 2020 eniten puhetta herättäneistä kellouutuuksista oli Tudor Black Bay 58 Navy Blue, jonka hankin lopulta omaan ranteeseeni. Vuosi...

Esittelyssä: Citizen Eco-Drive Chronograph CA4420-21X

Japanilaisen Citizenin valikoima on laaja, ja se tarjoaa runsaasti vaihtoehtoja lähes jokaisen kukkarolle sopivista peruskelloista aina ammattilaisen työkaluun asti....

Esittelyssä Seiko Prospex Shogun Titanium SPB191J1

Seiko Prospex Shogun Titanium SPB191J1 on aiemmin Japanin markkinoille suunnatun Shogun-nimeä kantavan malliston globaali ensiesiintyminen. Kun Seiko pari vuotta sitten...

REKRY: Oy Perkko etsii eCommerce Manageria

Oy Perkko on suomalainen tukkuliike brändeille kuten Leijona, Casio ja Seiko. Perkko etsii uuteen tehtävään eCommerce Manageria vastaamaan kansainvälisen...

Suosittelemme

Tänään ranteessa: Bell & Ross BR 03-92 Diver Black Matte

Ranskalainen Bell & Ross on osoittanut viime vuosien aikana kuuluvansa markkinoiden kiinnostavimpiin kellonvalmistajiin, joka...

Esittelyssä maailmanmatkaajan kello: Citizen Satellite Wave GPS Eco-Drive

Kellovalmistaja Citizenin historia alkoi jo vuonna 1918, kun Shokosha Watch Research Institute -kellotehdas perustettiin...
Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.