Christopher Ward – laatua Lontoosta

Kesän kunniaksi Ajassa -blogi esittelee lukijoilleen englantilaisen mikrobrändi Christopher Wardin, joka on vakiinnuttanut asemansa markkinoilla ja on oikeastaan nousemassa seuraavalle tasolle valikoimallaan. Erityisesti tutustumme merkin kivijalkaan eli Trident- sukelluskelloon.

Idea merkin perustamiseen saatiin aikanaan jokiristeilyllä. Kuva: Christopher Ward

Christopher Ward (CW) on perustettu 2004, jolloin perustajat Christopher Warde, Mike France ja Peter Ellis saivat jokiristeilyllä ajatuksen aivan uudenlaisesta kellomerkistä: panokset laitetaan tuotekehitykseen ja markkinointiin, myynti tapahtuu ainoastaan oman nettisivun kautta ja kelloja ei toimiteta yhdellekään jälleenmyyjälle. Näin saadaan kellojen hinnat mahdollisimman edullisiksi ja laatu mahdollisimman hyväksi. CW on ihailtavalla tavalla pitänyt kiinni näistä periaatteistaan kiinni. Kellotaulujen alareunaa koristaa teksti Swiss Made eli kellon koneisto on valmistettu ja koottu Sveitsissä. Kesällä 2014 julkaistiin myös oma koneisto, Johannes Jahnken tekemä Caliber SH21 kronometri.

Sinioranssi kronometri. Kuva: Christopher Ward

Merkillä on erityinen suhde suomalaisen kelloskenen kanssa: Joona Vuorenpään Kellomies- kirjassa (Tammi 2011) esitellään CW ja se on luonut yrityksen perustaja Mike Francen mukaan aivan erityisen kysynnän nimenomaan Suomesta –  tätä ollaan kuulemma pitkään ihmetelty Lontoon päässä.

CW:lla on pääpiirteittäin neljä mallilinjaa: Aviation, Dive, Dress ja Motorsport. Esittelyssä meillä on tällä kertaa sukellusmalliston kivijalka, 10-vuotissynttäreitä viettävä Trident.

Christopher Ward Trident -sukeltajankellomallisto

Trident on yksi CW:n suosituimmista malleista. Vuosien aikana sen päälinjat ovat pysyneet samoina, mutta muun muassa logo ja päivyri ovat vaihtaneet paikkaa. Tridentiä on ollut saatavilla montaa eri kokoa, väriä ja rannekeyhdistelmää. Vesitiiviyttä on riittänyt parhaimmillaan 120 ATM asti, COSC- mallia on myös ollut saatavilla. Me saimme testattavaksi 60 ATM vesitiiviydellä ja metallirannekkeella olevan 43 mm Tridentin.

Suosittelemme

Kellossa on CW:n parin vuoden takaisin uudelleenbrändäyksen mukaisesti merkin nimi vähemmän totutusti kello yhdeksän kohdalla ja päivyri omalla paikallaan kello kolmen kohdalla. Tämä jättää isohkon kellotaulun yläosan kokonaan tyhjäksi, joka osuu ainakin minun silmään viisareiden ollessa kaikkien alhaalla. Toisaalta logo ja päivyri saavat aikaan jännän tasapainon kellotaulussa ollessaan vierekkäin. Ruuvattavassa nupissa on CW:n logo. Sininen aaltoileva taulu yhdessä sinisen bezelin kanssa luo hienon merellisen vaikutelman, joka tulee kunnolla esiin runsaassa luonnonvalossa.

Poseidoni atrain on kellossa näkyvillä eri paikoissa
Nupista löytyy CW:n logo, kuoren hionta on ensiluokkaista

Kellosta huokuu ensiluokkainen laatu. Koneisto tikkaa nätisti aikaa, nupin tuntuma on erittäin hyvä, bezel naksuu terävästi paikalleen ja antaa kunnolla vastaan, kuori on nätisti viimeistelty ja metalliranneke on erittäin tukeva. On hämmästyttävää, että alle tuhannen euron hintaan saa näin laadukkaan kellon viiden vuoden huoltotakuulla ja kahden kuukauden tyytyväisyystakuulla. Kellon sisällä sykkii legendaarinen työjuhta, Sellitan SW200-1 automaattikoneisto. Kuoressa on hienoja kontrasteja kiiltävän ja hiotun pinnan kanssa.

Tätä juttua kirjoitettaessa CW julkaisi taas hieman päivitetyn Trident-malliston, jossa kohokuviologo on ilmestynyt taulun yläosaan, muotoilua ollaan hieman muutettu ja koko- ja värivaihtoehtoja lisätty. Uudistukset ovat mielestäni onnistuneita, sillä ainakin kellotaulun yläosa sai kaipaamaansa täytettä.

Christopher Ward on erittäin mielenkiintoinen merkki, jonka kellot tarjoavat ensiluokkaista laatua, asiakaspalvelu on viety omalle tasolleen ja markkinointi on oikein onnistunutta. Ajassa- blogi suosittelee tutustumaan valikoimaan, joka löytyy tästä linkistä.

Pähkinänkuoressa

 • Malli: C6043DA2
 • Koneisto: Sellita SW200-1 automaatti
 • Käyntivara: 38 tuntia
 • Kuori: kiillotettu/harjattu ruostumaton teräs
 • Kuoren halkaisija: 43 mm
 • Kellon paksuus: 13,4 mm
 • Lasi: heijastesuojattu safiiri
 • Vesitiiviys: 60 ATM
 • Rannekkeen leveys: 22 mm
 • Ranneke: kiillotettu/harjattu ruostumaton teräs
 • Hinta: 995 €

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Oris X Bracenet – kalaverkkoa kellotauluun

Bracenet-järjestön ja Oris-kellomerkin yhteistyön tuloksena syntynyt Aquis Date -malliston sukeltajankello on ainutlaatuinen teos, jonka kellotaulu on valmistettu merenpohjasta kerätyistä kalastusverkoista. On arvioitu, että vuosittain...

Esittelyssä TAG Heuer Carrera Chronosprint x Porsche

TAG Heuer Carrera Chronosprint x Porsche juhlistaa Carrera-kellomallin ja Porsche 911 -automallin kuuden vuosikymmenen mittaista taivalta.  Sveitsiläiskellovalmistaja TAG Heuer tunnetaan useista ikonisista kellomallistoistaan, joista tänä...

Älykellon ranneke täydentää tyylisi

Kello on paljon enemmän kuin pelkkä ajanmittari. Se on myös osa yksilöllistä tyyliä. Älykellot ovat tuoneet perinteiseen kelloon modernin ulottuvuuden sekä uutta monipuolisuutta. Yksi...

Grand Seikon 9S-kaliiperin juhlamallisto täydentyy kahdella GMT-mallilla

Vuosi 2023 on Grand Seikolle juhlavuosi. Vuonna 1998 julkaistiin Grand Seikon kehittelemä 9S-koneistosarja, joka lopullisesti sinetöi Grand Seikon maineen horologiseen kärkikaartiin koneistonvalmistuksen osalta. Tätä...

Tyyliniekan uusimmat